Κάουν στο Onsports: «Θα είναι δύσκολα με τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Κάουν στο Onsports: «Θα είναι δύσκολα με τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη, ο Σάσα Κάουν, μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και παραδέχεται ότι περιμένει να γίνει μεγάλη μάχη στο παρκέ με φόντο το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας!

Ο Ρώσος άσος, ο οποίος φέτος έχει 7.9 πόντους (69.9% στα δίποντα και 52.1% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ και 1.2 μπλοκ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, πιστεύει ότι οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί από τότε που συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο του Top 16 στη Μόσχα, σε ένα παιχνίδι που η ΤΣΣΚΑ είχε επικρατήσει 86-69 και ότι ο επικείμενος αγώνας θα είναι πολύ πιο αμφίρροπος.

Μάλιστα, ο 27χρονος σέντερ δείχνει… ανήσυχος για το πώς θα αντιμετωπίσει τους τρεις ψηλούς του «εξάστερου», Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ, για τους οποίους δεν κρύβει ότι θα… πρέπει να θυμάται πόσο καλά παίζουν, ενώ εκθειάζει και τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Γιόνας Ματσιούλις, για τους οποίους θεωρεί ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση του «τριφυλλιού» στα προημιτελικά.

Ο Κάουν κάνει και τα προγνωστικά του και προβλέπει πιθανή μονομαχία της ΤΣΣΚΑ με τη συμπολίτισσά της, Χίμκι, στα πλέι οφ, ενώ μιλάει και για την… τελειότητα του προπονητή του στους Μοσχοβίτες, Ετόρε Μεσίνα, έναν από τους καλύτερους τεχνικούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Είστε πλέον μόνοι στην πρώτη θέση του Ε’ ομίλου και με μια νίκη επί του Παναθηναϊκού την εξασφαλίζετε οριστικά. Περιμένατε στα μέσα του Top 16, όταν κάνατε τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα;

«Δεν είμαι μάγος, δεν μπορώ να δω το μέλλον! Ξέραμε ότι όλες οι ομάδες είχαν πολλά παιχνίδια και όλοι θα κάνουν κάποιες ήττες και εμείς θα έχουμε μια ευκαιρία. Αυτό που σκεφτήκαμε ήταν η δική μας βελτίωση και νομίζω ότι, βλέποντας τα αποτελέσματα και την ποιότητα του παιχνιδιού μας, είμαστε στο σωστό δρόμο».

Θα έλεγες ότι σας… βόλεψε και λίγο η καθίζηση της Ρεάλ ή αυτό οφείλεται «καθαρά» στη δική σας ικανότητα;

«Όπως είπα, δεν ενδιαφερθήκαμε για τους αντιπάλους. Θέλαμε να γίνουμε καλύτεροι και τα καταφέραμε. Νικήσαμε την Ουνικάχα εντός, παρόλα αυτά χάσαμε με άσχημο τρόπο στη Μόσχα, αλλά νικήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης με καλή διαφορά πόντων. Νομίζω ότι το αξίζαμε να είμαστε εκεί που είμαστε τώρα».

Τώρα αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Πώς περιμένεις αυτή την αναμέτρηση;

«Περιμένουμε να είναι δύσκολα. Παρά το γεγονός ότι έχουμε το περιθώριο της ήττας, η κατάταξη του γκρουπ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει σκληρά να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και εμείς χρειαζόμαστε νίκη επειδή θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι και επίσης επειδή ο σύλλογός μας θέλει πάντα να κερδίζει».

Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστή ομάδα στην Ευρώπη και δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες… έξτρα συμβουλές που μπορείτε να πάρετε από Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Έρτσεγκ και Μίκοφ που ξέρουν καλά τον Παναθηναϊκό από τη θητεία τους στην Ελλάδα;

«Ναι, ίσως αυτό μας κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, αλλά αυτό σημαίνει, επίσης, ότι και οι παίκτες του Παναθηναϊκού μας ξέρουν καλά. Εκτός αυτού, παίξαμε ήδη στη Μόσχα σε αυτό το Top 16, οπότε και οι δύο ομάδες ξέρουν η μία την άλλη καλά».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Σημαίνει αυτό ότι είναι καλύτερος τώρα από τότε που τον είχατε αντιμετωπίσει στη Μόσχα;

«Σίγουρα. Έχουν κάνει ένα καλό σερί στο τέλος του Top 16 και παίζουν στην έδρα τους. Νομίζω ότι θα είναι μια μάχη».

Στο πρώτο παιχνίδι νικήσατε τον Παναθηναϊκό με μία από τις μεγαλύτερες διαφορές πόντων που έχετε πάρει φέτος με αντίπαλο. Αυτό λέει κάτι ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ;

«Ήταν καιρό πριν και όπως ανέφερες οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν πολύ. Δε νομίζω ότι νοιάζεται κανείς για αυτή τη διαφορά των πόντων».

Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις ήττες συνολικά στο Top 16. Μία από εσάς στη Μόσχα και οι άλλες τρεις είναι ακριβώς με τις ίδιες ομάδες που έχετε χάσει και εσείς. Εφές, Ρεάλ και Μάλαγα. Δείχνει κάτι αυτό;

«Δείχνει την ποιότητα του ομίλου μας. Νομίζω ότι αυτό το Top 16 ήταν πολύ ενδιαφέρον για τους οπαδούς».

Ποιοι παίκτες, πιστεύεις, ότι έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ;

«Δεν παρακολούθησα με λεπτομέρεια όλα τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Αλλά ξέρω ότι ο Σόφο, ο Γκιστ και ο Λάσμε παίζουν καλά και αυτό είναι κάτι που… πρέπει να το θυμάμαι! Ο Διαμαντίδης και ο Ματσιούλις έχουν επίσης ρόλους κλειδιά και η άμυνά μας πρέπει να επικεντρωθεί πάνω τους επίσης».

Έχετε κάποια προτίμηση σε αντίπαλο από τον άλλο όμιλο, στον οποίο έχει προκριθεί ως πρώτη η Μπαρτσελόνα; Υπάρχει κάποια ομάδα που θα θέλατε να αποφύγετε;

«Το πιο αστείο είναι ότι μπορεί να παίξουμε με τη Χίμκι και να μείνουμε στη Μόσχα για τα πλέι οφ. Αλλά δεν ξέρω ακόμη αν αυτό είναι καλό ή κακό».

Πώς είναι η συνεργασία σου με έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, τον Ετόρε Μεσίνα; Ποιο είναι το μότο του, αυτό που σας τονίζει σε κάθε του λόγο; Για τον Παναθηναϊκό τι σας έχει πει;

«Ξέρω τον κόουτς Μεσίνα από το 2008, εκείνος με έφερε στην ΤΣΣΚΑ, οπότε βασικά ξέρω τη φιλοσοφία του και τις απαιτήσεις του πολύ καλά. Έχει πάντα κλίση στην τελειότητα και θέλει από εμάς να ακολουθούμε τα βήματά του. Ο κόουτς μας υπενθύμισε μετά το ματς της προηγούμενης εβδομάδας ότι δεν έχουμε πετύχει ακόμη το στόχο μας, ότι πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να παίξουμε συγκεντρωμένα για να τερματίσουμε δυναμικά το Top 16».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φετινή πορεία του Κάουν στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ:

Κάουν στο Onsports: «Θα είναι δύσκολα με τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)



Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved