NBA: Θέλει playoffs ο Αντετοκούνμπο και το… έδειξε (videos)

NBA: Θέλει playoffs ο Αντετοκούνμπο και το… έδειξε (videos)

Με 23 πόντους επέστρεψε στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς σε 99-91 επί των Νιου Γιορκ Νικς.

Παραλίγο να προκαλέσει πρόωρη αποχώρηση του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ (7 πόντ., 25:18) λόγω τραυματισμού στον δεξιό καρπό με μπλοκ, που συνδύασε με τρομερό κάρφωμα, ενώ συνέχισε με καθοριστικό buzzer-beater στο τέλος της τρίτης περιόδου. Συνολικά είχε 7/13 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 9/11 βολές, εννέα ριμπάουντ, ένα μπλοκ, και μία ασίστ σε 31:17 μετά τον ανεξήγητο παραγκωνισμό του από το προηγούμενο ματς των «ελαφιών», που απέχουν πλέον μία επιτυχία από εξασφάλιση θέσης στα playoffs. Όλα αυτά χωρίς τους Τζαμπάρι Πάρκερ (γόνατο) και Νταμιέν Ίνγκλις (πόδι), ενώ από τους Νεοϋορκέζους απουσίασαν οι Καρμέλο Άντονι (γόνατο), Χοσέ Καλντερόν (αχίλλειος τένοντας), Αλεξέι Σβεντ (πλευρά), Αντρέα Μπαρνιάνι (ίωση), Κλίαντονι Έρλι (αστράγαλος) και Τράβις Ουέρ (μέση).


Στο περιθώριο ο «Παπ»
Εκτός του rotation του Κέβιν Μακ Χέιλ έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου και οι Χιούστον Ρόκετς ηττήθηκαν με 104-103 στο «Toyota Center» από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, που δημιούργησαν σερί δέκα νικών χάρη σε μπλοκ του εξωπραγματικού Τιμ Ντάνκαν (29 πόντ., 12/15 δίπ., 10 ριμπ., 3μπλ., 34:10) στον Τζέιμς Χάρντεν (16 πόντ., 10 ασ., 37:41) στο τέλος του ματς. Αμφότερες οι ομάδες επέδειξαν τις επιθετικές αρετές τους μέχρι το τέταρτο 12λεπτο, στο οποίο αναλώθηκαν σε σκόπιμα φάουλ, ενώ ο Γκρεγκ Πόποβιτς στερήθηκε των υπηρεσιών του Τιάγκο Σπλίτερ (γάμπα), αλλά ο Μάρκο Μπελινέλι (5 πόντ., 14:27) γύρισε στα παρκέ. Από την άλλη απουσίασαν οι Πατ Μπέβερλι (καρπός) και Ντονάτας Μοτιεγιούνας (μέση).

Νίκη… χάρισμα για Σέλτικς στο Οχάιο
Την ύστατη ώρα έμεινε έξω ο Κάιρι Έρβινγκ λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό ισχίο, ενώ περιθωριοποιήθηκε επίσης ο Ιμόν Σάμπερτ (τετρακέφαλος) μαζί με τον Άντερσον Βαρεχάο (αχίλλειος τένοντας) από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που απώλεσαν σερί δεκαοκτώ νικών στο «Quicken Loans Arena» χάνοντας με 99-90 από τους Μπόστον Σέλτικς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κέλτες», που πλησίασαν πρόκριση στην postseason, διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, αν και απώλεσαν διψήφιο προβάδισμα στην τρίτη περίοδο. Ακόμα, ο Μάθιου Ντελαβέντοβα (9 πόντ., 41:27) πήρε τη θέση του Έρβινγκ στη βασική πεντάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, που ξεκούρασε τον Λεμπρόν Τζέιμς (14 πόντ., 26:05) και τους υπόλοιπους βασικούς στο μεγαλύτερο κομμάτι του τέταρτου 12λέπτου.

Τρόμαξαν οι Πέλικανς
Ο Άντονι Ντέιβις (19 πόντ., 23:02) περιθωριοποιήθηκε από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μέχρι τα μέσα της τέταρτης εξαιτίας τραυματισμού στον λαιμό, αλλά οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς έφτασαν εύκολα σε 90-75 εναντίον των Φίνιξ Σανς στο «Smoothie King Center» και παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης στα φετινά playoffs του NBA. Εν τη απουσία του Αμερικανού διεθνή, οι παίκτες του Μόντι Ουίλιαμς ξεπέρασαν όλες τις προσπάθειες των «ήλιων» για αντεπίθεση διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα για σχεδόν ολόκληρο το 48λεπτο. Μέσα σε όλα, ο Τζρου Χόλιντεϊ (2 πόντ., 1/7 σουτ, 5 ασ., 15:48) γύρισε στα παρκέ σε αντίθεση με τους Άλεξ Λεν (μύτη) και Μπράντον Νάιτ (αστράγαλος) των εκπρόσωπων της Αριζόνα.


Συνεχίζεται η μάχη για την όγδοη θέση
Παράλληλα, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κέρδισαν με 116-103 τους Σακραμέντο Κινγκς στο «Chesapeake Energy Arena» και παρέμειναν στην όγδοη θέση της Δύσης μαζί με τους «πελεκάνους», που διατηρούν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Στην προκειμένη, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πέτυχε 27 πόντους, ο Ενές Καντέρ 25 και ο Ντίον Ουέιτερς 22 υπερκαλύπτοντας την απουσία των Κέβιν Ντουράντ (πόδι) και Σερζ Ιμπάκα (γόνατο). Πάντως, προς το τέλος του αγώνα αποκόμισε τραυματισμό στο πόδι ο Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ (0 πόντ., 1:05), ενώ από τους «βασιλιάδες» αποκλείστηκαν εκ νέου οι Ντε Μάρκους Κάζινς (πόδι), Ρούντι Γκέι (κεφάλι), Έρικ Μόρλαντ (ώμος) και Ντάρεν Κόλισον (ισχίο).

«Καθάρισε» ο Ουίλιαμς για τους Ράπτορς
Ισοβαθμία με τους Σικάγο Μπουλς στην τρίτη θέση της Ανατολής προκάλεσαν οι Τορόντο Ράπτορς περνώντας με 101-99 από το «Amway Center» των Ορλάντο Μάτζικ χάρη σε νικητήριο τρίποντο του Λου Ουίλιαμς (13 πόντ., 27:22). Συνολικά στην ενδέκατη συνεχόμενη νίκη τους επί των εκπρόσωπων της Φλόριντα διακρίθηκε ο Ντε Μαρ Ντε Ροζάν με 29 πόντους, ενώ ο Αμίρ Τζόνσον (αστράγαλος) έμεινε έξω και ο Τέρενς Ρος (7 πόντ., 20:38) αποχώρησε πρόωρα εξαιτίας ενοχλήσεων στον αριστερό αστράγαλο. Από την άλλη απουσίασε ο Ντέβιν Μαρμπλ (μάτι), ενώ ο Βικ Ολαντίπο πέτυχε 19 πόντους, αλλά αστόχησε στο τελευταίο σουτ της συναρπαστικής αναμέτρησης.

Χαρές και νίκες στους Χοκς
Γιόρτασαν την κατάκτηση της Southeast οι Ατλάντα Χοκς, πριν συντρίψουν με 104-80 τους Σάρλοτ Χόρνετς στο «Philips Arena» και συμπληρώσουν εξήντα νίκες στη regular season του 2014-15 απόντος των Πολ Μίλσαπ (ώμος) και Τάμπο Σεφολόσα (πόδι). Όσον αφορά την ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν, το σύνολο το Στιβ Κλίφορντ ολοκλήρωσε το 24λεπτο με 48-47, αλλά καταποντίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και απώλεσε τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες του για παρουσία στα playoffs. Θυμίζουμε πως περιθωριοποιήθηκαν οι Αλ Τζέφερσον (γόνατο), Κόντι Ζέλερ (ώμος), Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ (αστράγαλος) και Λανς Στίβενσον (δάκτυλο ποδιού).

Κοντά στα playoffs οι Νετς
Ισόβαθμοι με τους «κέλτες» στην έβδομη θέση της ανατολικής περιφέρειας παρέμειναν οι Μπρούκλιν Νετς σκορπίζοντας τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 117-80 στο «Barclays Center» εν τη απουσία των Μίρσα Τελέτοβιτς (ίωση), Άλαν Άντερσον (αστράγαλος) και Σεργκέι Καράσεφ (γόνατο). Εξάλλου δημιούργησαν από νωρίς διαφορά ασφαλείας με μπροστάρηδες τους Μπρουκ Λόπεζ (26 πόντ., 32:19) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (22 πόντ., 6/6 τρίπ., 29:36). Για τους «μάγους», που μετά την αποψινή ήττα δύσκολα θα ξεφύγουν από την πέμπτη θέση της Ανατολής, ο Μπράντλι Μπιλ «έγραψε» 24 πόντους και ο Μάρτσιν Γκορτάτ 21, ενώ ο Τζον Ουόλ πήρε τελικά δεύτερο συνεχόμενο ρεπό μένοντας στο περιθώριο μαζί με τον Γκάρετ Τεμπλ (οπίσθιος μηριαίος).

«Τρέχουν» οι Πέισερς
Μία επιτυχία μακριά από την οκτάδα της ανατολικής περιφέρειας παρέμειναν οι Ιντιάνα Πέισερς, που ξεπέρασαν παραγκωνισμό των Σι Τζέι Ουότσον (αγκώνας) και Κρις Κόπλαντ (αγκώνας/θώρακας) με δύσκολο 107-103 σε βάρος των Ντιτρόιτ Πίστονς στο «Palace». Από 24 πόντους σημείωσαν οι Σι Τζέι Μάιλς και Ρόντνι Στάκι, ενώ τέσσερις ακόμα παίκτες του Φρανκ Βόγκελ ξεπέρασαν τους δέκα. Για τα «πιστόνια» διακρίθηκε ο Ρέτζι Τζάκσον με 21, ενώ ο Γκρεγκ Μονρό πέτυχε 17. Τέλος θυμίζουμε πως οι Μπράντον Τζένινγκς (αχίλλειος τένοντας) και Σπένσερ Ντινγουίντι (αστράγαλος) δεν τέθηκαν στη διάθεση του Σταν Βαν Γκάντι.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του NBA.

NBA: Θέλει playoffs ο Αντετοκούνμπο και το… έδειξε (videos)



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved