Επική δήλωση Βατούτιν για τις φοβίες της ΤΣΣΚΑ!

Επική δήλωση Βατούτιν για τις φοβίες της ΤΣΣΚΑ!

Μέχρι και ψυχολόγο είναι έτοιμοι να προσλάβουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να μην καταρρέουν στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των Ρώσων, Αντρέι Βατούτιν σε συνέντευξη Τύπου στην ιστοσελίδα «izvestia.ru», ενώ υπερασπίστηκε τους Δημήτρη Ιτούδη και Μίλος Τεόντοσιτς.

«Είχα μία συζήτηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μου είπε πως σε παιχνίδια σειράς η ΤΣΣΚΑ πιθανότατα θα είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, αλλά σε ένα παιχνίδι μόνο γίνονται και θαύματα. Κι αυτό έγινε στον ημιτελικό, ενώ γενικά τέτοια μας τυχαίνουν τελευταία. Η άμυνα των Βοροντσέβιτς και Ντε Κολό πάνω στον Σπανούλη ήταν εξαιρετική, αλλά στα τελευταία λεπτά εκείνος σημείωσε δύο καλάθια! στα πρώτα 37 λεπτά είχε 0/11 σουτ, είχε δεχθεί τρεις τάπες και έκανε τέσσερα λάθη», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν.

Για αν φταίει για τις ήττες της ΤΣΣΚΑ το σύστημα διεξαγωγής που γίνεται σε μορφή Final 4: «Κάθε μέρα στο email της ομάδας έρχονται προτάσεις από… μάγους και ψυχολόγους. Νομίζετε πως μπορώ να τους απαντήσω; Σε ένα ματς, ακόμα και μία ομάδα του NBA μπορεί να χάσει από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, η Ευρωλίγκα δεν προτίθεται να το αλλάξει αυτό. Όμως, έχουμε πάει στα 12 από τα 13 τελευταία Final 4, άρα δεν φταίει το σύστημα και αυτός δεν είναι ο λόγος που χάσαμε».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Το να μιλήσουμε για το… κάρμα και την τύχη, δεν θα ήταν επαγγελματική εξήγηση. Το ματς στη Μαδρίτη κρίθηκε από τα λάθη στο τέλος και τις ικανότητες του Σπανούλη. Για 37 λεπτά στον ημιτελικό όλα πήγαιναν καλά, αλλά στο τέλος ο Σπανούλης ανέλαβε. Εμείς δεν έχουμε τέτοιον παίκτη. Είναι λάθος να λέει ο κόσμος ότι δεν παλέψαμε και δεν δείξαμε χαρακτήρα. Όμως υπήρχαν και προβλήματα. Ο Κιριλένκο είχε τραυματιστεί περίπου δέκα ημέρες πριν το Final 4, ενώ ο Φριντζόν, ο οποίος είχε σπάσει το δάχτυλο του χεριού του έκανε μεγάλες προσπάθειες για να προλάβει. Ο Νίκολς είχε ένα πρόβλημα στα μάτια, ενώ και ο Τεόντοσιτς στο πόδι. Ωστόσο, όλοι ήθελαν να παίξουν».

Για το τι έγινε στα τελευταία επτά λεπτά του ημιτελικού: «Μετά το τρίποντο του Σπανούλη ο τίτλος του φαβορί έφυγε από εμάς. Θέλουμε παίκτες που να μη φοβούνται στο τέλος και να παίρνουν την ευθύνη. Μιλήσαμε με προπονητές και ανθρώπους του μπάσκετ και το πρόβλημα είναι η διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη ηγέτη. Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήθος διεθνών παικτών. Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπαπέτρου και Πρίντεζη. Εμείς τι έχουμε; Αργά ή γρήγορα Κιριλένκο και Χριάπα θα τελειώσουν και ποιος θα τους αναπληρώσει; Εκεί, επιστρέφουμε στο θέμα των ακαδημιών και στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα μας».

Για το αν υπάρχουν σχέσεις για το ρόστερ στο μέλλον: «Θέλουμε παίκτες με δυνατό πνεύμα. Όπως παλιότερα, οι Σμόντις, Λάνγκντον, Χόλντεν, Παπαλουκάς, Σισκάουσκας. Παίκτες με χαρακτήρα. Πανόφ, Ζεβροσένκο… Αλλά, όλοι αυτοί έχουν σταματήσει και έτσι ένα όνομα που έρχεται μόνο στο μυαλό, ο Σπανούλης. Αλλά δεν χρειάζεται “θεοποίηση”. Θυμηθείτε ότι ο Βασίλης έπαιξε καλά τα τελευταία τέσσερα λεπτά στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό δεν ήταν καλός».

Για το γεγονός πως στο ΔΣ αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για πρόσληψη ψυχολόγου: «Σε ένα μέρος συμφωνούμε και θα το συζητήσουμε. Ενδεχομένως ένας καλός ψυχολόγος θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών, ειδικά των ξένων. Στο ξενοδοχείο, μετά τον τελικό, είχα μία πολύωρη συζήτηση με τον Σπανούλη και μιλήσαμε και για το ψυχολογικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη του, όταν ένας παίκτης έχει ηγετικές ικανότητες θα πρέπει να παίζει υπό πίεση και να καλύπτει τους συμπαίκτες του. Δεν ξέρω, ίσως όταν υπογράφουμε νέα συμβόλαια να κάνουμε και… στρες τεστ, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα Final 4, όταν δεν έχει συμμετάσχει ποτέ».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Είναι ώρα να μην τον κατηγορούμε για τις αποτυχίες. Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά, πράγματι ο Μίλος δεν είναι καλός. Γενικά, πιστεύουμε στην ομάδα μας, όπως έχει πει και ο Δημήτρης Ιτούδης».

Για το αν έχει αλλάξει η γνώμη του για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται να αναλύσω τι έκανε ο Δημήτρης στο Final 4. Είναι ένας προπονητής πολύ υψηλού επιπέδου. Το σίγουρο είναι πως μπορείς να κρίνεις πιο εύκολα από την τηλεόραση. Μην ξεχνάμε πως η ΤΣΣΚΑ είχε το καλύτερο ρεκόρ στη φετινή Ευρωλίγκα, καταρρίπτοντας ρεκόρ και παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ».



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved