Πολυκράτης Σάμου: Προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ

Πολυκράτης Σάμου: Προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ

Συνέχεια στην κόντρα του με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δίνει ο Πολυκράτης Σάμου, που προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ.

Η ΕΟΚ κατοχύρωσε στο Μίλωνα τον αγώνα που έγινε στο Πυθαγόρειο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό των Σαμιωτών στο τοπικό πρωτάθλημα. Με μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι διοικούντες τον Πολυκράτη παραθέτουν τα γεγονότα όπως τα έζησαν και ενημερώνουν για την προσφυγή τους στο το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η ανακοίνωση: «Μέσω της επιστολής αυτής το Δ.Σ. του Α.Ο. Πολυκράτη Σάμου θέλει να πάρει θέση και να ενημερώσει για την πορεία της αντιδικίας μεταξύ του σωματείου μας και της ΕΟΚ. Ως γνωστών το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Πολυκράτη συμμετείχε επί δύο συναπτές αγωνίστηκες χρονιές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πετυχαίνοντας πανάξια την παραμονή της εντός των αγωνιστικών γραμμών χωρίς την εύνοια και τη βοήθεια κανενός. Μια νησιωτική ομάδα της ελληνικής παραμεθορίου που έχει καταφέρει κάτω από αντίξοες και όχι μόνο συνθήκες να συμμετέχει επιτυχώς σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Πολυκράτης σέβεται τους θεσμούς και τις αποφάσεις τους, πράγμα που έχει αποδείξει εμπράκτως. Εντούτοις τα γεγονότα και οι αποφάσεις της ομοσπονδίας που ακολούθησαν μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας μας εναντίον της ομάδας του Μίλωνα που έλαβε χώρα στις 11/11/12 μας έκαναν να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που λήφθεισαν εις βάρος της ομάδας μας παραβιάζουν κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για ενημέρωση των φιλάθλων σας παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό της πρωτοφανής αυτής υπόθεσης και της καλομελετημένης σκευωρίας εναντίων του σωματείου μας που είχε ένα και μοναδικό σκοπό, αυτό του υποβιβασμού του Α.Ο. Πολυκράτη.

Την 11/11/12 έλαβε χώρα στο Πυθαγόρειο Σάμου ο αγώνας Πολυκράτη - Μίλωνα και έληξε με νίκη -εντός αγωνιστικού χώρου- της ομάδας του Πολυκράτη με σκορ 70-69. Το τελευταίο καλάθι ήταν εμπρόθεσμο, πράγμα με το οποίο συμφώνησαν διαιτητές, κομισάριος και γραμματεία κλείνοντας το φύλλο αγώνα. Ακολούθως το σωματείο Μίλων πρόβαλε ένσταση η οποία κατεγράφη στο φύλλο αγώνα και επί λέξει αναφέρει: «στη τελευταία επίθεση από ανύπαρκτη αλλαγή κατοχής σε σφύριγμα λάθος των διαιτητών η μπάλα περίελθε στην Α ομάδα, η οποία είχε επαναφορά από την τελική γραμμή με χρόνο 7,8 δευτέρα. Το ρολόι της γραμματείας σταμάτησε και ξαναξεκίνησε με αποτέλεσμα τα 7,8 δευτέρα να κρατήσουν παραπάνω. Για το λόγο αυτό ζητούμε την επανάληψη του αγώνα. Θα ακολουθήσει ένσταση και αναφορά».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς εάν στο φύλλο αγώνα υποβληθεί ένσταση θα πρέπει ο προπονητής ή ο αρχηγός της αντιπάλου ομάδας να λάβουν γνώση εγγράφως της ένστασης, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα το σωματείο μας να μη λάβει γνώση. Ύστερα από αυτά δυνάμει της υπ’αριθμ.1/2013 απόφασης του πρωτοβάθμιου μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου επί ενστάσεως κακής εφαρμογής κανονισμού έγινε δεκτή η ένσταση του Μίλωνα για την οποία όπως προαναφέραμε το σωματείο δεν είχε λάβει γνώση για την άσκησή της. Η ένσταση αυτή συζητήθηκε στις 05/03/2013, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον αγώνα. Οι πρώτοι που μας ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της απόφασης ήταν οι διαιτητές του αγώνα Πολυκράτη - Γέρα που διεξήχθη στις 07/04/2013.

Ο κομισάριος εκείνου του αγώνα κ. Βογιατζής ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους διαιτητές από το αεροδρόμιο στο γήπεδο ενημερώθηκε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και ότι υπήρχε φόβος για επεισόδια σε περίπτωση που οι φίλαθλοι μάθαιναν για την απόφαση αυτή. Έτσι εξηγούνται τα προσθετά μέτρα που έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου για πρώτη φορά εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου κατόπιν επειγόντως σήματος από την ΕΟΚ. Τελικά, μετά τη λήξη του αγώνα ενημερωθήκαμε και εμείς από τους διαιτητές για την απόφαση της ΕΟΚ. Την επόμενη επικοινωνήσαμε με την ΕΟΚ και μας γνωστοποίησαν με φαξ την απόφαση. Το πιο σκοτεινό σημείο είναι ότι η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι μας επιδόθηκε η απόφαση 02/04/2013 ενώ μας επιδόθηκε στις 08/04/2013.

Εν συνεχεία ασκήσαμε με την υπ’αριθ. πρωτ. ΕΟΚ 1621/10/4/2013 έφεση ενωπίου του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου παραπονούμενοι για την εσφαλμένη κρίση, κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, κακή αξιολόγηση των μετ’ επικλήσεων προσκομισθέντων αποδεικτικών στοιχειών, εγγράφων και κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου. Η ομοσπονδία απέρριψε την έφεσή μας ως εκπρόθεσμη ασκηθέντα και επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΚΕΔ/ΕΟΚ σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται όχι το τελευταίο καλάθι αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα και σύμφωνα με το κανονισμό το παιχνίδι επρόκειτο να επαναληφθεί. Το ίδιο αποφάσισε και η ομοσπονδία και μας το κοινοποίησε με το υπ’ αριθμ προτ.1897/22/4/2013 έγγραφο της σύμφωνα με το οποίο ο αγώνας επρόκειτο να επαναληφθεί την Κυριακή 28/04/2013 και ώρα 13.00.

Την επόμενη ημέρα και ύστερα από πιέσεις προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας από τον πρόεδρο και τον δήμαρχο της Πεντέλης καθώς και τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ ανακοινώνεται η αναίρεση της απόφασης της επανάληψης του αγώνα και επιφύλαξη νέας απόφασης την 24/04/2013 και ώρα 13.00. Το σωματείο μας υπέβαλε αίτηση για αυτοπρόσωπη παράσταση ενοποιών της ΚΕΔ κατά τη συζήτηση της. Ο αντιπρόεδρος του Α.Ο Πολυκράτη κ. Σ. Φουντουλάκος, μετέβη στην Αθήνα για να παραστεί στην εκδίκαση. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος της ομάδας κ. Α. Λυχναράς ήταν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων από ώρα 12.00. Αρκετά μέλη της ΚΕΔ διέρχοντο και αρκετοί συνομιλούσαν και διαβεβαίωναν τους εκπροσώπους μας ότι θα κληθούν μόλις αρχίσει η συνεδρίαση της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Μετά το πέρας τριών και πλέον ωρών οι αντιπρόσωποί μας αναμένανε υπομονετικά έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔ/ΕΟΚ τα μέλη της επιτροπής αποχωρούσαν σταδιακά και κάποιος εξ αυτών τους είπε επί λέξη «εδώ είστε, νομίζαμε ότι φύγατε, σας φωνάξαμε πριν αλλά δεν ήσασταν εδώ, η συνεδρίαση έληξε και η εκδίκαση τελείωσε».

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της κοροϊδίας και του εξευτελισμού προς το σωματείο μας. Είναι απορίας άξιον πώς δεν έχει επέμβει η αθλητική δικαιοσύνη, ο αθλητικός εισαγγελέας, κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το σωματείο μας στέκεται έτσι ανυπεράσπιστο απέναντι στην αδικία αυτή και το αδικαιολόγητο μίσος κάποιον δυνατών απέναντί του. Μας πνιγεί το παράπονο που η ομάδα μας καταδικάστηκε άδικα και ερήμην σε υποβιβασμό, έχοντας κερδίσει πανάξια την παραμονή της στην κατηγορία. Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε σε καμιά φάση της διαδικασίας αυτής η δυνατότητα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μια αδικία που τη βιώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με κακές διαιτησίες, τιμωρία της έδρας μας, ισόβιο αποκλεισμό του προπονητή μας, «οικονομικό στραγγαλισμό», παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να σταθούμε απέναντι σε αυτά με περίσσεια δύναμη και θάρρος παρόλο που όλο και περισσότεροι μας έσπρωχναν στο γκρεμό και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να μας ρίξουν άνοιξαν το συρταράκι μέσα στο οποίο κρατούσαν μια ένσταση σαν το τελευταίο τους χαρτί.

Μια ένσταση έξι μηνών και παίρνουν μια απόφαση η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μας κλέβουν μια νίκη. Μια νίκη που είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και να υποβιβάσει την ομάδα μας. Τα έγγραφα του αγώνα, το φύλλο αγώνα, εκθέσεις διαιτητών, υπεύθυνη δήλωση χρονομέτρη και δημοσιογράφου και το πρωτότυπο βίντεο του αγώνα το οποίο ανήκει στον δημοσιογράφο, που παρόλο που μας δικαιώνει δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο και δεν πληροί τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος δεδομένου ότι τραβήχτηκε από ιδιώτη και όχι από επίσημο αντιπρόσωπο της ΕΟΚ όπως γίνεται στις κατηγορίες Α2 και Β’ Εθνικής. Όλα τα στοιχεία αυτά δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα παρουσιάσουμε ποτέ στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ένα τέτοιο βίντεο όπως το ανώτερο δεν παρέχει τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της αληθούς αποτύπωσης των γεγονότων ως προς τον χρόνο, τρόπο, τόπο των δεδομένων ότι δεν εγγυάται κάποια επίσημη αρχή την αυθεντικότητα και πληρότητα καταγραφής των γεγονότων.

Για τους λόγους αυτούς προσφεύγουμε ενώπιον του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με αριθμό πρωτοκόλλου 36/30/4/2013 και ζητάμε να απορριφθεί και να ακυρωθεί η απόφαση 1917/25//04/2013 της ΕΟΚ και να παραμείνει η ομάδα μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Όλοι οι φίλαθλοι, παίκτες, προπονητές και όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα γνωρίζουν ότι αυτό που έγινε παραβιάζει κάθε μορφή δίκαιης απονομής δικαιοσύνης. Όλοι ξέρουν ότι ο Πολυκράτης έχει δίκιο. Ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της ομοσπονδίας δεν συναινούν με την απόφαση αυτή. Όλοι συμφωνούν μαζί μας εκτός από «έναν». Ελπίζουμε ότι στη χώρα που ζούμε δεσπόζει το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι η δικτατορία και η ολιγαρχία. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και σαν σύλλογος είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της αθλητικής διοίκησης και δικαιοσύνης. Ελπίζουμε έστω και τώρα κάποιοι να καταλάβουν ότι πήραν λανθασμένη απόφαση και να δικαιώσουν το σωματείο μας ώστε να επιστρέψουμε εκεί που με τόσες θυσίες και ιδρώτα κερδίσαμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Open Μαϊάμι: Ήττα του Παγδατή στον 1ο γύρο
Open Μαϊάμι: Ήττα του Παγδατή στον 1ο γύρο
Παναθηναϊκός: Φιλικό με την Σπάρτη με Μυστακίδη
Παναθηναϊκός: Φιλικό με την Σπάρτη με Μυστακίδη
NBA: Ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο (video)
NBA: Ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο (video)
Ολυμπιακός: Φουντώνουν οι φήμες για Μιλόγεβιτς
Ολυμπιακός: Φουντώνουν οι φήμες για Μιλόγεβιτς
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης