Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κασελάκης και επίσημα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κασελάκης και επίσημα

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα φορά τη νέα σεζόν ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο 30χρονος φόργουορντ αγωνιζόταν στον Προμηθέα Πατρών τα τελευταία δύο χρόνια, παίζοντας πέρυσι και στο BCL.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Λεωνίδα Κασελάκη για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιουνίου του 1990, έχει ύψος 2.02μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Νίκης Αμαρουσίου το 2004 και μετά από τρία χρόνια, το 2007, πήρε μεταγραφή για τον Ηλυσιακό, όπου αγωνίστηκε μέχρι και την περίοδο 2011-2012. Για δύο σεζόν έπαιξε στην Α2 και για άλλες δύο στη μεγάλη κατηγορία, όπου έδειξε δείγματα του ταλέντου του.

Ακολούθως «μετακόμισε» στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2012-2014).

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ στην οποία έπαιξε για μια σεζόν (2014-2015). Στις 8/8/2015 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Κηφισιάς και στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα της Κηφισιάς αναδείχτηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η εξαιρετική του παρουσία στην Κηφισιά αποτέλεσε «διαβατήριο» για την Astana, ομάδα του Καζακστάν, με την οποία κατέκτησε δύο νταμπλ (2017 και 2018).

Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Προμηθέα Πάτρας, αγωνιζόμενος μαζί του στο BCL την πρώτη και στο Eurocup τη δεύτερη σεζόν του εκεί.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 είχε σε 16 συμμετοχές στο Eurocup 8.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 20:52 λεπτά συμμετοχής. Στο πρωτάθλημα της Basket League είχε 8 πόντους και 4.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν βασικό στέλεχος των μικρών Εθνικών Ομάδων, κατακτώντας πολλούς τίτλους με αυτές. Συγκεκριμένα κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008 και με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009. Επίσης κατέκτησε και δύο αργυρά μετάλλια με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών, στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και συνέχισε στα Προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2021».

«Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε στο paobc.gr: «Σίγουρα είναι μια δικαίωση για μένα. Όμως εκεί που τελειώνει η δικαίωση αρχίζει μια μεγάλη πρόκληση, η μεγαλύτερη της καριέρας μου. Το επίπεδο του Παναθηναϊκού είναι πολύ υψηλό και ακόμη υψηλότερες είναι οι απαιτήσεις. Θα πρέπει άμεσα να μπω σε στάδιο απόλυτης συγκέντρωσης για να μπορέσω να ανταπεξέλθω».

Αναφορικά με τον προσωπικό του στόχο, ο 30άχρονος φόργουορντ σημείωσε: «Ο στόχος μου είναι να αποδεικνύω καθημερινά πως ανήκω σε αυτό το επίπεδο. Μέσα από την ομάδα να προσπαθώ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι για να πετύχει τους στόχους της. Θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν και θα πρέπει να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν να βρίσκομαι εδώ».

Ο Λεωνίδας Κασελάκης έχει μιλήσει με τον Γιώργο Βόβορα και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτά που θέλει από εκείνον ο Έλληνας τεχνικός: «Έχω μιλήσει με τον κόουτς και μου έχει πει ξεκάθαρα τι ζητά από εμένα. Έχει ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλει από τον κάθε παίκτη της ομάδας. Είμαι αποφασισμένος να δώσω το 110% των δυνάμεών μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του».

Ο διεθνής άσος ανυπομονεί να αγωνιστεί σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ: «Πρώτα απ’ όλα εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο αυτό το μαρτύριο με τον κορονοϊό και όλοι να βγούμε δυνατοί από Ένα άδειο γήπεδο σου αφαιρεί μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου και είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε αυτό. Ανυπομονώ να παίξω σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού. Φέτος η στήριξη των φιλάθλων μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Κλείνοντας θέλησε να πει το δικό του «ευχαριστώ» στην πρώην ομάδα του, τον Προμηθέα: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Προμηθέα για αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια που πέρασα εκεί. Ήταν η ομάδα που μου άνοιξε την πόρτα για το υψηλότερο επίπεδο».



O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved