Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς 100-94: Μυθικός Λέοναρντ, υπέταξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς 100-94: Μυθικός Λέοναρντ, υπέταξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι Ράπτορς κατάφεραν να κάνουν το 4-2 κόντρα στους Μπακς και πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του NBA – Απίστευτος ο Λέοναρντ, συγκινητικός ο Αντετοκούνμπο αλλά δεν έφτανε…

Όσο και να μας στενοχωρεί που δεν θα δούμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους τελικούς του NBA, που θα δεν θα δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνα παίκτη να διεκδικεί το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι οι Τορόντο Ράπτορς και ο ηγέτης τους, Καουάι Λέοναρντ, άξιζαν να είναι και θα είναι στους τελικούς. Οι Καναδοί κατάφεραν να κάνουν ένα 4-0 στη σειρά και μετά το 2-0 των Μπακς από τα πρώτα δυο ματς στο Μιλγουόκι, κατάφεραν με 4-2 να «καθαρίσουν» τη σειρά και να… κλείσουν ραντεβού με την ιστορία και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι Ράπτορς κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά στα χρονιά στους τελικούς, ενώ οι Μπακς έφτασαν πολύ κοντά από το να βρεθούν για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια στα NBA Finals…

Κορυφαίος, σε ένα ακόμα παιχνίδι, για τους νικητές Ράπτορς ήταν ο Καουάι Λέοναρντ. Ο σταρ των Καναδών που οδεύει πλέον ακόμα και για το βραβείο του MVP, είχε 27 πόντους, 17 ριμπάουντ και 7 ασίστ αλλά και τρομερή δουλειά στο παρκέ σε όλα τα επίπεδα, όπως και στην προσπάθεια να περιοριστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ που επίσης είναι από τα φαβορί για το βραβείο του MVP της Regular Season στο NBA, είχε 21 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες, ωστόσο, δεν βρήκε βοήθειες στα κρίσιμα με αποτέλεσμα την ήττα 100-94 και την πρόκριση των Ράπτορς στους τελικούς του NBA…

Εντυπωσιακά και αποφασισμένοι να κάνουν το break στο break ξεκίνησαν το ματς στο Τορόντο οι Μιλγουόκι Μπακς. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να «τραβάει» στο σκοράρισμα και να συνεισφέρει όπως πάντα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, τα «ελάφια» μετά το αρχικά 6-3 υπέρ των Ράπτορς πάτησαν… γκάζι και ολοκλήρωσαν το πρώτο δωδεκάλεπτο στο +13 (31-18). Στη συνέχεια οι Τορόντο Ράπτορς προσπάθησαν να αντιδράσουν,  βελτίωσαν την επιθετική  τους συγκομιδή και κατάφεραν να μείνουν, σχετικά, κοντά. Η δεύτερη περίοδος τελείωσε με τους Μπακς στο +7 (50-43) αλλά να έχουν ξεκάθαρα το momentum του αγώνα.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνεχίζει να μαζεύει ριμπάουντ και να σκοράρει, την ώρα που ο Λέοναρντ έδειχνε να κάνει πολλά – αν όχι όλα – μόνος του για τους Ράπτορς, με αποτέλεσμα οι Μπακς να φτάσουν στο +15 και να δείχνουν έτοιμοι για το break. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν… ξοφλήσει ακόμα. Με έναν τρομερό Λέοναρντ και στις δυο άκρες του παρκέ «έτρεξαν» ένα 10-0 στο τέλος της τρίτης περιόδου και «μάζεψαν» τη διαφορά (71-76). Το σερί των Ράπτορς συνέχισε να… τρέχει με τους Μπακς να δείχνουν πως έχουν… χάσει τον έλεγχο. Ένα τρομερό 19-2 των Καναδών τους έφερε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά το 6-3 και η «μάχη»… κορυφώθηκε.

Στα μισά του τελευταίου δωδεκάλεπτου, οι Ράπτορς είχαν φτάσει στο +8 (87-79), με τους Μπακς να κάνουν ένα γρήγορο 7-0 και να επιστρέφουν… Ο Λέοναρντ και η παρέα του είχαν τις απαντήσεις, όμως, οι Μπακς έμειναν στο ματς μέχρι το φινάλε. Ο Γιάννης ήταν… συγκινητικός στην άμυνα, σταματώντας αρκετές φορές τον σταρ των Ράπτορς, όμως, οι υπόλοιποι δεν… ακολουθούσαν με το Τορόντο να έχει το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε. Ο Λόπεζ κέρδισε κρίσιμες βολές και μείωσε 97-94 στα 29,5’’ πριν το τέλος του ματς. Οι Μπακς «έβγαλαν» την άμυνα στην τελευταία επίθεση, αλλά δεν πήραν το ριμπάουντ με αποτέλεσμα το Τορόντο στα επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος να κρατάει την τύχη του στα… χέρια του.

Ο Σιακάμ πήγε στις βολές, είχε 1/2 αλλά ο απίστευτος Καουάι Λέοναρντ πήρε νέο επιθετικό ριμπάουντ και πήγε κι αυτός στις βολές με το σκορ στο 98-94 υπέρ των Ράρπτορς και με 3.9’’ στο ρολόι… Ο σούπερ σταρ του Τορόντο δεν αστόχησε, το τελικό 100-94 έστειλε τους Ράπτορς στους τελικούς του ΝΒΑ και τους Μπακς πίσω στο Μιλγουόκι εμφανώς απογοητευμένους.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για τη σεζόν που έκαναν, αν και θα τους μείνει αυτό το «αχ» στο φινάλε, αφού για δυο χαμένα ριμπάουντ δεν είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν… ένα πρωτάθλημα.



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved