Καλέντζου στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γράψει νέα ιστορία»

Καλέντζου στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γράψει νέα ιστορία»

Η Τούλα Καλέντζου επέστρεψε φέτος στον Παναθηναϊκό μετά από χρόνια μιλάει στο Onsports και τονίζει ότι το Τριφύλλι έχει την ευκαιρία μέσα από την ανάδειξη νέων παικτριών να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία τα επόμενα χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ.

Η έμπειρη γκαρντ έχει αναλάβει να καθοδηγήσει το νεανικό σύνολο από το οποίο αποτελούνται οι Πράσινες και να το οδηγήσει και πάλι στην κορυφή, κάτι που όπως δηλώνει απαιτεί «πάρα πολύ δουλειά και μεγάλη επιμονή και υπομονή». 

Διαβάστε ακόμα τι λέει η Καλέντζου για την απόφασή της να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα, την πρώην ομάδα της τον Αθηναϊκό, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με νίκες τη φετινή σεζόν. Μπορεί να έχει ανάλογη συνέχεια;

«Γενικότερα είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω της ιδιομορφίας του πρωταθλήματος. Είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δουλεύουμε πάρα πολύ ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν όπως τα έχουμε σχεδιάσει και τα έχουμε πει πριν από κάθε παιχνίδι. Στόχος είναι το Final 4 στο Κύπελλο, αλλά όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε με αυτό και στο πρωτάθλημα πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα. Έχουμε προχωρήσει νικηφόρα. Πρόκειται για καινούρια και νεανική ομάδα και όσο δουλεύει τόσο καλύτερη θα γίνεται σε κάθε παιχνίδι».

Είστε νεανική ομάδα, αλλά θα έλεγες ότι μπορείτε να επιστρέψετε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ ακόμη και φέτος, καθώς όπως έχει λεχθεί ότι αυτός είναι ο μακροχρόνιος στόχος της ομάδας;

«Με την εμπειρία που έχω, πιστεύω ότι θα είναι λίγο περίεργη η φετινή χρονιά και θα κρύβει εκπλήξεις και κινδύνους για όλους. Μακάρι στο τέλος στην κορυφή της βαθμολογίας θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά όλα είναι θέμα δουλειάς και διάρκειας».

Στην προσπάθειά σας να κατακτήσετε το πρωτάθλημα έχετε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που μονοπωλεί τους τίτλους τα τελευταία χρόνια τον Αθηναϊκό. Πόσο εφικτό είναι αυτός είτε να αντιμετωπιστεί είτε να νικηθεί;

«Ο Αθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έφυγαν κάποιες παίκτριες και αυτό έχει μικρύνει την ψαλίδα ανάμεσα σε αυτόν και τις άλλες ομάδες. Αυτό το λέω και από πρώτο χέρι, αφού πέρσι όντας και εγώ στην ομάδα, ο Αθηναϊκός σε αρκετά παιχνίδια αντιμετώπισε δυσκολίες και δεν κέρδισε εύκολα».

Έχεις ένα παραπάνω κίνητρο να βοηθήσεις τον Παναθηναϊκό να εκθρονίσει την πρώην ομάδα σου τον Αθηναϊκό από την κορυφή;

«Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν έχει να κάνει με τους αντιπάλους αλλά το τι είμαι εγώ σαν αθλήτρια και την ομάδα που εκπροσωπώ. Φέτος είμαι στον Παναθηναϊκό, φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού, εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό και είτε οι στόχοι της ομάδας υψηλοί είτε χαμηλοί είτε μέτριοι, εγώ θα δώσω ό, τι περισσότερο μπορώ και θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Από εκεί και πέρα το τι θα γίνει είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στο τέλος».

Πως πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;

«Από τη στιγμή που έγινε η επαφή ήταν πολύ εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί μου ήταν η Γιασεμή (Σαμαντούρα), μετά μίλησα με τους άλλους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον πρόεδρο. Μιλώντας με την προπονήτρια μου είπε κάποια πράγματα και έγινε πάρα πολύ εύκολο το ναι όταν μίλησα με τον κ. Μακρόπουλο, ο οποίος έχει τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά στο μυαλό του, στην καρδιά του και είναι πάντα κοντά μας, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλα τα αθλήματα».

Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός θα πήγαινες εξωτερικό;

«Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πάω στο εξωτερικό. Είχα μια πάρα πολύ καλή πρόταση από τη Γαλλία και από τη στιγμή που τα πράγματα εδώ δεν είναι και τόσο ευοίωνα ίσως και να το έκανα. Προέκυψε, όμως, ο Παναθηναϊκός και λόγω της επαγγελματικής και οικογενειακής μου κατάστασης θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή».

Εσύ είσαι η πιο έμπειρη παίκτρια της ομάδας. Τι θα συμβούλευες τις νεότερες οι οποίες πρέπει να διαχειριστούν πολλά πράγματα, όπως την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο, το όνομα της ομάδας και ότι υπάρχει ο μακροχρόνιος στόχος για επάνοδο στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ;

«Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και μεγάλη επιμονή και υπομονή. Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ και σε όλο τον αθλητισμό και την κοινωνία γενικότερα.

Η ατομική βελτίωση κάθε παίκτριας μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό της σε κάθε παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει αθλήτριες για το μέλλον. Έχοντας χρόνο συμμετοχής θα αποκτήσουν εμπειρίες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Παναθηναϊκού να γράψει μια νέα ιστορία στο μέλλον».

Τι είναι αυτό που κρατάς από την προηγούμενη θητεία σου στον Παναθηναϊκό;

«Θυμάμαι το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου στο μπάσκετ Γυναικών και το νταμπλ μετά από δύο χρόνια πάλι με προπονήτρια τη Γιασεμή Σαμαντούρα που το πήραμε μέσα στις Σέρρες. Μάλιστα, αυτό θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή γιατί αφότου τελείωσε το Final που το πήραμε με μικρή διαφορά και στη λήξη, μετά από λίγες μέρες έμαθα ότι ήμουν έγκυος και ότι αγωνιζόμουν και έγκυος».

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

«Είναι πεσμένο από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό συμβαίνει λόγω των συγκυριών με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτο. Παίζει ρόλο και η μείωση των ξένων γιατί σε κάποιες ομάδες ανέβαζαν το επίπεδο. Βέβαια, έχουν υπάρξει ξένες παίκτριες στην Ελλάδα, οι οποίες ήταν χειρότερες από τις Ελληνίδες και έπαιρναν χρόνο συμμετοχής από κάποια κορίτσια που άξιζαν να παίξουν.

Δυστυχώς το επίπεδο είναι αυτό. Εμείς οφείλουμε όσες συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα να το κρατήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους, προπονητές, παίκτριες, παράγοντες, ομοσπονδία, να το κρατήσουμε έστω σε αυτό το επίπεδο ή και ψηλότερα και ανάλογα με το πως θα είναι οι συνθήκες να προσαρμοστούμε και σιγά-σιγά να μπει σε έναν καλό δρόμο».

Για την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ποια είναι η άποψή σου;

«Έχει γίνει τεράστια αλλαγή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει μια καινούρια ταυτότητα ακολουθώντας πάντα την πετυχημένη συνταγή του Ομπράντοβιτς. Πιστεύω ότι προσαρμόστηκαν και αυτοί στα δεδομένα της χώρας μας. Θέλει χρόνο η ομάδα και όποιος βιαστεί να πει το οτιδήποτε θα πέσει έξω. Οπότε πρέπει να δώσουμε χρόνο για να δούμε και αποτελέσματα και την πραγματική εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός θα είναι μεγάλη ομάδα ακόμη και αν κάποιοι τον αμφισβητήσουν».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved