Βατούτιν: «Για δυο με τρεις σεζόν αισθητές, οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού»

Βατούτιν: «Για δυο με τρεις σεζόν αισθητές, οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού»

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε για την οικονομική κατάσταση που θα διαμορφωθεί και στον αθλητισμό από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news.ru, ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε για μία αρκετά διαφοροποιημένη οικονομική κατάσταση από εδώ και στο εξής.

«Οι απώλειες της παγκόσμιας οικονομίας εν γένει και ειδικότερα της αθλητικής βιομηχανίας θα είναι τεράστιες. Σε όλες τις εταιρείες σταμάτησε η εισροή μετρητών. Οι ομάδες δεν έχουν έσοδα, υπάρχουν μόνο κολοσσιαίες υποχρεώσεις προς τους παίκτες και τους χορηγούς που είναι αδύνατον να εκπληρωθούν. Την ίδια στιγμή αυτές οι απώλειες είναι αρκετά δύσκολο να μετρηθούν σε εκατομμύρια ή ποσοστό. Πρόσφατα διάβασα ότι η απώλεια δύο ραδιοτηλεοπτικών φορέων της αγγλικής Premier League σε περίπτωση ακύρωσης του πρωταθλήματος θα είναι περίπου στα 1,2 δισεκατομμύρια λίρες.

Αλλά αν στη δυτική Ευρώπη, αργά ή γρήγορα, με διαφορετικά πια συμβόλαια και έσοδα κλπ, ο κλάδος θα μπορέσει να βγει από το τέλμα και πάλι και υπάρχουν πολλές πιθανότητες επανέναρξης, στη Ρωσία τα προβλήματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Το δυτικό μοντέλο βασίζεται ουσιαστικά στις επιχειρήσεις, τα παιχνίδια και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν, οι φίλαθλοι θα πάνε στα γήπεδα, η οικονομία θα πάρει μπρος. Στη Ρωσία, η κατάρρευση του ρουβλιού έχει προστεθεί στην πανδημία του κορωνοϊού. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω να μπορέσει ο αθλητισμός στη χώρα μας να αντέξει αυτό το διπλό χτύπημα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση. Ο εγχώριος αθλητισμός είναι επιδοτούμενος, ελεγχόμενος όχι από φυσικούς μηχανισμούς του εμπορίου, αλλά από τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών των ομάδων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, εταιρείες ή επιχειρηματίες.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις πωλήσεις της μπουτίκ και τα τηλεοπτικά δεν θα καλύψουν ούτε το μισό του προϋπολογισμού του συλλόγου, οπότε θα πρέπει πρώτα να περιμένετε μια γενική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και μόνο τότε τα χρήματα από τις χορηγίες θα επιστρέψουν στο άθλημα. Εν τω μεταξύ, η κρίση έχει επηρεάσει σχεδόν όλους. Η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών έχει μπει σε καθεστώς οικονομίας και κατά πρώτο λόγο κόπηκε το μπάτζετ για τις διαφημίσεις. Νομίζω ότι οι συνέπειες θα είναι αισθητές τουλάχιστον για δύο ή και τρεις σεζόν».ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!