Euroleague: Η βαθμολογία μετά το φινάλε της 33ης αγωνιστικής (video+photos)

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το φινάλε της 33ης αγωνιστικής (video+photos)

Δείτε τι συνέβη στους αγώνες της 33ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της Euroleague αλλά και τους αγώνες που απομένουν και θα κρίνουν την είσοδο στην οκτάδα - Η θέση των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού

Με ήττα ολοκλήρωσε ο αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» της κανονικής περιόδου στη Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 72-63 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, για την 33η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 15-18 (12η θέση).

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί πανηγύρισαν τη 19η νίκη τους «αγκαλιάζοντας» ουσιαστικά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ.

Τον «εμφύλιο» και χωρίς τον Τζέιμς η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχθηκε νικήτρια στον ρωσικό «εμφύλιο» της 33ης αγωνιστικής στη Euroleague, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης και «κλειδώνοντας» με ρεκόρ 22-10 το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε ένα άνετο βράδυ απέναντι στην ουραγό Χίμκι και με το τελικό 97-72, υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους στην 28η ήττα τους.

Η άμυνα είχε την τιμητική της για την ΤΣΣΚΑ, η οποία κράτησε την Χίμκι στους 47 πόντους μέχρι το 30΄ και μπήκε πρόωρα σε τροχιά νίκης. Την ίδια στιγμή, ο επιθετικός πλουραλισμός έκανε... θραύση και με έξι παίκτες να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Βόιτμαν 16π., Λούντμπεργκ 16π., Έρικ 14π., Χίλιαρντ 13π., Σενγκέλια 11π., Κλάιμπερν 10π.) καλύφθηκε το κενό του Μάικ Τζέιμς (ο Ιτούδης τον έθεσε εκτός ομάδας και αύριο αναχωρεί για ΗΠΑ) και ο αγώνας κύλησε χωρίς... εμφράγματα για την ΤΣΣΚΑ.

Η «ρωσική αρκούδα» θα κλείσει την κανονική περίοδο την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της, απέναντι στη Βιλερμπάν, ενώ η Χίμκι θα μπει αντίο στην Ευρώπη για εφέτος στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Επέστρεψε με «περίπατο» στις νίκες η Ζενίτ

Στην Αγία Πετρούπολη, η Ζενίτ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, αλλά συνεχίζει να... ακροβατεί στην όγδοη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε άνετα με 87-53 της Βιλερμπάν, εξαργυρώνοντας το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 25-6 της τρίτης περιόδου (66-43 στο 30΄).

Με την αποψινή επιτυχία η Ζενίτ βελτίωσε το ρεκόρ της σε 18-14, ενώ υποχρέωσε τη Βιλερμπάν στην 20η ήττα της (14η θέση). Οι Μπάρον (15π.) και Χόλινς (15π.) οδήγησαν την επίθεση των νικητών. Στην τελευταία αγωνιστική (34η), οι Ρώσοι θα υποδεχθούν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ανατροπή και έμεινε ζωντανή η Βαλένθια

Στο Βερολίνο, η Βαλένθια σημείωσε μία τεράστια ανατροπή από το -18 (35-17 στο 12΄) και με ένα σπουδαίο «διπλό» παρέμεινε σε τροχιά οκτάδας και πλέι οφ (18-15, ισοβαθμεί στην 9η θέση με την Μπασκόνια).

Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 90-86 της αδιάφορης Άλμπα (11-22, 16η θέση), φτάνοντας στη νίκη μέσα από την εξαιρετική άμυνα της επανάληψης, όταν και περιόρισαν τους γηπεδούχους στους 33 πόντους.

Την ίδια στιγμή, ο Κλέμεν Πρέπελιτς με 24 πόντους πρωταγωνίστησε στην επίθεση της Βαλένθια, η οποία πανηγύρισε το «διπλό» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Πλέον Βαλένθια και Μπασκόνια θα τεθούν αντιμέτωπες την επόμενη εβδομάδα στην έδρα των «νυχτερίδων» με φόντο τα πλέι οφ.

Καπάρωσε την πρωτιά η Μπαρτσελόνα

Με σπουδαίο «διπλό» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα η Μπαρτσελόνα, η οποία με ρεκόρ 24-9 εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη Euroleague. Οι Καταλανοί πέρασαν νικηφόρα με 82-73 από την έδρα της Φενερμπαχτσέ, για την 33η αγωνιστική, με την τουρκική ομάδα να βλέπει δύο βασικές μονάδες του ρόστερ της να αποχωρούν τραυματίες (στο 6΄ ο Βέσελι με διάστρεμμα στον αστράγαλο και στο 36΄ ο Ντε Κολό με πρόβλημα στο γόνατο). Για τη Φενέρ η αποψινή ήταν η 13η ήττα της (5η θέση).

Ένα ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα στην τελευταία περίοδο ήταν αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην επιτυχία. Οι Καταλανοί έτρεξαν με την έναρξη του... επιλόγου ένα επιμέρους σκορ 5-11 και στο 35΄ εξασφάλισαν μία διψήφια διαφορά (63-73), την οποία δεν δυσκολεύτηκαν να συντηρήσουν μετά την αποχώρηση με τραυματισμό και του Ντε Κολό στο 36΄.

Κορυφαίος των Ισπανών ο Κάιλ Κούριτς με 16 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε απολογισμό 5 πόντους και 4 ασίστ σε 20:30 λεπτά συμμετοχής. Από τη Φενέρ προσπάθησε ο Μάρκο Γκούντουριτς με 19 πόντους.

Την επόμενη εβδομάδα, η Μπαρτσελόνα θα κλείσει την κανονική περίοδο στην έδρα της, απέναντι στη Μπάγερν, ενώ η Φενερμπαχτσέ θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΠΕΜΠΤΗ (01/04)
Μπασκόνια-Αναντολού Εφές 101-111

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο 86-83

Μπάγερν Μονάχου-Ζαλγκίρις Κάουνας 71-70 


 
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (02/04)
Άλμπα Βερολίνου-Βαλένθια 86-90
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Χίμκι 97-72
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Βιλερμπάν 87-53
Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα 73-82
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved