Μάικ Ντ’ Αντόνι: «Να παίξουμε σαν τους Νικς»

Μάικ Ντ’ Αντόνι: «Να παίξουμε σαν τους Νικς»

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει για τη σημερινή αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς στο «Madison Square Garden» απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς, καθώς οι εξελίξεις «τρέχουν» σε αμφότερες τις ομάδες.

Πέρα από το… αυτόματο ενδιαφέρον που προσφέρουν τα ματς ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες ομάδες του NBA, στην προκειμένη (14/12, 03:00) προστίθεται στην εξίσωση ο Μάικ Ντ’ Αντόνι. Ο 61χρονος Αμερικανός ήταν κόουτς στους Νεοϋορκέζους, αλλά πέρσι απολύθηκε. Φέτος ανέλαβε τους Λέικερς.

Πριν από το παιχνίδι, ο πρώην παίκτης της Ολίμπια Μιλάνου ισχυρίστηκε πως δεν ευνοήθηκε από τις συνθήκες στους Νικς, οπότε φυσιολογικά εκδιώχθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Φάνηκε επίσης εντυπωσιασμένος από τη φετινή πορεία της προηγούμενης ομάδας του και υποστήριξε πως θέλει να μεταφέρει τη σημερινή εικόνα των εκπρόσωπων του «Μεγάλου Μήλου» στην τωρινή ομάδα του…

Το δεδομένο είναι πως δεν θα έχει τους Πάου Γκασόλ, Στιβ Νας και Στιβ Μπλέικ στη διάθεσή του. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής για τον 38χρονο Καναδό, ο Μπλέικ χρειάζεται ακόμα επτά εβδομάδες αποθεραπείας, ενώ ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ αποκλείστηκε από έκτο συνεχόμενο αγώνα λόγω τενοντίτιδας στα δύο γόνατα. Παράλληλα ο Ντ’ Αντόνι θα κληθεί να περιορίσει τη δραστηριότητα του Καρμέλο Άντονι, που δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με τις εμφανίσεις του υπό την τεχνική καθοδήγησή του.

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη 17χρονη καριέρα μου. Η περισσότερο απαιτητική» δήλωσε ο Κόμπι Μπράιαντ, που γενικότερα φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον των Λέικερς, αφού θεωρεί πως θα λυθούν όλα τα τωρινά προβλήματα. Επίσης ισχυρίστηκε πως ο Άντονι αποτελεί δυσκολότερο μαρκάρισμα σε σχέση με τον Λεμπρόν Τζέιμς των Μαϊάμι Χιτ: «Για μένα σίγουρα. Δυσκολεύει τον προσωπικό αντίπαλό του χρησιμοποιώντας την ταχύτητά του και το σώμα του. Είναι δυνατός σαν ταύρος και μου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόκληση».

Από την πλευρά του, ο Ντουάιτ Χάουαρντ μίλησε για το επόμενο καλοκαίρι, στο οποίο θα γίνει free agent. «Ξέρω σε ποια ομάδα θα συνεχίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με τη συνύπαρξή του με τον «μπλακ μάμπα».

Πρέπει να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ενδιαφέρον των Λέικερς για τους free agents, Τζανίρο Πάργκο και Ντελόντε Ουεστ. Ο πρώην πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ ο Ουεστ αποτέλεσε παρελθόν από τους Ντάλας Μάβερικς στο ξεκίνημα της σεζόν έπειτα από διαδοχικά πειθαρχικά παραπτώματα. Προφανώς οι «λιμνάνθρωποι» δεν σκοπεύουν να συνεχίσουν για καιρό με τους Κρις Ντουχόν και Ντάριους Μόρις στον «άσο», αν και δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται σενάρια για απόκτηση πλέι-μέικερ.

Όλα αυτά με τους Νικς στην κορυφή της Ανατολής. Σίγουρα το ματς θα ήταν δύσκολο για τους «λιμνάνθρωπους», ακόμα αν δεν είχαν ξεκινήσει με 9-13 το 2012-13. Πάντως, ο Μάικ Ουόντσον δεν γνωρίζει ακόμα το… μυστικό της επιτυχίας. Ο 54χρονος προπονητής τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα με 18-6 και έχει αρχίσει την τρέχουσα με 16-5…

«Ίσως τους τρόμαξα. Είχα πολλά να πω στους παίκτες, όταν αντικατέστησα τον Ντ’ Αντόνι. Ξεκαθάρισα αμέσως τι ήθελα από αυτούς. Μίλησα κυρίως με Μέλο, Αμάρε και Τάισον» δήλωσε σχετικά ο Ουόντσον, που πρόσφερε και ψήφο εμπιστοσύνης στον Ντ’ Αντόνι: «Έχει αναλάβει ομάδα άλλου. Προσπαθεί ακόμα να βρει τα κατάλληλα συστήματα για τους παίκτες. Αυτά συμβαίνουν στις αλλαγές. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά όχι όταν αντιμετωπίζει τους Νικς».

Προσθέτουμε πως ο Τζέι Αρ Σμιθ θα αγωνιστεί κανονικά στο αποψινό ματς, αν και δεν είναι στο 100%. Κληρονόμησε ενοχλήσεις στη μέση από το παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς, αλλά αυτές δεν απέτρεψαν την παρουσία του στον αγώνα εναντίον των Λέικερς, καθώς προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη (12/12) και πήρε μέρος στο πρωινό ζέσταμα του Ουόντσον. Αντίθετα, οι Αμάρε Στουντεμάιρ και Ιμάν Σουμπέρτ παραμένουν στα πιτς.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved