ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 79-84: Η νίκη της χρονιάς (video+photos)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 79-84: Η νίκη της χρονιάς (video+photos)

Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό στη Μόσχα, αφού κατάφερε να επιβληθεί της ΤΣΣΑ και να πάρει… βαθιά ανάσα αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπράντον Πολ αλλά και ομαδική δουλειά σε όλους τους τομείς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν όλα όσα έπρεπε να έχουν για να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη μέσα στη Μόσχα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα κατάφερε να πάρει τα ριμπάουντ από την ΤΣΣΚΑ, να παίξει πολύ σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ και να βάλει όλα τα μεγάλα σουτ έτσι ώστε να «χτίσει» μια διαφορά την οποία διατήρησε στα κρίσιμα σημεία.

Η ουσία, πάντως, είναι πως ο Ολυμπιακός με όλα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει από την αρχή της φετινής σεζόν, έκανε τη… νίκη της χρονιάς στην Euroleague! Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρέωσαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη τους ήττα στη σεζόν, ρίχνοντας την «αρκούδα» στο 4-1 ενώ οι ίδιοι πήγαν στο 2-3 μετά από πέντε αγωνιστικές.

Η εικόνα του αγώνα

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν πήγε για... τουρισμό στη Μόσχα. Η ομάδα του Ιτούδη αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μέχρι να καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της, όμως, μπόρεσε να έχει προβάδισμα 24-18 στο τέλος του δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Παπανικολάου, το ίδιο έγινε όμως και για την ΤΣΣΚΑ που έχασε τον Ντάνιελ Χάκετ. Οι Ρώσοι, που είχαν... φρέσκο και τον τραυματισμό του Κλάιμπερν, έδειξαν να επηρεάζονται με τον Ολυμπιακό να τα κάνει όλα σωστά στο δεύτερο δεκάλεπτο το οποίο κέρδισε με το επί μέρους 25-15. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 43-39.

Η ΤΣΣΚΑ περίμενε πολλά από τον Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό να είναι... ευχή και κατάρα για την ομάδα του Ιτούδη. Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι κύλησε... πόντο - πόντο και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από το 64-60 υπέρ του Ολυμπιακού. Όσο κι αν οι Ρώσοι προσπαθούσαν να βρουν ξεσπάσματα για να περάσουν μπροστά στο σκορ δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει μια τεράστια νίκη στο φινάλε.  

Δείτε το φωτορεπορτάζ, τα στατιστικά και τα highlights του αγώνα

CSKA Moscow - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 5



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved