Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”

Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”

Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση της ομάδας του ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει απόλυτα στους παίκτες του. 

Αποστολή στο Βελιγράδι. 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι με την πλάτη στον τοίχο, με την Μακάμπι να προηγείται με 2-1 στη σειρά και τους “πράσινους” να έχουν απόψε την τελευταία τους ευκαιρία αν θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Ο Εργκίν Αταμάν για μία ακόμα φορά δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τις δυνατότητες της ομάδας του αλλά και την πορεία της Σιέρας. 

 Αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής ενόψει του τέταρτου αγώνα της σειράς με τους Ισραηλινούς:

 Για την πιθανή επιστροφή του Ουέιντ Μπόλντγουιν και το κατά πόσο επηρεάζεται το πλάνο του: «Αυτή είναι μια απόφαση της Μακάμπι. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Φυσικά, ο Μπόλντγουιν είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Θα είναι θετικό για εκείνους αν παίξει».

Για το αν συνεχίσει να νιώθει αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός Aktor θα πάρει τη σειρά, όπως έχει πει τις τελευταίες εβδομάδες: «Μετά τα αποτελέσματα των πρώτων τριών αγώνων, ναι. Στα πρώτα δύο ματς παίξαμε καλύτερο μπάσκετ. Ηττηθήκαμε στο Game 1 στο τελευταίο λεπτό στο ΟΑΚΑ, ενώ πήραμε μια ξεκάθαρη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι. Στο Game 3 για πρώτη φορά στη σειρά πιστεύω πως η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Όμως, είχαμε την μπάλα στα χέρια μας. Βέβαια, όλα πήγαν στραβά. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και την τύχη στο παιχνίδι, την... τύχη της μπάλας. Όσον αφορά τα διαιτητικά λάθη, μπορούν να συμβούν. Όμως, κάναμε και εμείς λάθη, όπως το πολύ κακό φάουλ του Γκραντ. Βρήκαμε ένα σουτ στο φινάλε, ήμασταν εκεί. Ωστόσο, δεν παίξαμε καλό μπάσκετ και η Μακάμπι άξιζε την νίκη. Από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όλη τη σεζόν η ομάδα έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα. Φυσικά, περιμένω περισσότερα από την απόδοση ορισμένων παικτών, που μέχρι τώρα στη σειρά δεν έχουν δείξει όσα είχαν δείξει όλη τη χρονιά».

Για τη ψυχολογία εντός των αποδυτηρίων μετά την ήττα στο Game 3: «Δεν είμαστε χαρούμενοι, αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν παίξαμε καλά. Χάσαμε το ματς από κάποια λάθη μας. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στην τελευταία φάση. Δεν είναι εύκολο αυτό για το ηθικό της ομάδας. Όμως, αυτά είναι τα πλέι οφ. Κάποιες φορές είσαι στην +1 νίκη, κάποιες φορές στην -1. Είναι σημαντικό να νικήσουμε τρία ματς, σε κάθε περίπτωση. Για να πάμε στο Final Four πρέπει να νικήσουμε την Μακάμπι. Στο Game 3 ηττηθήκαμε, αλλά μένουν δυο παιχνίδια για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να τα πάρουμε».

Για την πίεση που έχει η ομάδα του και τον «τελικό» του Game 4: «Αυτή είναι η... ζωή μας. Βρισκόμαστε στα πλέι οφ. Όλες οι ομάδες, εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν πίεση στις σειρές τους. Αυτή είναι η ζωή μας. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Ελπίζω πως θα είμαστε καλύτεροι. Είμαι 100% βέβαιος πως μπορούμε να νικήσουμε και να φέρουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ».

Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει το τεχνικό επιτελείο τον Κώστα Σλούκα, μετά το τρίτο παιχνίδι: «Δεν ήταν μια εύκολη βραδιά. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ήμασταν soft στην αρχή και χάσαμε τον έλεγχο. Για 35' δεν είχαμε έλεγχο. Ο Σλούκας χρειάζεται τον έλεγχο, θέλει να κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους. Όμως, το ματς ήταν στον έλεγχο της Μακάμπι. Οπότε και εκείνος δεν μπορούσε να φτάσει το συνηθισμένο επίπεδο απόδοσης».

Για το γεγονός πως το «τριφύλλι» έχει αστοχήσει σε 24 βολές στα φετινά πλέι οφ: «Ίσως δεν κάναμε καλή δουλειά στις βολές όλη τη σεζόν. Βέβαια, αυτό δεν μας επηρέασε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τώρα μας επηρεάζει, ειδικά στο πρώτο ματς, όπως και στο τρίτο, όταν χάσαμε αρκετές βολές. Θα δούμε τι θα γίνει στο Game 4».



Conference League: Βγαίνουν τα εισιτήρια του τελικού για τους οπαδούς του Ολυμπιακού - Η διαδικασία
Conference League: Βγαίνουν τα εισιτήρια του τελικού για τους οπαδούς του Ολυμπιακού - Η διαδικασία
Το ΟΑΚΑ της νέας εποχής: Μουσείο του Παναθηναϊκού, σουίτες, μαγαζιά και πολλές ακόμα αλλαγές (pics)
Το ΟΑΚΑ της νέας εποχής: Μουσείο του Παναθηναϊκού, σουίτες, μαγαζιά και πολλές ακόμα αλλαγές (pics)
Νέα ενισχυμένη προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr
Νέα ενισχυμένη προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr
Premier League: Ψηφίζουν οι ομάδες για το αν θα διατηρηθεί ή όχι το VAR την επόμενη σεζόν
Premier League: Ψηφίζουν οι ομάδες για το αν θα διατηρηθεί ή όχι το VAR την επόμενη σεζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved