Αφιέρωμα της «Wall Street Journal»: «Ο Πιτίνο βρήκε μια νέα… March Madness στον Παναθηναϊκό»

Αφιέρωμα της «Wall Street Journal»: «Ο Πιτίνο βρήκε μια νέα… March Madness στον Παναθηναϊκό»

Η διάσημη «Wall Street Journal» έγραψε για τον Ρικ Πιτίνο και τη μοναδική εμπειρία που ζει ως προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε να πείσει τον «μύθο» Ρικ Πιτίνο να έρθει στην Ευρώπη ήταν δεδομένο ότι η πορεία του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα τραβούσε την προσοχή των Αμερικανικών ΜΜΕ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας «Wall Street Journal» να αναφερθεί στις… περιπέτειες του Πιτίνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» παραδέχεται ότι: «έγινα μάρτυρας πραγμάτων που δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου εδώ» και φυσικά γίνεται εκτενή αναφορά στον κόσμο και την τρομερή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου, Τζόσουα Ρόμπινσον στάθηκε στα καπνογόνα, ενώ αναφέρει για την πορεία των «πράσινων» στη Euroleague από τότε που πήγε ο Αμερικανός προπονητής ότι «έπειτα από τρεις μήνες ανατροπής, που σχεδόν κανείς στις ΗΠΑ είδε, ο Πιτίνο έβαλε την ομάδα του στις οκτώ καλύτερες με νίκη στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου. Εκείνη τη βραδιά ο Πιτίνο είπε στους παίκτες του ότι ήταν παιχνίδι του Sweet 16. “Θα πάτε στην March Madness με τον ίδιο τρόπο” είπε (σ.σ. στους παίκτες του)».

Επίσης, στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι «το ελληνικό μπάσκετ κάνει το Final Four (σ.σ. του NCAA) να μοιάζει περισσότερο με εκκλησία», ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του GM των Ρόκετς, Ντάρικ Μόρεϊ, ο οποίος είχε πει μετά από ένα ταξίδι του στην Ελλάδα: «Πολύ περισσότερη τρέλα. Δεν είναι καν κοντά. Είναι σαν ένα τρελό σπίτι γεμάτο καπνό».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη «Θύρα 13» και το πιο γνωστό σύνθημά της, το «Χόρτο Μαγικό», με τον Πιτίνο να δηλώνει για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ότι: «Αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζουν πράγματα, για να έρθουν στους αγώνες μας. Δεν είναι σαν τον Τζακ Νίκολσον στην πρώτη σειρά των court seats στους Λέικερς».  

Επίσης, υπάρχει κι η εξιστόρηση του πως έφτασε στην απόλυση από το Λούιβιλ, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «ένας βοηθός προπονητή είχε πληρώσει για “διασκέδαση ενηλίκων και/ή για σεξουαλικές πράξεις” για παίκτες της ομάδας». Ο Πιτίνο είπε για το θέμα ότι: «Όταν οι άνθρωποι λένε ότι προσέλαβες τους λάθος ανθρώπους και πρέπει να πάρεις την ευθύνη, το κάνω. Γι’ αυτό απολύθηκα».

Ο αρθρογράφος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις συνήθειες του «μύθου» του κολεγιακού μπάσκετ μετά την απόλυση του από το Λούιβιλ και στη συνέχεια έγραψε: «Τότε ο Πιτίνο άκουσε από τον GM των Μέμφις Γκρίζλις, Κρις Ουάλας, για μια πρόταση για δουλειά. Δεν ήταν από το ΝΒΑ, ένα μεγάλο ή ένα μικρό κολέγιο. Ήταν από κάπου που λεγόταν Παναθηναϊκός, το οποίο στα αυτιά του Πιτίνο θα μπορούσε να είναι ένα δείπνο στην Νέα Υόρκη. Ποτέ δεν πρόσεχε το μπάσκετ της Euroleague και δεν ήξερε πού ερχόταν».

Επίσης, γίνεται υπάρχουν τα λόγια του Ουάλας, ο οποίος είχε πει στον Πιτίνο ότι: «Όσο κι αν παθιασμένο θεωρείς ότι ήταν το Κεντάκι. Πολλαπλασίασέ το επί 10 και έχεις τον Παναθηναϊκό», ενώ το άρθρο συνεχίζει με την καθημερινότητα του Αμερικανού προπονητή στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει και ξενύχτια για να βλέπει κολεγιακό μπάσκετ και κυρίως τη Μινεσότα, όπου προπονητής είναι ο γιος του.

Η ελληνική γλώσσα, πάντως, τον ζαλίζει κι όπως λέει κι ο ίδιος: «Η ελληνική αλφάβητος είναι δύσκολη. Υπάρχουν τρία διαφορετικά "Ι"». Με το κείμενο να συνεχίζει: «Όμως αυτό που βγάζει νόημα ήταν αυτό που συνέβαινε στο παρκέ. Μισό πλανήτη μακριά από την March Madness, σε ένα «τρελό» γήπεδο γεμάτο καπνό, με μια γλώσσα που ποτέ δε θα μιλούσε, κάτι για τον Παναθηναϊκό και το σερί στο τέλος της σεζόν, έμοιαζε περίεργα οικείο».

Η εξήγηση ήρθε από τον Πιτίνο, ο οποίος είπε: «Η Euroleague είναι κολεγιακό μπάσκετ με 30χρονους ενήλικες».



Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved