Τζόρτζεβιτς: «Πρέπει να μεταπείσουμε τον Διαμαντίδη»

Τζόρτζεβιτς: «Πρέπει να μεταπείσουμε τον Διαμαντίδη»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιθτς ήταν ευδιάθετος μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 84-79 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» κατόρθωσαν με μία επική ανατροπή να φτάσουν στη νίκη. Μάλιστα ο «Σάλε» αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν μία δύσκολη αλλά σημαντική νύχτα. Νιώσαμε τη σύνδεση των οπαδών με την ομάδα. Η Λοκομοτίβ είναι απίστευτα ταλαντούχα ομάδα και με την προσθήκη του Τζάνινγκ απειλούν πολύ. Οσον αφορά το παιχνίδι μας ήταν στόχος μας να σταματήσουμε το τρανζίσιον και δεν θέλαμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ. Στην πρώτη περίοδο δεν το καταφέραμε, αλλά μόλις ελέγξαμε τα ριμπάουντ, η Λοκομοτίβ δεν είχε δεύτερες ευκαιρίες κι αυτό σημαίνει ότι παίζαμε πολύ καλή άμυνα. Έπαιξαν με ψηλότερη πεντάδα, εμείς γίναμε καλύτεροι και καταφέραμε να τους περιορίσουμε και να πάρουμε το μομέντουμ του αγώνα. Ο Διαμαντίδης βοήθησε να νικήσουμε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε μία ομάδα που μας είχε νικήσει τρεις φορές φέτος. Όσον αφορά τη νευρικότητα στην οποία αναφέρθηκε και ο Διαμαντίδης, οφείλεται ότι ο Γουίλιαμς δεν έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ιατρική ομάδα και τον φυσιοθεραπευτή και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε καθώς δεν περιμέναμε να παίξει».

Για το βάθος του Παναθηναϊκού και αν έπαιξε το ρόλο του στην ανατροπή του τελευταίου τετραλέπτου: «Το πιστεύω 100% αυτό ότι οι προσθήκες μας βοήθησαν. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο αναγκάσαμε την Λοκομοτίβ να κάνει λάθη. Αυτό έγινε από την πίεση και αποτελεί μία από τις δυνάμεις μας. Είχαμε κάποια χαμένα σουτ, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Οι προσθήκες θα βοηθήσουν και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Με τα Τρίκαλα κάναμε ροτέισον και δεν έπαιξαν οι Διαμαντίδης, Γουίλιαμς, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς».

Για το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης βουτούσε στο τέλος για την μπάλα και τι έχει να πει στους παίκτες του γι' αυτό: «Δεν χρειάζεται να τους πω κάτι εγώ γι' αυτό, καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Είναι ευλογημένοι που έχουν έναν τέτοιο συμπαίκτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα ο Διαμαντίδης για το πως χτίζεται μία καριέρα και πως να την τελειώσει».

Για το αν έχει σκεφτεί κάποιον τρόπο να τον πείσει να συνεχίσει το μπάσκετ ο Διαμαντίδης: «Καλύτερα να σας απαντήσει ο κύριος Μπουρλάκης για το τι κάνω. Αν συνεχίσει να παίζει θα είναι καλύτερο για όλους μας. Λίγο πριν το κλείσιμο της καριέρας μου είχα πρόταση να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν άντεχαν τα πόδια μου. Πρέπει να τον μεταπείσουμε να σταματήσει».

Για την βιαστική τελευταία επίθεση του Διαμαντίδη που σούταρε ενώ υπήρχε χρόνος ακόμα: «Ήταν σχέδιο γιατί ξέραμε ότι θα πάνε να κάνουν φάουλ. Ήταν ένα καλό σουτ κατά τη γνώμη μου. Είχαμε τάιμ άουτ κι αυτοί δεν είχαν. Θα πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ, το έχασε (σ.σ. γέλια)».



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved