Eurobasket 2022: Οι ψυχωμένοι Ιταλοί «σκότωσαν» τη Σερβία του Γιόκιτς! Στους «8» με τη Γαλλία
FIBA Basketball

Eurobasket 2022: Οι ψυχωμένοι Ιταλοί «σκότωσαν» τη Σερβία του Γιόκιτς! Στους «8» με τη Γαλλία

Eurobasket 2022: Οι Ιταλοί έκαναν το «θαύμα» και άφησαν εκτός το μεγάλο φαβορί της Σερβίας από τη συνέχεια στη διοργάνωση, επικρατώντας πανηγυρικά με 86-94! Επόμενη αντίπαλος για την Ιταλία η Γαλλία του Ρούντι Γκομπέρ και του Εβάν Φουρνιέ.

H Ιταλία έκανε την έκπληξη και «πέταξε» εκτός Ευρωμπάσκετ το μεγαθήριο της Σερβίας του Νίκολα Γιόκιτς! 

Ο Μάρκο Σπίσου ήταν καθοριστικός στη νίκη των Ιταλών έχοντας 22 πόντους και 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, έχοντας σκοράρει τα πιο κρίσιμα τρίποντα στην αναμέτρηση. Στο πλευρό του ήταν ο Νίκολο Μέλι με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα στην καλύτερη του εμφάνιση στη διοργάνωση μέχρι στιγμής.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιόκιτς σκόραρε 32 πόντους και 13 ριμπάουντ για το double double, ενώ είχε 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Ο Μίτσιτς τον ακολούθησε με 16 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπαόυντ και 1 κλέψιμο, ωστόσο η παρουσία τους δεν ήταν αρκετή για τη νίκη-πρόκριση στους «8» του Βερολίνου.

Πλέον η ομάδα του Ποτζέκο στρέφει την προσοχή της στη Γαλλία του Βενσάν Κολέ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Η εξέλιξη του ματς  

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για περίπου 4’ με την Ιταλία να μένει κοντά στο σκορ (7-7 στο 3:20’). Έκτοτε η Σερβία με τον Γιόκιτς σε πρώτο ρόλο και τον Μίτσιτς άξιο συμπαραστάτη πάτησε γκάζι για να εκτοξεύσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (26-16 στο 8’). Με ένα σερί το σύνολο του Ποτζέκο με Ντατόμε και Μπιλίγκα μείωσε για το 28-20 στο 10ο λεπτό. 

Η Σερβία συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμά της και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Γιόκιτς να σκοράρει κατά ριπάς (39-30 στο 15’). Ο Φοντέκιο το πήρε προσωπικά και με την πολύτιμη βοήθεια του Μέλι κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου τους Σέρβους (48-45 στο 19’). Ο Μίτσιτς σκόραρε για τρεις ο Μέλι δε βρήκε απάντηση με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 51-45. 

Στην επιστροφή, οι Σέρβοι έμειναν μπροστά με την Ιταλία ωστόσο να είναι σε απόσταση αναπνοής (61-57 στο 25’)… Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ιταλός προπονητής αποβλήθηκε στα 4'43'' πριν την τρίτη περίοδο και προτού αποχωρήσει από το παρκέ τράβηξε κοντά τους συνεργάτες και τους παίκτες του, τους αγκάλιασε έναν-έναν και τους φίλησε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους εμψυχώσει για το υπόλοιπο του αγώνα. Κι όπως έδειξε η εξέλιξη του αγώνα αυτή ήταν και η στιγμή που άλλαξε όλη την εικόνα των Ιταλών. 

 Ο Λούτσιτς ευστόχησε για τρεις ο Σπίσου απάντησε και κάπως έτσι ήρθε εκ νέου το ματς στα ίσια για το 63-63 και το προσπέρασμα των Ιταλών με νέα «βόμβα» του Σπίσου (63-66 στο 28’). Ο Γιάκοντιτς ισοφάρισε εκ νέου και με 2/2 βολές του Γιόκιτς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 68-66. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο έφερε την ολική ανατροπή με τον Μάρκο Σπίσου με δυο σερί τρίποντα να βάζει «φωτιά» στο ματς (70-76 στο 34’). Με τους Σέρβους να τα έχουν χαμένα και τα επιθετικά «όπλα» των Ιταλών να μην κάνουν λάθη πίσω από τα 6,75μ. η Ιταλία βρέθηκε μία «ανάσα» από τους «8» (70-82 στο 36’). Ο Γιόκιτς βγήκε μπροστά και με τρίποντο και φάουλ μείωσε στους 8 (74-82). Οι Ιταλοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους, έμειναν μπροστά μέχρι το τέλος, είχαν απαντήσεις στις απειλές της Σερβίας και κάπως έτσι πανηγύρισαν την μεγαλύτερη αντροπή έως τώρα στη διοργάνωση για το τελικό, 86-94.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 51-45, 68-66, 86-94

 



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved