Winning Time: Όταν το ΝΒΑ ξεκίνησε να είναι μαγεία

Winning Time: Όταν το ΝΒΑ ξεκίνησε να είναι μαγεία

Η σειρά του ΗΒΟ μας σερβίρει το Showtime των Los Angeles και την επίδραση των Magic Johnson, Kareem Abdul Jabbar και Pat Riley στο άθλημα.

Φθινόπωρο 1991

O Magic περνάει από ιατρικές εξετάσεις και η διάγνωση είναι αδιαμφισβήτητη: είναι θετικός στον φόβο και τον τρόμο της εποχής, τον ιό του AIDS. Ο βοηθός του ξεσπά σε κλάματα μέσα στο αυτοκίνητο κάπου σε ένα αχανές freeway του Los Angeles και είναι η αρχή του τέλους για τους showtime Lakers μετά και την ήττα από τους Bulls του Michael Jordan στους τελικούς του καλοκαιριού.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Καλοκαίρι 1979

Ο ανερχόμενος Earvin Johnson Jr από το Lansing του Michigan μαγεύει τις ΗΠΑ με τις εμφανίσεις του σε σχολικό και κολεγιακό επίπεδο. Κερδίζει μάλιστα το πρωτάθλημα του NCAA με το πανεπιστήμιο του Michigan ενάντια στο πολυδιαφημισμένο Indiana State του Larry Bird. Δεν περνά απαρατήρητος από τον Dr. Jerry Buss έναν σύγχρονο maverick, τζογαδόρο πρώην επιστήμονα αεριωθούμενων πυραύλων που μόλις έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε από οικονομίες και ακίνητη περιουσία για να αποκτήσει τους Lakers. O Jerry Buss είχε ένα όνειρο όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Να ενώσει το Hollywood με το μπάσκετ. Το Winning Time μας γυρίζει σε αυτή ακριβώς την εποχή όταν το NBA μετατράπηκε από ένα πρωτάθλημα στα όρια της χρεοκοπίας στο αθλητικό υπερθέαμα στον πλανήτη.

Μέσα από την ιστορία του Magic-μητέρα του θεωρούσε βλασφημία να τον αποκαλούν έτσι- βλέπουμε μία ολόκληρη κοινωνία, πόλη και ομάδα που αλλάζει. Από τις προκαταλήψεις για το χρώμα του δέρματος περνάμε στην αθλητική ικανότητα και την ευφυΐα. Είναι  η  εποχή που πριν τον Mike (Jordan) όλα τα παιδάκια θέλουν να είναι σαν τον Magic Johnson. Το μπάσκετ δεν είναι πια μερικοί ιδρωμένοι άχαροι ψηλοί που προσπαθούν να βάλουν καλάθι στηριζόμενοι σε αρτηριοσκληρωτικά πλάνα κάποιου εμμονικού κάποτε δοξασμένου κόουτς, αλλά ένα μεγάλο πάρτι με φρενήρη ρυθμό μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Αυτό το ρυθμό ακολουθεί σκηνοθετικά και η σειρά 10 επεισοδίων που δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, αλλά μία βουτιά στο funky Los Angeles των αρχών των 80’s όπου όλα φάνταζαν ακόμα πιθανά. Ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός Quincy Isaiah (Magic) δείχνει να σηκώνει το βάρος του ρόλου του μπασκετικού ειδώλου που από τις αλάνες του Μίσιγκαν πλέον σκοράρει εντός κι εκτός γηπέδου, ενώ ο κωμικός John Reilly μας χαρίζει μία εξαιρετική ερμηνεία ως ο εκκεντρικός Jerry Buss με τις αντισυμβατικές μεθόδους διοίκησης. Μέσω του βίου και της πολιτείας της οικογένειας Buss εξερευνούμε παράλληλα ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις που οριακά θυμίζουν σαπουνόπερες του ’80 όπως το Dallas και η Δυναστεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved