Ο Παπανικολάου, ο Καλάθης και οι... άλλοι! (photos+videos)

Ο Παπανικολάου, ο Καλάθης και οι... άλλοι! (photos+videos)

Το Final 4 της Κωνσταντινούπολης αρχίζει, οι τέσσερις διεκδικητές στέκονται στην... αφετηρία και το Onsports σας παρουσιάζει τα... ταλέντα των «μονομάχων» που αναμένεται να ξεδιπλωθούν στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ!

Μπορεί ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Ναβάρο και ο Κιριλένκο να «κλέψουν» την παράσταση στο Final 4, καθώς είναι οι ηγέτες των ομάδων τους, ωστόσο υπάρχουν και οι ανερχόμενοι... αστέρες, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση των παιχνιδιών.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)

Νικ Καλάθης ή Δημήτρης Διαμαντίδης Νο 2; Υπερβολή; Ίσως όχι. Ο Ελληνοαμερικανός ήρθε στον Παναθηναϊκό κατ' ευθείαν από το Κολλέγιο και τους Φλόριντα Γκέιτορς, μόλις στην ηλικία των 20 ετών. Στα «χέρια» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δείχνει να βελτιώνεται διαρκώς, αφού κάθε σεζόν μοιάζει πιο ώριμος στο παιχνιδι του. Με τον... δάσκαλο, Δημήτρη Διαμαντίδη δίπλα του και αρχιτέκτονα τον «Ζοτς», είναι αναπόφευκτη η βελτίωση και η άνοδός του σε όλους τους τομείς. Φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 23:30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, ενώ σκοράρει 7.8 πόντους. Τα ποσοστά του στα δίποντα κυμαίνονται στο 60.5% ενώ αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι τα τρίποντα, αφού βρίσκει... διχτάκι μόλις με 29.5%! Περίπου 1/2 βολές βρίσκουν στόχο (49.1%) ενώ βοηθάει και στα ριμπάουντ (2.7 ανά παιχνίδι). Ο Νικ μοιράζει 2.5 ασίστ σε κάθε παιχνίδι, ενώ κάνει και 1.3 κλεψίματα. Τα λάθη του είναι μειωμένα σε σχέση με τις περασμένες σεζόν, αφού κάνει 1.5 κατά μέσο όρο.

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός)

Αν προσπαθούμε να αναζητήσουμε τον πιο βελτιωμένο παίκτη των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία χρόνια, θα... πέσουμε πάνω στον Κώστα Παπανικολάου. Τρίτη του σεζόν στο λιμάνι, προερχόμενος από τον Άρη και παίκτης «κλειδί» για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε άμυνα και επίθεση. Τα στατιστικά του φόργουορντ των Πειραιωτών μπορεί να μην... τρομάζουν κόσμο και αντιπάλους, ωστόσο η άμυνα και η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι του, είναι βασικοί παράγοντες για την ομάδα του και τον ίδιο. Σαφώς «ανεβασμένος» από την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας μέχρι τα play offs, έχει 19:06 λεπτά συμμετοχής και 5.3 πόντους ανά αγώνα. Στα δίποντα το ποσοστό του είναι 58.2%, ενώ στα τρίποντα μόλις 24.3%. Μόλις 22 βολές έχει σουτάρει με τις 16 να βρίσκουν στόχο (72.7%), ενώ μαζεύει 3.4 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο. Μοιράζει λιγότερες από μία ασίστ (0.7) ενώ κάνει 0.5 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι. Τέλος, κάνει 0.3 τάπες ανά ματς.

Αλεξέι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Πολλοί όταν τον πρωτοείδαν αναρωτήθηκαν: «Μπορεί να παίξει μπάσκετ αυτός;». Είναι το παρουσιαστικό του, βλέπετε. Ψηλός, λεπτός και από βλέμμα... δεν σκοτώνει κιόλας! «Μπορεί να παίξει και πολύ καλό μπάσκετ μάλιστα», είναι η απάντηση! Αλτικός, σουτ αρκετά βελτιωμένο και φυσικά προσόντα που πρέπει να «σκυλιάσεις» στην άμυνα, αλλιώς δεν τον... έχεις! Ο 23χρονος σμολ φόργουορντ, ενίοτε και πλέι μέικερ, δίνει λύσεις από τις... λίγες στον Γιόνας Καζλάουσκας! Παίζει 21:56 σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του, σκοράρει 10.7 πόντους και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία της ΤΣΣΚΑ. Τα δίποντά του κυμαίνονται στο αξιοπρεπές 47% τα τρίποντα στο 50% (!) και χάνει μία βολή ανά 9 προσπάθειες περίπου (88.2%)! Στις ασίστ είναι το άλλο... μισό του Τεόντοσιτς, αφού δίνει 3.2 κατά μέσο όρο, ενώ κλέβει λιγότερο από μία φορά τη μπάλα (0.6). Κοντρολαρισμένος παίκτης, αφού κάνει μόλις 1.6 λάθη ανά ματς ενώ έχει κι ένα μπλοκ κάθε τρία παιχνίδια. Όση προσοχή θέλει ο Τεόντοσιτς, άλλη τόση θέλει και ο Σβεντ!

Χαβιέρ Ραμπασέδα (Μπαρτσελόνα)

Ένας μέτριος παίκτης, σε μία πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Ο 23χρονος Ραμπασέδα, εξαργύρωσε τις καλές εμφανίσεις με την Φουενλαμπράδα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» και παίρνει λεπτά συμμετοχής για να ξεκουράζει τα πρώτα... βιολιά και πιο πολύ τον Πιτ Μάικλ. Ο «Ελ Ρούσο» παίρνει 9.38 λεπτά συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση (έπαιρνε πολύ λιγότερα σε Top16 και στα play offs), και σημειώνει μόλις 1.7 πόντους. Στα δίποντα έχει 36.4% ευστοχία ενώ στα τρίποντα 26.7%. Από βολές δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, χωρίς να υπάρχει ωστόσο ένα πειστικό δείγμα (0/4). «Κατεβάζει» 1.4 ριμπάουντ, ενώ δίνει 0.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Τέλος, κάνει 0.8 λάθη σε κάθε συμμετοχή του. Είπαμε όμως, σε ένα ρόστερ με Βάσκες, Λόρμπεκ, Μάικλ, Πέροβιτς, Ν' Ντονγκ, Γουάλας και Ίνγκλς, δε θα μπορούσε να κάνει ο Ραμπασέδα τη μεγαλύτερη ζημιά στα φορ!



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved