Κλέιζα: «Σπουδαία εμπειρία ο Ολυμπιακός»

Κλέιζα: «Σπουδαία εμπειρία ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στην πρεμιέρα του Top 16 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με το Λίνας Κλέιζα να επιστρέφει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος.

Οι Τούρκοι δοκιμάζονται αύριο (03/01, 21.30) στο φαληρικό στάδιο, με το Λιθουανό φόργουορντ να θυμάται τη θητεία του στον Πειραιά, την οποία χαρακτήρισε σπουδαία εμπειρία. Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ελληνική έκδοση της Ευρωλίγκας και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία τους, το Ζέλικο Ομπράντοβιτς και φυσικά τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπαρτσελόνα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η κυριαρχία της Φενέρ στα παιχνίδια της regular season;
«Στην Ευρωλίγκα παίζεις με τις καλύτερες ομάδες, οι φίλαθλοι θα δουν σπουδαία παιχνίδια στο Top 16 ενώ κι εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σε όλους τι ομάδα έχουμε. Ξεκινήσαμε καλά στη regular season, όμως ξέρουμε πως όλα πλέον αρχίζουν από το μηδέν. Έχουμε τεράστιο κίνητρο να πετύχουμε! Στην πρώτη φάση παίξαμε πολύ επιθετικά, ήμασταν καλοί στην άμυνα, προσπαθούμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας σε κάθε παιχνίδι κι έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν».

-Δεν είναι, όμως, λίγο περίεργο το ότι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι αυτή τη στιγμή 5η στην Τουρκία με ρεκόρ 9-4;
«Είναι αλήθεια πως είχαμε προβλήματα σε κάποια παιχνίδια. Ίσως δεν δείξαμε την ίδια θέληση και την ίδια διάθεση όπως στην Ευρωλίγκα. Χάσαμε και πληρώσαμε το τίμημα».

-Τι να περιμένουμε από τη Φενέρ και τον Λίνας Κλέιζα μετά τη διακοπή για τις γιορτές;
«Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για εμάς. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Η διοργάνωση γίνεται καλύτερη στη συνέχεια και ανυπομονώ να ξεκινήσει το Top 16! Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες στην ομάδα από όλους. Προσωπικά, θέλω να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Τα παιχνίδια που ακολουθούν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, θα συναντήσουμε νέους αντιπάλους σε έναν δύσκολο όμιλο, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να παλέψουμε».

-Πρεμιέρα στο Top 16 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που παραμένει αήττητος στην Ευρωλίγκα. Τα συναισθήματά σου για την επιστροφή στο ΣΕΦ;
«Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι, ενώ εμείς έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπες κι εσύ, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και παίζει στο γήπεδό του. Το περασμένο καλοκαίρι είχα τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψω στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Όσα, όμως, έζησα με τον Ολυμπιακό ήταν σπουδαία εμπειρία! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσα έζησα εδώ. Η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα. Δυστυχώς, δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο».

-Αγωνίστηκες μόνο για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, όμως οι φίλαθλοί του σε αγάπησαν. Πώς το εξηγείς αυτό;
«Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει την ομάδα του, βγάζει μεγάλο πάθος για αυτή την ομάδα! Προσπάθησα να δίνω και την ψυχή μου σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να το εκτίμησαν».

-Ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού κι είχες απέναντί σου τον Ομπράντοβιτς. Τώρα, είσαι παίκτης του Ομπράντοβιτς κι έχεις απέναντί σου τον Ολυμπιακό! Το περίμενες ποτέ;
«Δεν είναι τόσο περίεργο. Στο μπάσκετ γίνονται όλα τόσο γρήγορα που δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή. Όλα αλλάζουν. Όλα μπορεί να αλλάξουν έπειτα από μια νίκη ή μια ήττα. Το περίεργο δεν είναι ότι θα παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι το περίεργο είναι ότι έφυγε ο κόουτς Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό (γέλια)! Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα».

-Τι έλειπε από τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα κόντρα στην Μπαρτσελόνα ενώ είχε στο ρόστερ του παίκτες όπως εσύ, ο Τσίλντρες, ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς;
«Νομίζω ότι δεν είχαμε προετοιμαστεί καλά για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Ήταν ο τελικός της Ευρωλίγκας, ήταν ο μεγάλος μας στόχος από την αρχή, όμως δεν δείξαμε αυτοπεποίθηση. Είναι πάντα άσχημο να χάνεις, ειδικά σε έναν τελικό. Όπως είπα και πριν, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και πάθος σε εκείνο το παιχνίδι. Δυστυχώς, το πληρώσαμε».

-Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Είναι μεγάλη πρόκληση να δουλεύεις με αυτόν τον προπονητή. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ως ομάδα από τη στιγμή που προσαρμοζόμαστε στο παιχνίδι και τα συστήματα του κόουτς Ομπράντοβιτς. Νομίζω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Μαθαίνουμε συνεχώς από κάθε προπόνηση».

-Η φετινή σεζόν είναι η δεύτερή σου στην Ευρωλίγκα. Είναι και η πιο ζόρικη από τη ρούκι, αν λάβουμε υπόψη και τον νέο σου ρόλο στη Φενέρ;
«Δεν θα το έλεγα. Το καλοκαίρι ήλθα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Θέλω να είμαι υγιής και στο τέλος ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ανυπομονώ να παίξω το πραγματικό μπάσκετ, στο Top 16!».

-Πώς βλέπεις τον όμιλο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Top 16; Κάθε παιχνίδι και ντέρμπι.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Ένας ανοιχτός όμιλος όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες! Υπάρχουν πολλά φαβορί για να περάσουν στα πλέι οφ κι αυτό είναι καλό για τους φιλάθλους. Η Ευρωλίγκα αναπτύσσεται, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ΝΒΑ. Το προϊόν προωθείται με τον καλύτερο τρόπο και η διοργάνωση βελτιώνεται συνεχώς».

-Κλείνοντας, πιστεύεις ότι άφησες κάτι στη μέση φεύγοντας από τον Ολυμπιακό;
«Ποτέ δεν κοιτάω πίσω. Όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, όμως δεν τα καταφέραμε. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Προχωράμε...».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved