Ουάιτ: «Το κίνητρο μας... οδηγεί»

Ουάιτ: «Το κίνητρο μας... οδηγεί»

Ο Άαρον Ουάιτ πατάει... γκάζι με το «τριφύλλι» στο στήθος και μιλάει στο OnSports.gr για το στοιχείο «κλειδί» που θα κάνει τον Παναθηναϊκό να φτάσει στους στόχους του.

Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη για πολλούς. Για κάποιους λιγότερο δύσκολη, για κάποιους άλλους περισσότερο. Και ένας από αυτούς που δυσκολεύτηκαν περισσότερο ήταν και ο Άαρον Ουάιτ.

Ο παίκτης που με την φανέλα της Ζαλγκίρις είχε βγάλει μάτια στα παρκέ της Ευρωλίγκας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο Μιλάνο υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα. Μέσα σε όλα προσθέστε και τον κορονοϊό που δεν επέτρεψε σε κανέναν να δουλέψει όπως θα έπρεπε... Στο δεύτερο μισό όμως ήρθε η ομάδα της Τενερίφης και ο Ουάιτ είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν ξέχασε το μπάσκετ.

Ότι είναι ακόμα εδώ. Και μέσα από αυτές του τις εμφανίσεις ήρθε και η πρόταση του Παναθηναϊκού. Και τώρα ο έμπειρος παίκτης, όπως λέει στο OnSports.gr έχει την ευκαιρία που έψαχνε για να... απογειώσει και πάλι την καριέρα του, «οδηγώντας» τον Παναθηναϊκό.

-Άαρον, πως είναι οι πρώτες ημέρες σου στον Παναθηναϊκό;

«Ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα. Να συνεχίσω την καριέρα μου στο κορυφαίο επίπεδο. Και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε η καλύτερη λύση για εμένα. Μια πολύ μεγάλη ομάδα, με απίστευτη ιστορία, απίστευτο κόσμο και από φέτος... απίστευτο κίνητρο. Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με την ομάδα γιατί και το κλαμπ θέλει να αποδείξει πράγματα, αλλά και εγώ θέλω να το κάνω».

-Η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη για εσένα και νομίζω ότι τα πράγματα με την Αρμάνι δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελες. Το έχεις αυτό στο μυαλό σου;

«Η περσινή μου σεζόν δεν ήταν τόσο κακή όσο λένε πολλοί. Θα διαφωνήσω με αυτό. Σίγουρα στο Μιλάνο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα κι εγώ και το κλαμπ, δεν κατάφερα να «δέσω» ενώ υπήρξε και το θέμα του κορονοϊού, αλλά στην συνέχεια με την Τενερίφη νομίζω πως έδειξα ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, έχω πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο και πολλή όρεξη για δουλειά και μπάσκετ».

-Η περσινή σου σεζόν είναι ένα... έτρα κίνητρο για την φετινή;

«Το κίνητρο νομίζω ότι είναι η λέξη "κλειδί" για την ομάδα μας. Είναι αυτό που μας «οδηγεί». Όλοι ξέρουμε ότι η φετινή σεζόν είναι πολύ ιδιαίτερη για τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό θα πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Και αυτό που βλέπω από την ομάδα και μου αρέσει πάρα πολύ είναι πως όλοι μας έχουμε κίνητρο. Από τον προπονητή μέχρι τους παλιούς παίκτες, αλλά κυρίως αυτούς που ήρθαμε τώρα. Όλοι έχουμε να αποδείξουμε πράγματα, όλοι θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις και όλοι έχουμε επιπλέον κίνητρο για να πετύχουμε».

-Το κίνητρο φτάνει από μόνο του για να πετύχει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό τον στόχο της;

«Δεν είναι μόνο το κίνητρο. Είναι και η εμπειρία. Πολλά από τα παιδιά έχουν εμπειρία στην Euroleague. Και εγώ έχω παίξει αρκετά χρόνια, ο Νέντοβιτς είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες, ο Παπαπέτρου παίζει πάρα πολλά χρόνια, νομίζω ότι θα πετύχουμε κάτι καλό».

-Και ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση να κερδίζει. Παιχνίδια και τίτλους. Κάθε χρόνο. Και ανεξαρτήτως των δεδομένων και των συνθηκών αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Στόχος μας είναι οι νίκες. Μπορεί φέτος όλα να είναι διαφορετικά και να μην ξέρουμε τι μας περιμένει λόγω της πανδημίας αλλά εμάς ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα αρέσει στον κόσμο μας και θα "μάχεται" κάθε βράδυ για να κερδίζει και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved