Τζόρνταν ή Λεμπρόν: Ποιον προτιμάς; (poll)

Τζόρνταν ή Λεμπρόν: Ποιον προτιμάς; (poll)

Το μεγαλύτερο δίλημμα στο σύγχρονο ΝΒΑ και αγαπημένη συζήτηση των Αμερικανών έχει δύο ονοματεπώνυμα. Μήπως έφτασε η στιγμή να αναδείξουμε τον GOAT;

Καλοκαίρι του 2003 και σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα ντραφτ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επιλέγουν πρώτοι στη λοταρία. Το πικ τους είναι ένας τύπος πάνω στον οποίο ελπίζουν να βρήκαν τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας. Το όνομα αυτού, Λεμπρόν Τζέιμς. Οι περισσότεροι τότε δεν τον ξέραμε, μονάχα μία ατάκα είχαμε ακούσει η οποία τα έλεγε όλα. Ο «νέος Τζόρνταν». Και από τότε μας έκανε να τον μάθουμε για τα καλά.

Ο Λεμπρόν είναι ο άρχοντας του ΝΒΑ και αυτό ευτυχώς για τους fans του και δυστυχώς για τους haters είναι μία αλήθεια που δεν χωρά αμφιβολία. Τόσο πολύ που μπαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην ίδια εξίσωση με τον κορυφαίο, Μάικλ Τζόρνταν. Ιεροσυλία; Μπορεί. Λάθος; Καθόλου. Ίσα - ίσα που στους πάντοτε λάτρεις των συγκρίσεων Αμερικανούς το εν λόγω δίλημμα τίθεται συνεχώς, σε σημείο μάλιστα που γίνονται μέχρι και καβγάδες!

Εμείς όμως σαν πολιτισμένοι άνθρωποι που είμαστε, θα βάλουμε τα πράγματα κάτω με τη σειρά και θα εξετάσουμε όλες τις πλευρές της μεγαλύτερης ίσως σύγκρισης στην ιστορία του μπάσκετ.

 

Λεμπρόν Τζέιμς

lev

Νο. Ντραφτ: 1

Χρόνια που αγωνίζεται: 14

Τελικοί/Δαχτυλίδια: 3/7

Πόντοι: 27, 913 (27.1 μ.ο.)

Ασίστ: 7171

MVP σεζόν: 4

MVP πλέι οφ: 3

Λίγα λόγια και καλά:  Έχουμε και λέμε. Για την ώρα μπορεί να έχει λιγότερους πόντους από τον «Air» ωστόσο του μένουν μπόλικα χρονάκια ακόμα για να τον ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ. Όπως επίσης μπορείς να δεις, ο Λεμπρόν έχει σε λιγότερα χρόνια καριέρας γύρω στις 2 χιλιάδες ασίστ παραπάνω από τον Τζόρνταν, πράγμα που μόνο σαν θετικό μπορεί να το πάρει κανείς. Ο τύπος είναι ηγέτης μέσα και έξω στο γήπεδο, βρίσκεται πλέον σε μία πόλη (Λος Άντζελες) που ζη και διψά να επανέλθει στις επιτυχίες ενώ το δαχτυλίδι που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια με το Κλίβελαντ θα τον βάλει μια και καλή με χρυσά γράμματα στη Βίβλο του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού.

 

 

Μάικλ Τζόρνταν

mike

Νο. Ντραφτ: 3

Χρόνια που αγωνίστηκε: 15

Τελικοί/Δαχτυλίδια:  6/6

Πόντοι: 32,292 (30.1 μ.ο.)

Ασίστ: 5,633

MVP σεζόν: 5

MVP πλέι οφ: 6

Λίγα λόγια και καλά: Θα μπορούσαμε πολλά ακόμα να γράψουμε για τον «Air», ωστόσο μείναμε στα σημαντικότερα. 6 τελικοί, 6 κατακτήσεις, 6 MVP των πλέι οφ. Όπως και να έχει αυτό το σατανικό 666 που σχημάτισε ο Τζόρνταν είναι κάτι που κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει. Διότι ο MJ μιλούσε κυρίως εκεί που έχει πραγματικά νόημα, στα πλέι οφ. Στα συν του - και ας το θεωρεί ο Λεμπρόν ως μείον -  το ότι σε καμία από τις συμμετοχές του σε Τελικούς δεν χρειάστηκε να παίξει έβδομο και τελευταίο παιχνίδι. Τα καθάριζε από πριν.

 

Μετά από τα παραπάνω στοιχεία ήρθε η ώρα να επιλέξεις εσύ τον κορυφαίο. Όπως βλέπεις οι δύο αθλητές έχουν πολλούς λόγους για να τους συγκρίνουμε και πάντοτε αυτή θα είναι μία κουβέντα που θα έχει πολύ, μα πάρα πολύ ψωμί.

Πρόσεχε όμως δεν επιλέγεις μεταξύ απλώς του Λεμπρόν και του Τζόρνταν αυτή τη στιγμή. Διαλέγεις τον καλύτερο όλων των εποχών...

 

Τζόρνταν ή Λεμπρόν: Ποιον προτιμάς; (photos+videos)



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved