Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» στον Σλούκα!

Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» στον Σλούκα!

Μετά από δυο φιλικά στην αρχή της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, το Onsports σας αναλύει τα δεδομένα που αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και τον ρόλο του Σλούκα

Με την διεξαγωγή των δυο πρώτων φιλικών αγώνων με αντίπαλο τον Ηρακλή (ένα στο Μέτσοβο και ένα στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας»), υπάρχει πλέον μια σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού που… λανσάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι πρόκειται για ξεκάθαρη φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή που θέλει να κυκλοφορεί την μπάλα ταχύτατα και να επιζητά την έξτρα πάσα με επιθέσεις γρήγορες, αλλά όχι βιαστικές.

Στην περιφέρεια είναι διακριτό ότι τα «κλειδιά» έχουν δοθεί από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Κώστα Σλούκα. Όλο το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» στηρίζεται στην δημιουργία του διεθνή γκαρντ, από τα χέρια του οποίου περνάει κάθε επίθεση της ομάδας. Όταν ο Βασίλης Σπανούλης είναι στο παρκέ αξιοποιείται από τον προπονητή η δημιουργία του αρχηγού και η δυνατότητα του να σκοράρει.

Από τους δυο Αμερικανούς γκαρντ ξεκάθαρα ο Τζένκινς είναι εκείνος που αποτελεί την βάση για την αμυντική λειτουργία της ομάδας με την πίεση που ασκεί στα αντίπαλα γκαρντ, ενώ ο Χάρισον έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα και θα βοηθήσει περισσότερο όταν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

spanoulis2

Η επιλογή του short-roll στους ψηλούς

Όσον αφορά τους ψηλούς ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιλέγει το short-roll με μια κίνηση του 4αριού (ένα μικρό pop-out) κατά βάση από το high post που δίνει ένα πλεονέκτημα επιθετικά, καθώς επιλέγει να επιτεθεί είτε με πάσα στις γωνίες για το ελεύθερο σουτ, είτε με κοψίματα των παικτών στην ρακέτα και τελειώματα κοντά στο καλάθι. Το συγκεκριμένο επιθετικό παιχνίδι «εκτελείται» πολύ καλά με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Από κει και πέρα, ο Έλις δίνει κάποιες λύσεις όπως και ο Χασάν Μάρτιν (δεν έπαιξε στο δεύτερο φιλικό και λόγω του τραυματισμού θα μείνει για πέντε ημέρες εκτός) που δεν είναι και ο πλέον αθλητικός. Όμως, φαίνεται ότι εκεί, ίσως στην πορεία της σεζόν υπάρξει κάποια διορθωτική κίνηση, παρότι αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

vezenkof3

Το short hedge out αμυντικά

Όλα ξεκινούν σε πρώτη φάση από την μεγάλη πίεση που ασκεί στα αντίπαλα γκαρντ ειδικά με τον Τζένκινς. Από κει και πέρα, επιλέγει το short hedge out και την ταχύτατη επιστροφή του παίκτη του στον αντίπαλο του με μικρά βήματα. Αμυντικά δείχνει διάθεση για να βγάλει σκληράδα και φαίνεται ότι έχει πιο ξεκάθαρους ρόλους από την περσινή σεζόν.

Με την διεξαγωγή βέβαια πιο δυνατών φιλικών το επόμενο διάστημα θα μπορούν να φανούν πιθανότατα και περισσότερα στοιχεία που θα απαιτούν βελτίωση. Όμως, φαίνεται ότι είναι μια ομάδα που δεν έχει σχέση (και είναι λογικό) με την περσινή…

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved