Γιασικεβίτσιους: «Η Euroleague ενδέχεται να χάσει την αξιοπιστία της»

Γιασικεβίτσιους: «Η Euroleague ενδέχεται να χάσει την αξιοπιστία της»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ρίχνει τα… βέλη του στην Euroleague κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ουδέποτε μάσησε τα… λόγια του. Ποτέ του δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Και το ίδιο κάνει και τώρα. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Euroleague, ο Λιθουανός τεχνικός, πλέον από την πάγκο της Μπαρτσελόνα ρίχνει τα.. βέλη του στην Euroleague τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να χάσει παντελώς την αξιοπιστία της, ενώ εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στους ανθρώπους της διοργάνωσης για το ότι το πρωτάθλημα πέρσι δεν ολοκληρώθηκε.

«Φαίνεται πως θα ξεκινήσουμε, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Βλέπουμε πως οι χώρες ήδη ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κυβερνητικές εξαιρέσεις, για την είσοδο των ομάδων. Πιστεύω πως η Euroleague θα ολοκληρωθεί φέτος. Η διοργάνωση ενδέχεται να χάσει την αξιοπιστία της αν δεν τελειώσει» είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Mundo Deportivo» ο Λιθουανός σούπερ στα και πρόσθεσε αναφορικά με το αν αν αποτελεί ευθύνη της Euroleague το γεγονός πως η περσινή χρονιά δεν ολοκληρώθηκε: «Κοιτάξτε, άλλα πρωταθλήματα τελείωσαν τη σεζόν».
Για τους λόγους που... άργησε η επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα: «Πλέον σκέφτομαι διαφορετικά, σε σχέση με όταν ήμουν παίκτης. Ως προπονητής θέλεις γύρω σου ανθρώπους που σε εμπιστεύονται, με τους οποίους να μπορείς να δουλέψεις. Όταν είσαι παίκτης έρχεσαι, προπονείσαι, προσπαθείς να μείνεις σε καλή κατάσταση, πηγαίνεις σπίτι και αυτό είναι όλο. Όμως, η δουλειά του προπονητή δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει να σκεφτείς για 14 παίκτες, υπάρχουν πολλά πράγματα που οφείλεις να συζητάς καθημερινά. Είναι σημαντικό για έναν τεχνικό να έχει γύρω του ανθρώπους που εμπιστεύεται. Δεν σκέφτομαι πλέον τις ομάδες που αγαπώ. Ήμουν πολύ άνετος στο Τελ Αβίβ, την Αθήνα και τη Βαρκελώνη. Τώρα πια ψάχνω την ευκαιρία να δουλεύω καλά.

Για τις διαφωνίες που είχε με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα παλαιότερα: «Κάποια πράγματα μένουν μεταξύ μας. Ούτε εκείνοι ήταν χαρούμενοι, ούτε εγώ ήμουν. Μιλήσαμε πολύ τα προηγούμενα καλοκαίρια. Γνωρίζαμε πως θέλαμε να συνεργαστούμε. Όμως, αυτό δεν προχώρησε, γιατί υπήρχαν διαφορετικές ιδέες ή γιατί μου ζήτησαν όσα μου ζήτησαν. Φέτος το καλοκαίρι όλα έδεσαν, ήμασταν ξεκάθαρες και οι δύο πλευρές για το πώς θέλουμε να δουλέψουμε. Για εμένα, είναι σημαντικό να επενδύεις στο μπάσκετ, να βρίσκεις ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και στο ποδόσφαιρο οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ήταν ξεκάθαρο για εμένα πως καθημερινά θα συνεργάζομαι με τον Νάτσο Ροντρίγκεθ, τον οποίον γνωρίζω 20 χρόνια και με τον οποίον έχω μια εξαιρετική φιλία. Για εμένα είναι σημαντικό να βρίσκεται ο Νάτσο στις προπονήσεις και να με βλέπει να δουλεύω. Καταλαβαίνει πολλά, βρισκόταν στην μπασκετική ελίτ για χρόνια. Αν η διοίκηση είναι παρούσα είναι πιο εύκολο για έναν προπονητή να κάνει τη δουλειά του. Αυτό ήθελα».

«Δεν έχω μιλήσει με τον Γκασόλ»

Για τα μεταγραφικά και για το αν ψάχνει ψηλό στην αγορά και το αν οι παίκτες του... παραείναι καλά παιδιά: «Όχι δεν ψάχνω για έναν παίκτη στη ρακέτα. Είναι άλλο αν θα βρούμε τελικά έναν παίκτη με καλά χαρακτηριστικά. Ψάχνουμε πιο πολύ για χαρακτήρες, παρά για μπασκετικά κομμάτια του παζλ. Θα ήθελα να έχω πιο πολλούς σκληρούς παίκτες. Να είναι ανταγωνιστικοί κάθε βράδυ, σε κάθε προπόνηση και να αυξάνουν τις προσδοκίες Ναι, μερικές φορές οι παίκτες μου παραείναι καλά παιδιά. Πάντα τους λέω ότι σε αυτό το επίπεδο ο καθένας μπορεί να βάλει 20 πόντους. Αυτό που μετράει είναι η συνέπεια, να τρέξεις για ένα ριμπάουντ, να παίξεις άμυνα. Δεν είναι εύκολο να τα βρεις αυτά σε έναν παίκτη» είπε και διέψευσε το ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Μαρκ Γκασόλ. «Όχι δεν έχουμε μιλήσει μέχρι στιγμής. Είναι σημαντικό να μην βιαζόμαστε. Στην προετοιμασία δεν είχαμε τον Χίγκινς και τον Κούριτς. Τώρα είναι εκτός ο Κλαβέρ. Ο Πουστοβόι δεν έπαιξε για δύο χρόνια και πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Αν υπάρχει ένα ξεκάθαρο και ελκυστικό κομμάτι για το παζλ μας στην αγορά, θα κινηθούμε για αυτό. Όμως, δεν έχει υπάρξει από την μέρα που ήρθα».



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved