Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 82-78: Ο Μήτσος προσπαθούσε, οι διαιτητές τον... έκοβαν

Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 82-78: Ο Μήτσος προσπαθούσε, οι διαιτητές τον... έκοβαν

Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε επική ανατροπή, αλλά οι «πράσινοι» έχασαν από την Λαμποράλ Κούτσα με 82-78 στην παράταση και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι Βάσκοι χρειάζονται μία ακόμα νίκη για να προκριθούν στο Φάιναλ Φορ

Το «τριφύλλι» πάλεψε παίζοντας σαφώς καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς, αλλά στο τέλος λύγισαν, με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να είναι ο μοιραίος του αγώνα, καθώς αστόχησε στο κρίσιμο δίποντο που είναι πολύ πιθανό να έστελνε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση.]

Συγκλονιστικός ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και πήρε από το... χέρι τους συμπαίκτες του, ενώ μ' ένα απίθανο τρίποντο που μόνο αυτός θα μπορούσε να βάλει ισοφάρισε σε 73-73 με 8'' για το τέλος κι έστειλε τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο. Την καλύτερή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ο Όγκνιεν Κούζμιτς αλλά οι έντεκα πόντοι του και τα δέκα ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά.

Στον αντίποδα όλα τα λεφτά για τους νικητές ήταν ο Ντάριους Άνταμς ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους με πέντε τρίποντα και τις δύο βολές που διαμόρφωσαν το τελικό 82-78, με 5'' να απομένουν στο τέλος της δεύτερης παράτασης.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 21-13, αλλά σ' εκείνο το σημείο «κόλλησε» με αποτέλεσμα να επιτρέψει στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό και να μπουν για τα καλά στο «κόλπο», την ώρα που στην εξίσωση είχε μπει και  ο κόσμος ο οποίος γέμισε ασφυκτικά την «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» για να βοηθήσει το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πάρουν το προβάδισμα, αλλά και να ελέγξουν τον ρυθμό, τη στιγμή που οι κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν ορισμένα «φτηνά» λάθη χάνοντας τις δικές τους ευκαιρίες για να διατηρήσουν την πρωτοπορία στο σκορ. 

Άσχημο ήταν και το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με την Λαμποράλ να πατάει γκάζι και να ξεφεύγει με εννιά πόντους (47-38, 50-41), ωστόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε αναλάβει δράση με στόχο να ανατρέψει την κατάσταση. Από τα χέρια του αρχηγού του Παναθηναϊκού ξεκίνησε η αντεπίθεση και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 54-51 και όλα ήταν ανοικτά.

Στην τελευταία περίοδο ο Γιάννης Μπουρούσης μαζί με τον Άνταμς ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες και βοήθησαν τους Βάσκους να ξεφύγουν και να έχουν τον πρώτο λόγο για το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στη σειρά. Ωστόσο, πλέον και ο Γουίλιαμς είχε βγει μπροστά κρατώντας πάντα παρέα με τον εκπληκτικό Διαμαντίδη, τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι.

Ένα δύσκολο τρίποντο του Άνταμς έγραψε το 73-67 στα 27'' πριν τη λήξη. Όμως ούτε τότε ο Παναθηναϊκός έμελλε να παραδοθεί. Ένα τρίποντο του Χέινς και μία άμυνα των Γκιστ, Καλάθη έδωσαν την κατοχή στην ελληνική ομάδα με 14'' για την επίθεση. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μ' ένα επικό τρίποντο πάνω σε άμυνα ισοφάρισε σε 73-73 κι απέμεναν 8''. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να παίξει άμυνα και ο Καλάθης έκλεψε από τον Άνταμς για να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση.

Παρά το γεγονός ότι το μομέντουμ ήταν με τους «πράσινους» και η Λαμποράλ του μικρού ροτέισον ήταν εμφανώς κουρασμένοι, ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στην επίθεση με αποτέλεσμα να χάσει 82-78 και να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την πρόκρισή του στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Πλέον το «τριφύλλι» χρειάζεται να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Να ανατρέψει το 0-2 σε 3-2. Το επόμενο ραντεβού των δύο αντιπάλων έχει δοθεί για το ΟΑΚΑ την προσεχή Τρίτη (19/4, 21.15).

Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει έντονα και δικαιολογημένα παράπονα για την τριάδα των διαιτητών οι οποίοι τα έβλεπαν όλα... βάσκικα με αποτέλεσμα να κρίνουν το αποτέλεσμα με τις αποφάσεις τους τόσο στο σαραντάλεπτο, όσο και στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια και στις δύο πλευρές. Διαμαντίδης και Ραντούλιτσα... έφαγαν αρκετό «ξύλο», αλλά οι Πουκλ, Γιόβτσιτς και Σαχίν έκαναν ότι δεν... έβλεπαν.

Δεκάλεπτα: 16-21, 38-36, 54-51, 73-73, 82-78 παρ.

Λαμποράλ Κούτσα (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (1), Πλάνινιτς, Μπουρούσης 13 (1), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ 2, Τιγί 10, Άνταμς 24 (5), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 15 (4)

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 8 (2), Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 17 (3), Γκιστ 6, Καλάθης 4, Κούζμιτς 11, Γουίλιαμς 12 (1), Χάντερ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 82-78: Ο Μήτσος προσπαθούσε, οι διαιτητές τον... έκοβαν



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved