Γκριν: «Ελπίζω να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Γκριν: «Ελπίζω να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Έρικ Γκριν επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, απέναντι στην πρώην ομάδα του, στον αγώνα Ολυμπιακός-Βαλένθια, την Πέμπτη (22/2) για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Βαλένθια δεν αρκείται στην... επιστροφή του και την υποδοχή, της οποίας θα τύχει από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά θα μεταβεί στο Φάληρο με... άγριες διαθέσεις, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του στο κανάλι της Βαλένθια: «Θα είναι ευχάριστο να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό κι ελπίζω να τον νικήσουμε!». Η αλήθεια είναι πως ο Έρικ Γκριν θα ήθελε να είχε παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά το καλοκαίρι κρίθηκε πως η ομάδα του Πειραιά χρειαζόταν έναν γκαρντ που θα κρατούσε λιγότερο την μπάλα και θα ήταν πιο υποστηρικτικός στο στιλ παιχνιδιού του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη. Ο Γκριν σημείωσε 26 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βαλένθια (σ.σ. ο Ολυμπιακός έφυγε πάντως νικητής), ενώ έχει μέσο όρο 16 πόντους στη Euroleague φέτος.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το ΣΕΦ: «Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι. Ήμουν στο φάιναλ φορ πέρυσι, φτάσαμε στον τελικό του πρωταθλήματος. Μου άρεσε ο κόσμος, η ομάδα. Θα είναι ευχάριστο να αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό κι ελπίζω να τον νικήσουμε. Θα είναι ωραίο που θα γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά πιο πολύ θέλω να νικήσουμε».

Για τις δυσκολίες που περιμένει να αντιμετωπίσει η Βαλένθια, η οποία προέρχεται από νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, απέναντι στον -δεύτερο της βαθμολογίας- Ολυμπιακό ο Γκριν τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολη έδρα, λίγες ομάδες μπορούν να νικήσουν εκεί. Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους οπαδούς και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι επίσης καλή ομάδα. Είχαμε παίξει καλά στην έδρα μας κι ελπίζω να κάνουμε το ίδιο κι εκεί».

Κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για τον «σταρ» του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. «Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης. Δεν είχε παίξει στον πρώτο γύρο. Παίρνει πολλές φάσεις, σκοράρει, δημιουργεί, παίρνει ριμπάουντ. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για 40 λεπτά. Δεν μπορείς να νικήσεις μία τέτοια ομάδα, αν παίξεις άμυνα για 35 λεπτά. Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα» δήλωσε ο Γκριν.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς προερχόταν από τραυματισμό, ο Γκριν δήλωσε: «Είμαι πολύ καλύτερα. Ο τραυματισμός με είχε κρατήσει λίγο πίσω, είχα πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο, στο άλμα. Με ενοχλούσε πολύ. Πλέον έχω επιστρέψει, είμαι υγιής, έχω αυτοπεποίθηση. Πλέον βάζω τα σουτ μου, σουτάρω πιο εύκολα. Είμαι στο σωστό δρόμο».

Στο τέλος, ο Έρικ Γκριν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη παρουσία της Βαλένθια στον τελικό του Copa Del Rey: «Είναι δύσκολο, γιατί ήμασταν αφοσιωμένοι να πάρουμε έναν τίτλο, όπως το Copa Del Rey. Τώρα τελείωσε, όμως, και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς, αλλά και για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά».

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved