Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Πρόκληση στην Τζόρτζια

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Πρόκληση στην Τζόρτζια

Δείχνουν βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι και «τρέχουν» σερί ένδεκα νικών, αλλά οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν δύο δύσκολους εκτός έδρας αγώνες εντός των επόμενων 24 ωρών.

Σήμερα (20/12, 02:30) αντιμετωπίζουν τους Ατλάντα Χοκς και αύριο (21/12, 02:00) τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Τα Χριστούγεννα (26/12, 00:30) θα βρεθούν και στην έδρα των Μαϊάμι Χιτ, με τους οποίους κοντραρίστηκαν στους τελικούς των περσινών playoffs. Πρόκειται για δύσκολη σειρά παιχνιδιών, αλλά τα «γεράκια» αποτελούν προτεραιότητα για τον Σκοτ Μπρουκς και τα μέλη του ρόστερ του. Σημειώνουμε πως οι «βροντές» έχουν επικρατήσει σε επτά από τα εννέα τελευταία παιχνίδια τους στην Ατλάντα.

Αν και πέρσι κατέκτησαν τον τίτλο της Δύσης, οι περισσότεροι φίλαθλοι είχαν διακρίνει περιθώρια βελτίωσης στους Θάντερ. Αυτά φανερώνονται ακόμα και στο φετινό πρωτάθλημα, αν και τα «βαριά» χαρτιά, Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ, προέρχονται από δύσκολο καλοκαίρι με Ολυμπιακούς Αγώνες, πλην των τελικών της postseason. Ελάχιστοι, όμως, πίστεψαν πως οι Χοκς θα εμφανίσουν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με πέρσι, κυρίως έπειτα από την παραχώρηση του Τζο Τζόνσον και την αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον του Τζος Σμιθ. Εντούτοις, η ομάδα του Λάρι Ντρου έχει ξεκινήσει το 2012-13 με 15-7, εκ των οποίων το 8-4 σχετίζεται με το «Philips Arena».

«Είμαστε καλύτεροι στην αλλαγή της κατοχής. Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο μπασκετικό IQ, κάτι που φαίνεται με τις τοποθετήσεις στο παρκέ. Η βελτίωση είναι λογική, επειδή αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Μπρουκς, που καμαρώνει τις «βροντές» στις υψηλές θέσεις του NBA αναφορικά με το σκοράρισμα και τις ασίστ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Θάντερ προσφέρουν και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς, κάτι που πιστοποιεί ο Νικ Κόλισον: «Στο παρελθόν βασιστήκαμε σε λίγους παίκτες. Ίσως υπερβάλαμε. Πλέον είμαστε περισσότερο ομαδικοί και ψάχνουμε το καλύτερο σουτ. Δεν στηριζόμαστε άλλο στις ατομικές ενέργειες των καλύτερων παικτών».

Αναφορικά με το αποψινό ματς, ο Ουέστμπρουκ θα αγωνιστεί κανονικά, αν και κληρονόμησε τραυματισμό στον καρπό από τον αγώνα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Για τους Χοκς, ο Άντονι Μόροου κρίνεται αμφίβολος, καθώς ταλαιπωρείται με σπασμούς στη μέση τις τελευταίες ημέρες. Γενικά οι εκπρόσωποι της Τζόρτζια θα είναι κουρασμένοι, αφού μόλις χθες χρειάστηκαν παράταση, για να κερδίσουν τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Τέλος ανακοινώθηκε συνεργασία των Θάντερ με την «Kia Motors». H χορηγία της Νοτιοκορεατικής εταιρείας αρχίζει άμεσα, ενώ από το 2013-14 η «Kia Motors» θα γίνει αποκλειστικός αυτοκινητικός συνεργάτης του συλλόγου της Οκλαχόμα Σίτι.



Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved