Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Το Φεβρουάριο η απόφαση
SHARE

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Το Φεβρουάριο η απόφαση

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφορικά με τις τελευταίες τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα το επόμενο καλοκαίρι (30/08-14/09) στην Ισπανία κι έχουν ήδη γίνει γνωστές οι 20 από τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν. Οι εναπομείνασες θέσεις θα καλυφθούν μέσω wild cards που θα δώσει η FIBA, με την απόφαση να λαμβάνεται από το κεντρικό γραφείο της στη Βαρκελώνη, το οποίο θα συνεδριάσει το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου. Υποψηφιότητα θα θέσει και η Ελλάδα. Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 θα γίνει την επομένη (03/02).

Η ανακοίνωση: «Η διαδικασία προεπιλογής των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έλαβε τέλος την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2013 στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Οι 20 από τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ του επόμενου καλοκαιριού (30/8-14/9) έγιναν γνωστές, με τις υπόλοιπες τέσσερις που απομένουν να βρίσκονται στην αναμονή για να πάρουν τη wild card της FIBA. Δικαίωμα να αιτηθούν wild card έχουν οι ομοσπονδίες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα των αντίστοιχων ηπείρων και δεν προκρίθηκαν μέσα από αυτά. Καμία ζώνη δεν μπορεί να πάρει περισσότερες από τρεις wild cards. Η απόφαση για τις τέσσερις χώρες θα βασιστεί στα ακόλουθα κριτήρια…

1. Αθλητικά κριτήρια: Πόσο δημοφιλές είναι ένα άθλημα στη χώρα, η ποιότητα και τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας κάθε χώρας, εάν έχει φιλοξενήσει ή εάν έχει ζητήσει να φιλοξενήσει στο παρελθόν διοργανώσεις της FIBA, τη σημασία που θα έχει στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα η παρουσία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, η δέσμευση των καλύτερων παικτών της χώρας να αγωνιστούν για την εθνική ομάδα.

2. Οικονομικά κριτήρια: Η συμφωνία με την τηλεόραση τόσο σε εγχώριες όσο και διεθνείς διοργανώσεις, η σημασία της αγοράς της κάθε χώρας για τους χορηγούς της FIBA, η σημασία της χώρας στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, διοικητικά κριτήρια, σύμπλευση με τους κανονισμούς της FIBA, η ποιότητα της δουλειάς της ομοσπονδίας, η στήριξη της ομοσπονδία από την πολιτεία, η συμμετοχή της ομοσπονδίας σε εκδηλώσεις της FIBA ή της αντίστοιχης ζώνης στην οποία ανήκει (επιτροπές, δραστηριότητες κ.λπ.).

Μια πρώτη λίστα των υποψηφίων για wild card χωρών θα δημιουργηθεί μετά τη συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της FIBA στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής (23-24/11/2013). Η FIBA θα ανακοινώσει τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν wild cards στη συνάντηση του κεντρικού γραφείου της στη Βαρκελώνη (01-02/02/2014). Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2014».

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Το Φεβρουάριο η απόφαση

Παναθηναϊκός: «Απευθυνθείτε σε Καραμπέτσο-Ταρνατορο»
Παναθηναϊκός: «Απευθυνθείτε σε Καραμπέτσο-Ταρνατορο»
Nomads 2:Τα tweets της Ψυχίδου για τον Κοργιαλά: «Αυτό το δημόσιο «κατηγορώ»… θα το πληρώσεις»
Nomads 2:Τα tweets της Ψυχίδου για τον Κοργιαλά: «Αυτό το δημόσιο «κατηγορώ»… θα το πληρώσεις»
Σοκ με Ναϊνγκολάν στην Ίντερ
Σοκ με Ναϊνγκολάν στην Ίντερ
Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)
Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies