Συγκίνηση, μνήμη, περηφάνια: Έφτασε η ώρα για το 5ο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Συγκίνηση, μνήμη, περηφάνια: Έφτασε η ώρα για το 5ο «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Το κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα και επιχειρηματία, ανοίγει αυλαία στο ΟΑΚΑ – Το πρόγραμμα των αγώνων.

Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστή. Οι «πράσινοι» έφεραν έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, τον Εργκίν Αταμάν. Ξόδεψαν πολλά χρήματα για να «χτίσουν» ποιοτικότατο ρόστερ… ταράζοντας τα νερά στο χώρο του μπάσκετ. Θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο δικό τους ΟΑΚΑ, με τις διαδικασίες για την ανακαίνισή του να έχουν ήδη αρχίσει.

Ο ενθουσιασμός του κόσμου είναι τεράστιος. Φάνηκε περίτρανα και στην ανταπόκριση για τις νέες φανέλες που έγιναν ανάρπαστες μέσα σε μερικές ώρες. Εμφανίσεις ιστορικές, καθώς έχουν τον Παρθενώνα να τις κοσμεί, σε μια συμβολική κίνηση που υπενθυμίζει σε όλους τη σύνδεση της πόλης των Αθηνών με το «τριφύλλι».

Μια τέτοια σεζόν, δε γινόταν να μην αρχίσει με πρόβα τζενεράλε στο κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης. Αυτό που θεσπίστηκε στη μνήμη του κορυφαίου αθλητικού παράγοντα που είχε ποτέ η Ελλάδα κι όχι μόνο ο Παναθηναϊκός. Στη μνήμη του κορυφαίου επιχειρηματία κι ανθρώπου, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Το τουρνουά που φέρει το όνομά του, είναι το 5ο και σήμερα είναι η πρώτη απ’ τις δύο μέρες διεξαγωγής του. Δίνοντας την ευκαιρία στους Παναθηναϊκούς και συνολικά τους φιλάθλους της χώρας, να δουν από κοντά στο «τριφύλλι» που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Έχοντας αντιπάλους Euroleague, καθώς όπως συμβαίνει πάντα το επίπεδο ανταγωνισμού είναι υψηλότατο. Μαζί με τους «πράσινους» θα συμμετάσχουν φέτος η Αναντολού Εφές, η Παρτιζάν και η Μπάγερν Μονάχου. Λίγο καιρό πλέον, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Πέρα απ’ το αγωνιστικό φυσικά, η παρουσία είναι κυρίως τιμή στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Σε ένα τουρνουά που έχει πάντα έντονο το στοιχείο της μνήμης, της συγκίνησης, αλλά και της περηφάνιας που απλόχερα χάρισε ο αείμνηστος κορυφαίος παράγοντας. Μετατρέποντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία ομάδα του 21ου αιώνα στη Euroleague, όπως η ίδια η λίγκα είχε γνωστοποιήσει.

Όλα αυτά στο ΟΑΚΑ που θα έχει κάποιες αλλαγές, κυρίως με την αλλαγή του παρκέ. Οι εργασίες θα μετατρέψουν σε… στολίδι την έδρα του Παναθηναϊκού, όμως θα χρειαστούν χρόνο και υπομονή. Οι πρώτες… πινελιές, πάντως, θα φανούν από σήμερα που αρχίζει το 5ο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα, τώρα, στις 17:00 θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση με Ανταντολού Εφές να κοντράρεται με την Παρτιζάν. Στις 20:00 ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

17.00: Anadolu Efes - Partizan Mozzart Bet Belgrade
20.00: Παναθηναϊκός - FC Bayern Munich

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

17.00: Μικρός Τελικός
20.00: Τελικός
22.00: Απονομές

Αναφορικά με τα εισιτήρια του τουρνουά, οι τιμές τους είναι 20 και 30 ευρώ και για τις δύο μέρες. Παράλληλα, διατίθενται και παιδικά εισιτήρια για τους ανήλικους φιλάθλους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα εκδοτήρια στο Parking 5 του ΟΑΚΑ, το Σάββατο 23/9 (ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00) και την Κυριακή 24/9 (ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00). Τα παιδικά εισιτήρια τιμώνται προς 10€ και 20€ και ισχύουν και για τις δύο ημέρες του τουρνουά.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ηλεκτρονικά στα paobc.gr και more.com

Το Σάββατο 23/9 (ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00) και την Κυριακή 24/9 (ωράριο λειτουργίας: 12:00-20:00) διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, στο Parking 5.



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-2: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-2: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved