Υπέρτατη πρόκληση από την Euroleague κατά του Παναθηναϊκού και του Δ. Γιαννακόπουλου

Υπέρτατη πρόκληση από την Euroleague κατά του Παναθηναϊκού και του Δ. Γιαννακόπουλου

Με αμείωτη ένταση κορυφώνει τον πόλεμο κατά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο Τζόρντι Μπερτομέου, φτάνοντας στο σημείο να δρομολογήσει διαδικασίες, ώστε μέσω κοινής δήλωσής τους, οι 10 υπόλοιπες ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαια με τη διοργανώτρια αρχή, να απαιτούν την μόνιμη αποπομπή του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ από το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένη πρόκληση εις βάρος του τριφυλλιού, με τις δέκα ομάδες να τάσσονται ανοικτά υπέρ των πράξεων του Μπερτομέου, ακόμα και όταν αποδεδειγμένα έχει «συλληφθεί» να αδικεί κατάφορα με τις αποφάσεις του τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και αποτελεί πρόκληση η στάση αυτή των  υπολοίπων μόνιμων μελών της Euroleague, καθώς μέσω της ανακοίνωσής τους δηλώνουν πως έχουν ήδη δώσει εντολή στο νομικό επιτελείο της διοργανώτριας αρχής να κινηθεί και νομικά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ για τα… μάτια του κόσμου, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη υποκρισίας, τονίζουν πως επιθυμούν την παραμονή του Παναθηναϊκού στην Euroleague, τονίζοντας πως εκεί ανήκει ο Σύλλογος.

Είναι ξεκάθαρο πια πως ο Μπερτομέου τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί στην αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό, εξακολουθώντας ο ίδιος να «κρύβεται» πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες – μέλη της Euroleague και ουσιαστικά να διατηρεί έτσι θέση και μισθό, ακόμα και όταν όλοι πλέον στην Ευρώπη γνωρίζουν και αναγνωρίζουν πως δρα εγκληματικά εις βάρος των συμφερόντων ακόμα και της ίδιας της διοργάνωσης, πολύ περισσότερο του Παναθηναϊκού, τον οποίο συστηματικά έχει βάλει στο στόχαστρό του εδώ και πολύ καιρό.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση των δέκα ομάδων που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Euroleague:

Οι πολλές επιθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες έχει προσβάλει άτομα, ομάδες και την Euroleague, οδήγησε τις ομάδες του ECA Board να αναλύσουν την κατάσταση και να πάρουν το πλευρό της διοίκησης της διοργάνωσης. Τα δέκα κλαμπ προχώρησαν στην εξής θέση:

1) Τόνισαν πως η συμπεριφορά του κ.Γιαννακόπουλου είναι εντελώς αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος και κυρίως απέναντι στην αρχή του σεβασμού, που είναι βασικός στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μίας ομαδικής κοινότητας. Έτσι, το ECA Board θα υιοθετήσει τα μέτρα που πρέπει ώστε να διαβεβαιωθούν πως αυτός ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να αναμειχθεί σε καμία δραστηριότητα της Euroleague μέχρι να αλλάξει ολοκληρωτικά την συμπεριφορά του. Η χρήση θέσεων ή πίεσης σε δημόσιο επίπεδο με λεκτικές επιθέσεις με στόχο την επιρροή σε αποτελέσματα και την επίθεση στην διοργάνωση, δεν έχει καμία θέση σε μία επαγγελματική λίγκα. Μία επαγγελματική λίγκα η οποία χτίζεται όλα αυτά τα χρόνια και αυτή την στιγμή, προσφέρει στους φιλάθλους το καλύτερο μπάσκετ στην ιστορία όλων των διοργανώσεων στην Ευρώπη.

2.Τα άλλα δέκα μέλη-σύλλογοι του ECA Board μαζί με τον πρόεδρο και τον CEO της Euroleague Basketball έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους εκπροσώπους ώστε να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου με σκοπό να επανορθώσουν για την ζημιά που έχει προκαλέσει στην εικόνα, την τιμή, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, των συλλόγων, των διαιτητών, και όλων των ατόμων στην διοίκηση της διοργάνωσης συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου και CEO της Euroleague Basketball.

Οι δέκα σύλλογοι καθώς και το ECA Board τονίζουν την επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της κορυφαίας διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ισχυρή τους πεποίθηση ότι οι φίλαθλοι του συλλόγου και η ιστορία του δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται από την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ατόμου, ούτε πρέπει αυτοί οι φίλαθλοι να στερηθούν από το να απολαμβάνουν την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση στην Ευρώπη, στην οποία ανήκει ο σύλλογός τους.

Πηγή: Leoforos.gr



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved