Την Πέμπτη κάνει το 1-1 ο Παναθηναϊκός (photos)

Την Πέμπτη κάνει το 1-1 ο Παναθηναϊκός (photos)

Συγκλόνισε Ελλάδα και Ισπανία ο Παναθηναϊκός, υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να υποκλιθεί στο «μεγαλείο» των έξι αστεριών, όμως γνώρισε την ήττα στην παράταση με 72-70, με τη διαιτησία να κάνει και πάλι όργια εις βάρος των πρασίνων...

Οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι έχουν τους Καταλανούς και μετά το 1-0 (72-70) ετοιμάζονται για το 1-1 την Πέμπτη το βράδυ στην Βαρκελώνη. Όργια και πάλι από τους διαιτητές για να «σπρώξουν» την… αγαπημένη τους Μπαρτσελόνα, με σωρεία λαθώς εις βάρος του εξάστερου με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στην προσπάθεια του Γκιστ να καρφώσει στα τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε...

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο του αγώνα στην Βαρκελώνη δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την Μπαρτσελόνα. Είχε να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές οι οποίοι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην χαλάσουν το… βράδυ του Πασκουάλ και των παικτών του. Όμως ο Πεδουλάκης και οι παίκτες του απέδειξαν ότι αυτήν την Μπαρτσελόνα την… έχουν. Και όπως το έκαναν στο δεύτερο ματς πριν από δυο χρόνια, θα το κάνουν και τώρα. Και ας έχουν να παίξουν και την δεύτερη φορά κόντρα σε… .8!
Το καλάθι του Τόμιτς, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, έβαλε την Μπαρτσελόνα στην θέση του «οδηγού» με το… καλησπέρα, αλλά κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Οι «πράσινοι» έπιασαν στον… ύπνο τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, αλλά και πολύ δυνατή άμυνα «έτρεξαν» σερί 0-14 και έφεραν… αναστάτωση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Με τον Διαμαντίδη «ζεστό», τον Ούκιτς να τα πηγαίνει εξαιρετικά στην οργάνωση και στην άμυνα πάνω στον Ναβάρο και τον «Σόφο» να παίρνει πάνω του όλες τις μπάλες οι παίκτες του Πεδουλάκη έδειχναν έτοιμοι και… διαβασμένοι.

«Καυτός» Παναθηναϊκός

Ο Τσάβι Πασκουάλ χωρίς να χάσει άλλον χρόνο κάλεσε τάιμ άουτ με τον Άντε Τόμιτς να είναι ο μόνος που προκαλούσε φθορά στους «πράσινους». Ο Χουέρτας με γκολ-φάουλ μείωσε σε 5-14, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με δυο βολές μείωσε στους 7 πόντους, 7-14. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμοιαζαν «κολλημένοι» στην επίθεση αλλά οι Ματσιούλις και Λάσμε έδωσαν λύσεις και ουσιαστικά «οδήγησαν» την ομάδα τους στο 11-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Τραγικό ξεκίνημα και 11-0

Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια πραγματοποίησε την χειρότερη δυνατή εμφάνιση. Με τον Πασκουάλ να ρίχνει στο παρκέ και Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και τα κατάφεραν. Η άμυνα των «πράσινων» είχε… χαλαρώσει, ελέω Σάρας, ενώ και στην επίθεση η στατικότητα και οι λάθος επιλογές πρόδωσαν τους παίκτες του Πεδουλάκη. Ο Γιασικεβίτσιους έκανε μεγάλη ζημιά με τα πικ εντ ρολ με τον Τζαουάι, ενώ ο Ναβάρο ήταν… ζεστός. Το σκορ έγινε 22-21 στο 13’. Ο Γκιστ όσο περνούσε η ώρα άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και με 5 σερί πόντους του έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με, 25-26, ενώ ένα ακόμα παλικαρίσιο καλάθι από τον Κώστα Τσαρτσαρή πήγε και πάλι την διαφορά στους 3 πόντους, 25-28. Όμως Λόρμπεκ, Ναβάρο και Τόμιτς, έδωσαν και πάλι την πρωτοπορεία του σκορ στους Καταλανούς με τον Μάικ Μπράμος με φόλοου στην εκπνοή να κάνει το 34-32 και να μειώνει στους 2 πόντους με την συμπλήρωσε 20 λεπτών αγώνα.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός

Με καλούς… οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκού, αφού με δύο καλάθια από τον Στεφάν Λάσμε και ένα από τον Τζέιμς Γκιστ το σκορ έγινε 34-38. Την στιγμή που οι διαιτητές τα έβλεπαν όλα… ισπανικά, ο Παναθηναϊκός προσέφερε θέαμα στους Καταλανούς και με δύο εντυπωσιακά καρφώματα αλει ουπ καρφώματα από τον Λάσμε έκανε το 36-43 «παγώνοντας» το «Παλάου Μπλαουγκράνα», με τον Ούκιτς να κάνει το 36-44 και τον Πασκουάλ να περνάει στο παρκέ τον Γιασικεβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει σκορ μέσα από την ρακέτα και κυρίως από τα χέρια του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος όμως ήταν… απρόσεκτος στα τελειώματά του, με τον Τζαουάι να κάνει το 38-44 και τον Γιασικεβίτσιους με ένα ακόμα τρίποντο το 41-44 στο 28΄. Η απάντηση του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν άμεση αφού ο Μπράμος με τρίποντο έκανε το 41-47 και ο Σάρας με δύο ακόμα πόντους έκανε το 43-47. Ο Λάσμε συνέχισε να πηδάει πάνω από τους αντιπάλους του και να καρφώνει… ανελέητα, 43-49, ενώ η Μπαρτσελόνα με τον Ίνγκλις να σκοράρει από κοντά έκανε το 45-49. Ο Λάσμε με 2 βολές, έκανε το 45-51, ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο και ο Μπράμος λίγο έλειψε να το βάλει από το… σπίτι του.

«Κόλαση» στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Τα τελευταία 10 λεπτά ήταν… κόλαση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει την διαφορά που είχε και ο Ούκιτς με 5 δικούς του πόντους έκανε το 49-56 στο 33’. Ο Σάδα απάντησε με τρίποντο, ενώ στην συνέχεια ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με φοβερό καλάθι απέναντι σε όλους έκανε το 52-58, αλλά οι Ισπανοί έβρισκαν λύσεις από τον Σάδα, 54-58. Ο Γκιστ όμως είχε βαλθεί να τους τρελάνει όλους και με μία ακόμα… δική του πτήση, κάρφωνε εντυπωσιακά, 54-60, ενώ ο Ναβάρο με τρίποντο το 57-60. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για τον Παναθηναϊκό, ο Γιασικεβίτσιους πέτυχε το τρίτο του τρίποντο, 60-60 και το ματς στα ίσια… Οι διαιτητές όμως συνέχιζαν να… κάνουν την βρώμικη δουλειά και στο 36’ έβγαλαν εκτός «μάχης» με πέντε φάουλ τον Στεφάν Λάσμε. Η μπάλα «έκαιγε», τα σουτ δεν έμπαιναν και από τις δύο πλευρές με τον Διαμαντίδη να παίρνει το φάουλ από τον Ουάλας και την Μπαρτσελόνα να φτάνει στα 5 ομαδικά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με ½ βολές έκανε το 60-61 δύο λεπτά πριν από την λήξη, την στιγμή που ο Σάδα έκανε το 62-61, ενώ ο Τόμιτς, 1:22 πριν από την λήξη έκανε το 64-61.

Σαν άλλος Βράνκοβιτς

Στην επόμενη επίθεση ο Διαμαντίδης με τρίποντο από το… σπίτι του έκανε το 64-64 με ένα λεπτό να απομένει, με τον Γιασικεβίτσιους να αστοχεί. Όπως και ο Ούκιτς 20 δεύτερα πριν από το τέλος. Ο Γιασικεβίτσιους στο τελευταία επίθεση έχασε τον έλεγχο της μπάλας και την έβγαλε εκτός παρκέ το… χέρι του Διαμαντίδη. Η απόφαση άλλαξε και η Μπάρτσα είχε την μπάλα για 2,5 δεύτερα επίθεση. Οι Καταλανοί έβγαλαν την επίθεση, ο Τόμιτς βκήκε… τετ α τετ, αλλά ο Γκιστ σαν άλλος…. Βράνκοβιτς έκοψε εντυπωσιακά και έστειλε το ματς στην παράταση.

Έχασε στις λεπτομέρειες

Ο Σάδα ήταν ο παίκτης που οδηγούσε την ομάδα του και με 4 δικούς του πόντους η Μπαρτσελόνα πέρασε μπροστά στο σκορ με 68-67 αλλά ο τεράστιος Γκιστ με τρίποντο «έγραψε» το 69-70. Η χαρά του Παναθηναϊκού όμως δεν κράτησε για πολύ αφού ο Ναβάρο με τρίποντο έκανε το 72-70. Ο Γκιστ 25 δεύτερα πριν από την λήξη έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει (αν και δεν του δόθηκε φάουλ από τον Τόμιτς) και ο Σάδα κατευθείαν στις βολές με 23 δεύτερα πριν από την λήξη. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα αστόχησε και στις δύο, με τον Γκιστ 3 δευτερόλεπτα να κερδίζει στο φάουλ και να αστοχεί στην πρώτη. Άστοχη και η δεύτερη, επίτηδες, ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει το ριμπάουντ και χάνει την μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το break από το πρώτο ματς με το σκορ να είναι 72-70.

Δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64, 72-70

Μπαρτσελόνα (Πασκαουάλ): Σάδα 13, Χουέρτας 8, Αμπρίνες, Ναβάρο 14, Γιασικεβίτσιους 11, Ουάλας,Ίνγκλις 4, Χεζόνια, Λόρμπεκ, Τζαουάι 9, Εμπαιέ, Τόμιτς 13

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 9, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 14, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 5

Θυμηθείτε το LIVE

{coveritlive}5f9badfab6{/coveritlive}



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved