Επίσημο: Τότε θα γίνουν Προολυμπιακό και Eurobasket – Τι ανακοίνωσε η FIBA

Επίσημο: Τότε θα γίνουν Προολυμπιακό και Eurobasket – Τι ανακοίνωσε η FIBA

Η FIBA ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Προολυμπιακού Τουρνουά και του Eurobasket, που μεταφέρθηκαν λόγω κορονοϊού.

Οι «καραμπόλες» στον αθλητισμό λόγω του κορονοϊού συνεχίζονται, με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021 να είναι η μεγαλύτερη από τις αλλαγές που έφερε η πανδημία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλλαγή στη διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, έφερε και άλλες αλλαγές σε διοργανώσεις που συνδέονται με τους Αγώνες στο Τόκιο.

Η FIBA την Πέμπτη (09/04) ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες στις οποίες θα διεξαχθούν τόσο το Προολυμπιακό Τουρνουά όσο και το Eurobasket 2021, που θα γίνει το 2022, αλλά και τις αλλαγές σε άλλες διοργανώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA είχε τηλεδιάσκεψη για να εξετάσει την επιρροή της πανδημίας του κορονοϊού στο επίσημο καλεντάρι της FIBA.

Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ επικύρωσε την αναβολή όλων των διοργανώσεων της FIBA και εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή να κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο καλεντάρι, το οποίο είχε αρχικά εγκριθεί από το ΔΣ το 2015, ακολουθώντας τις αλλαγές στις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η FIBA καλωσόρισε την προηγούμενη εβδομάδα την επικύρωση των νέων ημερομηνιών για το Τόκιο 2020 (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021) και ευχαρίστησε την ΔΟΕ για τη συνεργασία και τη γρήγορη λύση σε μια περίπλοκη κατάσταση.

Μετά από προσεκτική ανάλυση όλων των πιθανών σεναρίων και ακολουθώντας τις προτάσεις των διεθνών επιτροπών των ομοσπονδιών, η εκτελεστική επιτροπή της FIBA έκανε  τις ακόλουθες αλλαγές στο καλεντάρι».

Αναλυτικά οι αλλαγές στα τουρνουά:

Άνδρες

Τα Προολυμπιακό Τουρνουά της FIBA θα γίνουν από τις 22 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 2021, με την τελική ημερομηνία να δίνεται από τη ΔΟΕ

Το Eurobasket 2021 και το FIBA AmeriCup 2021, αναπρογραμματίζονται για την περίοδο ανάμεσα στις 1 Σεπτεμβρίου και 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Με σκοπό να μειωθεί ο φόρτος εργασίας για τους παίκτες και να αυξηθούν οι ευκαιρίες μέσα στο καλεντάρι, οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA θα παίξουν δυο παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2022, τον Αύγουστου του 2022, στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Eurobasket και το AmeriCup. Όλες οι άλλες ημερομηνίες για τα προκριματικά και τα διεθνή κύπελλα  του 2021 αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA το 2023, μένουν ως έχουν.

Το FIBA Afrobasket 2021 (4 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου) και το FIBA Asia Cup (17 Αυγούστου – 29 Αυγούστου) θα μεταφερθούν κατά μια ή δυο εβδομάδες, μέσα στον Αύγουστο το 2021, έτσι ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη στο καλεντάρι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Γυναίκες

Το γυναικείο FIBA AmeriCup 2021 θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 27 Ιουνίου 2021, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και σε παρόμοιες ημερομηνίες (17-27 Ιουνίου 2021) θα γίνει το FIBA Eurobasket των Γυναικών.

Τα τέσσερα διεθνή τουρνουά γυναικών θα προκρίνουν 16 ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIBA που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ημερομηνίες των υπόλοιπων τουρνουά της FIBA σε παγκόσμιο και διεθνές επίπεδο, όπως και τα προκριματικά τους, για την περίοδο 2020-2023 θα μείνουν ως έχουν.

Νέοι

Το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 στη Βουλγαρία θα γίνει τις ίδιες ημέρες με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U17 στη Ρομανία  (από τις 15 ως τις 23 Αυγούστου). Η τελική απόφαση για αυτά τα τουρνουά θα παρθεί τον Μάιο, ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ζαγκλής: «Ευχαριστούμε τις ομοσπονδίες»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, σε δήλωσή του για το θέμα ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, η FIBA μπόρεσε να κάνει μια εσωτερική διαδικασία  τόσο γρήγορα και να επιβεβαιώσει ένα ανανεωμένο καλεντάρι για τα μεγάλα μας τουρνουά. Μέσα σε δυο εβδομάδες από την απόφαση της ΔΟΕ να μετατεθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μπορέσαμε να βρούμε λύση. Εγώ και ο πρόεδρος είμαστε ευγνώμονες στις ομοσπονδίες των χωρών, στα περιφερειακά μας στελέχη και σε όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους για τη συνεργασία τους».

Επίσης πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα είναι ένα καλεντάρι της FIBA που διατηρεί ελκυστικές για τους φιλάθλους της διοργανώσεις μας, με ισορροπία σε υψηλό επίπεδο, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη διαθεσιμότητα των παικτών. Περιμένω την ημέρα που όλη η μπασκετική κοινωνία θα επιστρέψει και πάλι στα παρκέ».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κρίσης του κορονοϊού, σε καθημερινή βάση, και θα αξιολογεί τις επιλογές της για να άρει τις ακυρώσεις στις διοργανώσεις της FIBA όταν οι περιστάσεις θα το επιτρέψουν.

Δείτε το αναλυτικό καλεντάρι της FIBA



Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved