Τομαράς: «Μακρύς ο δρόμος»

Τομαράς: «Μακρύς ο δρόμος»

Τη μοναξιά της κορυφής του 2ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής απολαμβάνει η Χαλκίδα, ούσα η μοναδική αήττητη ομάδα.

Ωστόσο, ο Ηλίας Τομαράς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΠΣ προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους, όπως εξήγησε άλλωστε: «Ο δρόμος είναι μακρύςκαι πρέπει να έχουμε τα κεφάλια χαμηλά». Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ηλία, πώς βλέπεις και πώς κρίνεις τη νίκη της ομάδας μας στο Ψυχικό;
«Ήταν σίγουρα μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, γιατί έγινε με έναν δυνατό αντίπαλο που διεκδικεί και αυτός την άνοδο και ειδικότερα γιατί κερδίσαμε στην έδρα του. Θεωρώ ότι αυτή η νίκη μάς κάνει πιο δυνατούς και πιο υπολογίσιμους απέναντι σε όλη την κατηγορία. Μας γεμίζει, όμως, με ακόμα περισσότερες ευθύνες απέναντι στους εαυτούς μας και πρέπει να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, οπότε θα κάνουμε και ταμείο».

-Τι έκρυβε ο πανηγυρισμός σου αμέσως μετά τη λήξη, όταν ανέβηκες στην κερκίδα των Χαλκιδαίων φιλάθλων;
«Όταν τελείωσε το παιχνίδι ήταν τέτοια η χαρά μου που θέλησα να ανέβω στην κερκίδα για να πανηγυρίσω μαζί με τους φιλάθλους μας, γιατί κάθε αγώνα τον ζούμε μαζί, οπότε και μια τόσο μεγάλη νίκη πιστεύω πως έπρεπε να την πανηγυρίσουμε μαζί. Εξάλλου, η Χαλκίδα είναι μια πόλη που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές από το μπάσκετ και ξέρει από επιτυχίες. Αυτό τον κόσμο τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια».

-Τι πιστεύεις γενικά για το φετινό Γυμναστικό και τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα;
«Το Γυμναστικό τον γνωρίζω από τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζα στη Χαλκίδα. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να κρατάει το μπάσκετ της Χαλκίδας σε ένα επίπεδο με πολλή προσπάθεια και μεράκι. Όλοι οι παράγοντες που ήταν και είναι στο τιμόνι της διοίκησης έχουν μοχθήσει και έχουν κάνει θυσίες για αυτή την ομάδα και αυτό είναι προς τιμήν τους, γιατί τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ περνάει μεγάλη κρίση.

Στη φετινή ομάδα, που όπως όλοι ξέρουμε «έτρεξε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το φετινό πρωτάθλημα. Δουλέψαμε αρκετά καλά από το καλοκαίρι με τον κόουτς Λιόγα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ακόμα καλύτερα με τον κόουτς Καλογήρου, που έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, και όπως φαίνεται τα καταφέρνουμε μια χαρά. Έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως, και πρέπει να έχουμε τα κεφάλια χαμηλά».

-Πως αισθάνεσαι στην ομάδα και ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;
«Κάτι πολύ σημαντικό, που μας κάνει δυνατούς, είναι το κλίμα που έχουμε μεταξύ μας οι παίκτες και ομολογώ ότι είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει σε ομάδες. Έχουμε δείξει ότι και στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού όλοι παίζουμε για την ομάδα και αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ να φτάσουμε σε αυτές τις νίκες. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι το «Α» και το «Ω», ειδικά αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό».

-Ποιες είναι οι δικές σου προσωπικές φιλοδοξίες;
«Η επιλογή μου να έρθω στην ομάδα το καλοκαίρι ήταν απόλυτα συνειδητή και ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Ο κόσμος με έμαθε από αυτή την πόλη και εδώ αισθάνομαι καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. Θέλω να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και να δούμε πάλι το γήπεδο της Κανήθου να γεμίζει από κόσμο που χαίρεται να μας βλέπει».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τους συμπαίκτες σου;
«Όλοι οι παίκτες της φετινής είναι ένας κι ένας. Ο καθένας έχει το ρόλο του, κάτι στο οποίο συνετέλεσε ο κόουτς Καλογήρου, και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει μπαίνοντας στο γήπεδο. Η ομάδα έχει δύο πολύ έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει αρκετά χρόνια μπάσκετ και μόνο η παρουσία τους είναι μεγάλο αβαντάζ για εμάς. Μιλάω για το Γεώργαρο και το Γέρεμιτς που εγώ προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που τους έχω συμπαίκτες και όχι αντιπάλους. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια έχοντάς τους δίπλα μου.

Φυσικά, η ομάδα έχει και άλλους έμπειρους παίκτες, όπως ο Πούλος που δίνει και αυτός βοήθεια στην ομάδα με την εμπειρία του, αλλά και ο Σαμουρέλης που είναι δύναμη μέσα και έξω από το καλάθι, όπως και ο Γεροντίτης, που όταν χρειάζεται προσφέρει και αυτός τα μέγιστα. Ο Κατσούλας, που θεωρώ πως είναι το πολυτιμότερο «γρανάζι» στην ομάδα γιατί είναι μαχητής και είναι παντού σε όλες της φάσεις σε άμυνα και επίθεση, θέλει πάντα να κερδίζει. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Σημαντική απώλεια για εμάς είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο Άγγελος Καπελέρης, ο οποίος επανέρχεται σιγά σιγά από τον τραυματισμό του και μόλις μπει στην ομάδα θα αποκτήσουμε ακόμα περισσότερη ποιότητα. Επίσης, οι μικροί της ομάδας έχουν καταλάβει πού βρίσκονται και ποιος είναι ο ρόλος τους. Ο μικρός Αγγέλου, που παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος και κατακτά ολοένα και περισσότερες εικόνες, ο Σωτηρίου, ο οποίος έχει κάποιες εικόνες παραπάνω γιατί έχει παίξει και πιο ψηλά και είναι σημαντικός για την ομάδα, ο Πανταζής, ο οποίος φέτος έχει πάρει την ταυτότητα από πολλούς αντιπάλους στην άμυνα και ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος, ο Δημάκος, ο οποίος είχε μείνει πίσω λόγω του στρατιωτικού αλλά επανέρχεται σιγά σιγά. Η ομάδα χρειάζεται την πολύτιμη βοήθειά του σε άμυνα και επίθεση.

Ο Κηρύκος, που μπορεί να μην έχει μεγάλη συμμετοχή ακόμα, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Και οι δύο μικροί, ο Νικόλας και ο Χρήστος, που βοηθούν κι αυτοί με τον τρόπο τους και παίρνουν εμπειρίες από τους υπόλοιπους».

-Τα σχόλιά σου για τον όμιλο και τους αντιπάλους του Γυμναστικού;
«Φέτος θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στην κατηγορία. Είναι υψηλό το επίπεδο και παίζεται ωραίο μπάσκετ. Είναι αρκετές ομάδες με καλό ρόστερ, όπως ο Αετός, το Ψυχικό, το Ίλιον, η Λαμία, η Λιβαδειά, η Νίκη Αμαρουσίου και ο Πόλις που κάνουν το πρωτάθλημα πολύ δυνατό».



Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
Λέστερ: Δεν σκέφτεται να σταματήσει ο Βάρντι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved