Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-88: Του ΚΑΤΑΣτρεψε το σπίτι (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-88: Του ΚΑΤΑΣτρεψε το σπίτι (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι "πράσινοι" με εντυπωσιακή εμφάνιση έκλεισε το στόμα των "ερυθρόλευκων", αλλά και το σπίτι τους

Μαγική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Όντετ Κάτας πήρε δίπλωμα, πορτοφόλι και ότι άλλο βρήκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και οι παίκτες του έκαναν… πλάκα στους «ερυθρόλευκους». Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 88-77 και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη και τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα με 7-4. Από εκεί και έπειτα μια ομάδα υπήρχε στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που είχε σε μεγάλο βράδυ τους Σαντ-Ρος και Λευτέρη Μποχωρίδη, με τους Ουάιτ, Μπέντιλ και Μήτογλου να είναι εντυπωσιακοί. Από τον Ολυμπιακό πάλευε μόνος του ο Σακίλ Μακίσικ. Οι σημαντικότεροι αριθμοί του αγώνα τα 38 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού (15 επιθετικά) απέναντι στα 19 του Ολυμπιακού και το… ασύλληπτο 25/25 βολές των «πράσινων».

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα του και την απώλεια του Νεμάνια Νέντοβιτς από τον Παναθηναϊκό θέλησε να μπει εξ αρχής δυνατά και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Και το κατάφερε για τα τρία πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου παίρνοντας το προβάδισμα με 7-4 έπειτα από καλάθι του Έλις. Ο Κάτας όμως είχε αποφασίσει να αγωνιστεί με υψηλό σχήμα και αυτό είναι κάτι που «βραχυκύκλωσε» τον Γιώργο Μπαρτζώκα και κατ’ επέκταση τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» με πολύ καλή άμυνα (αλλαγές σε όλα τα σκριν) και διάθεση για τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στο set παιχνίδι «έτρεξαν» σερί 0-13 και με τρίποντο του Σαντ Ρος πήραν προβάδισμα με 7-17. Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα, χάρις στη δημιουργία του Σπανούλη που πέρασε στο παρκέ και την ευστοχία των «ερυθρόλευκων» έξω από τα 6,75. Τρία συνεχόμενα τρίποντα για τους γηπεδούχους και ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το δεκάλεπτο όντας στο +3, 18-21, έπειτα από έξυπνο παιχνίδι του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Οδηγός ο Μποχωρίδης

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου. Οι «πράσινοι» έκαναν εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, καθώς ανανέωναν πολύ συχνά τις επιθέσεις τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε στην εξίσωση και ο Παπαγιάννης, αλλά βγήκε ο Φόστερ λόγω τραυματισμού. Ο Μποχωρίδης έκανε την διαφορά, έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στον Παναθηναϊκό, 21-27, με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει και μόνο τον Μακίσικ να κάνει ζημιά στους «πράσινους». Στα μισά της περιόδου, με τους διαιτητές να τα βλέπουν όλα «ερυθρόλευκα» και να δίνουν αντιαθλητικά, τεχνικές ποινές, ο Σλούκας μείωσε στον έναν πόντο, 28-29. Όμως και εκεί ο Παναθηναϊκός είχε τη λύση. Ο Κάτας ψήλωσε και πάλι το σχήμα βάζοντας τον Παπαπέτρου στο «2», ο Μπέντιλ έκανε πολύ καλή δουλειά στο post και ο Παπαγιάννης με ένα ακόμα κάρφωμα, δύο λεπτά πριν το τέλος έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 8 πόντους, 30-38. Τα παιδικά λάθη, όμως, των «πράσινων» δεν έλειψαν στα τελευταία 120 δεύτερα και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν και οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 35-38.

Δεν άφηνε ριμπάουντ χαμένο

Στα πέντε πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Οι «πράσινοι» με τον Σαντ Ρος να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του και οργανωτικά και εκτελεστικά είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δύο τρίποντα από τον Κουβανό αλλά και πολλές λύσεις από τον Μπέντιλ σε άμυνα και επίθεση οι «πράσινοι» έφτασαν την διαφορά δύο φορές στο +11. Στο 25’ το σκορ ήταν 41-52 με τους φιλοξενούμενους να έχουν 23 ριμπάουντ και τους γηπεδούχους μόλις 9. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να τα κάνει όλα σωστά και 3 λεπτά πριν το τέλος οι «πράσινοι» με τρίποντο του Κασελάκη βρέθηκαν μπροστά με 13 πόντους, 44-57. Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα. Σερί 7-0 και η διαφορά έπεσε στους 6 πόντους, 51-59, με τον Μποχωρίδη να «υπογράφει» το 54-61 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου. Οι «πράσινοι» είχαν 31 ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός μόλις 16, εκ των οποίων τα 14 για τους «πράσινους» να είναι επιθετικά.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει για ν αμπει και πάλι στο ματς. Και το κατάφερε με το ξεκίνημα αφού μείωσε στους 2 πόντους, 59-61 και μετέφερε το άγχος στους «πράσινους». Ο Ρος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ κρατώντας τη διαφορά σε υψηλές τιμές,. Ο Σλούκας προσπάθησε να δώσει… ζωή στο τέλος, αλλά ήταν πολύ αργά με τον Μήτογλου να καρφώνει για μία ακόμα φορά και να αφήνει τους «ερυθρόλευκους» να τον… χαζεύουν ελάχιστα δεύτερα πριν το τελικό 77-88.

Tα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 6, Λαρεντζάκης 2, Σπανούλης 4 (1), Σλούκας 9 (1), Μάρτιν 11, Πρίντεζης 8, Ζαν-Σαρλ 5 (1), Τζένκινς 5 (1), Έλις 7, ΜακΚίσικ 20 (4)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 15 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Κασελάκης 3 (1), Φόστερ, Ουάιτ 12 (1), Μήτογλου 15 (1), Μπέντιλ 10, Σαντ-Ροος 20 (4)

Δείτε στιγμές από ντέρμπι: 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Μποχωρίδης: «Παίξαμε και για τον Νέντο»!

Μποχωρίδης: «Παίξαμε και για τον Νέντο»!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-88: O «πράσινος» θρίαμβος στο ΣΕΦ (video)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-88: O «πράσινος» θρίαμβος στο ΣΕΦ (video)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved