Παρουσιάστηκε η GBA

Παρουσιάστηκε η GBA

Συνέντευξη Τύπου για την Greek Basketball Academy παρέθεσαν σήμερα (16/10), σε αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου, οι δημιουργοί της ακαδημίας.

Μετά την έναρξη των προπονήσεων του πρώτου έτους της GBA, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης ενημέρωσαν για τη λειτουργία της ακαδημίας, που έχει στόχο να μάθει στα παιδιά όλα όσα χρειάζονται για να αποκτήσουν τις βάσεις και τα απαραίτητα εφόδια στα πρώτα μπασκετικά βήματά τους.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε πρωτοποριακούς τρόπους εκμάθησης και ενδιαφέρουσες παράλληλες δραστηριότητες, ώστε οι νεαροί παίκτες να αγαπήσουν το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε, από την πλευρά του, για τη συνεργασία που αναπτύσσει με τους τρεις συναδέλφους του, νιώθοντας την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στους μικρούς φίλους του αθλήματος.

«Δεν υπάρχει μόνον η προπόνηση μέσα από τις τέσσερις γραμμές, μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε σωστούς χαρακτήρες, αθλητές που διαθέτουν ήθος και αντιλαμβάνονται τι θα πει σεβασμός για τον αντίπαλο», συμπλήρωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις αθλητές που διατηρεί απόλυτα ενεργή συμμετοχή στο προπονητικό πρόγραμμα και συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, έχοντας προσχωρήσει στο προπονητικό τιμ, του οποίου ηγείται ο Χρήστος Μαγκώτσιος. Το επιτελείο συμπληρώνουν ο Γιάννης Γάκης και ο Κώστας Πάλλης, ενώ η Greek Basketball Academy διαθέτει και τους εξής επιστημονικούς συνεργάτες: εργοφυσιολόγος Σπύρος Κέλλης (καθηγητής προπονητικής ΤΕΦΑΑ, επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου «Μέτρησις»), γυμναστής Γιώργος Χρυσάφης (καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης), ορθοπεδικός Μιλτιάδης Θεοδώρου, φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Αυτοσμίδης και διατροφολόγοι Ειρήνη Πασχαλέρη και Νάσια Πασχαλέρη.

H ακαδημία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και λειτουργεί στα δημοτικά γυμναστήρια της Τριανδρίας και της Τούμπας (ΜΕΝΤ). Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, αναπτύσσουν στενή συνεργασία με ινδάλματα του ελληνικού αθλητισμού, ώστε η νεολαία να αγαπήσει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ.

Τέσσερις πρωταθλητές αγκαλιάζουν τους νεαρούς αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διδάσκοντάς τους τα… μυστικά του μπάσκετ, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση με δελτία. «Όποτε το επιθυμούν μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε οποιοδήποτε σωματείο», απάντησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.



Ο Ερντογάν παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό AKTOR κι επικοινώνησε με τον Αταμάν για συγχαρητήρια
Ο Ερντογάν παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό AKTOR κι επικοινώνησε με τον Αταμάν για συγχαρητήρια
Ρώμη: Προπονήθηκε με τον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)
Ρώμη: Προπονήθηκε με τον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved