Μπούντουτσνοστ-Ολυμπιακός 76-89: Επιτέλους νίκησε (photos)

Μπούντουτσνοστ-Ολυμπιακός 76-89: Επιτέλους νίκησε (photos)

Ο Ολυμπιακός μετά από πέντε συνεχόμενα «χαστούκια» στην Euroleague επέστρεψε στις νίκες στην έδρα της αποκλεισμένης Μπουντούτσνοστ με 89-76 για την 25η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στο Μαυροβούνιο έλαβε τέλος ο αγωνιστικός... κατήφορος του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα μετά από σερί 5 διαδοχικών ηττών. Oι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα με 89-76 από την έδρα της Μπουντούτσνοστ, για την 25η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 13-12 το ρεκόρ τους και «πιάνοντας» την Αρμάνι Μιλάνο στην 6η θέση της κατάταξης.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στην ρακέτα και βασιζόμενοι στους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη "έχτισαν" μια διαφορά 11π. (4-15 στο 4'). Στην συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός υπέστη επιθετικό μπλακ άουτ και η Μπούντουτσνοστ βασιζόμενη στους Κόουλ και Κλαρκ προσπέρασε με ένα σερί 12-0 με 16-15. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα... Βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα (κυρίως των Μάντζαρη και Τουπάν στους παίκτες κλειδιά των γηπεδούχων) και όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία, ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο (30-42 στο 16') και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο με +17 (34-51).

Στην 3η περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα και με επιθετική αιχμή τον Σάσα Βεζένκοφ αύξησαν τις αποστάσεις στους 24π. (39-63 στο 24'). Η ομάδα της Ποτγκόριτσα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μιλουτίνοφ (ο Ντέιβιντ Μπλατ τον απέσυρε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες), πέρασε την μπάλα στην ρακέτα και μείωσε στους 16π. (49-65 στο 27'). Με την επιστροφή του στο παρκέ, όμως, ο Σέρβος σέντερ αποκατέστησε την τάξη (51-71 στο 28').

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε και στο +23 (60-83 στο 33'), ωστόσο, αμυντικά κενά και κακές επιλογές επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν στους 12π. (74-86 στο 38') με ένα σερί 7-0. Στη συνέχεια, όμως, χάρη στην καλή της άμυνα η ομάδα του Μπλατ παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας με τον Σπανούλη να "σφραγίζει" με τρίποντο τη σημαντική νίκη. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός με πέντε σερί ήττες στην Ευρωλίγκα δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες και ήθελε πάρα πολύ να βάλει φρένο στον... κατήφορο, κάτι που κατάφερε κόντρα στην ομάδα από το Μαυροβούνιο...



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved