Ευρωμπάσκετ 2017: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας από... ακτινογραφία

Ευρωμπάσκετ 2017: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας από... ακτινογραφία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους αντιπάλους της Εθνικής στον Α' όμιλο του Ελσίνκι για το Ευρωμπάσκετ 2017

Στο Α' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Ελσίνκι βρίσκεται η Εθνική ομάδα.

Κόντρα σε Γαλλία, Ισλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Φινλανδία θα επιχειρήσει ένα καλό πλασάρισμα στην τετράδα του ομίλου ώστε να προκριθεί στα νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» τα οποία θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ιδού τι πρέπει να ξέρετε για τους αντιπάλους μας:

ΓΑΛΛΙΑ

Παρούσα στο βάθρο, στα τρία τελευταία Ευρωμπάσκετ (από το 2011 έως και το 2015), η οικοδέσποινα της τελικής φάσης (Λιλ) του Ευρωμπάσκετ 2015, Γαλλία, φιλοδοξεί να είναι στα μετάλλια για μία 4η διαδοχική φορά. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της, ασημένια το 2011 και χάλκινη το 2015, η ομάδα του αναμορφωτή της την τελευταία δεκαετία, Βενσάν Κολέ, θα παραταχθεί πάντως με σημαντικές απουσίες. Χωρίς τον Τόνι Πάρκερ, έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ στον κόσμο, αλλά και τους Νικολά Μπατούμ, Σαρλ Καουντί, Ιαν Μαϊνμί, Ρούντι Γκομπέρ, Ροντρίγκ Μπομπουά, Φαμπιάν Κοζέρ, Μουσταφά Φαλ και Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό, οι «μπλε» είναι αποδυναμωμένοι, αλλά σε καμία περίπτωση χωρίς υψηλές δυνατότητες και προσδοκίες. Κι αυτό γιατί στις τάξεις τους έχουν τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νάντο ντε Κολό, τον φόργουρντ της Γιούτα Μπορίς Ντιό, τον φόργουορντ των Σπερς Τζόφρεϊ Λοβέρν και τον φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ Εβάν Φουρνιέ. Με 6 νίκες και 2 ήττες στα φιλικά προετοιμασίας, οι «τρικολόρ» είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο της Φινλανδίας.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Αντί του γνωστού από τη θητεία του στην Ελλάδα ως παίκτης και ως προπονητής, Γιούρι Ζντοβτς, Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας ανέλαβε ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Κι ενώ στο Ευρωμπάσκετ του 2015, απουσίαζε ο γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ Γκόραν Ντράγκιτς, στη Φινλανδία ο ΝΒΑερ είναι παρών, αλλά αυτή τη φορά δεν ταξίδεψε ο αδελφός του, Ζόραν (τραυματίας). Αυτή θα είναι η τελευταία διοργάνωση, πάντως για τον Γκόραν Ντράγκιτς με τη φανέλα της Σλοβενίας. Δίπλα του, ο 18χρονος γκαρντ Λούκα Ντόντσιτς, ανερχόμενο ταλέντο που θα παρακολουθεί ολόκληρη η Ευρώπη στο Ελσίνκι. Πριν το φετινό Ευρωμπάσκετ, η Σλοβενία πέρασε ως νατουραλιζέ τον φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Άντονι Ράντολφ. Eκτός εθνικής Σλοβενίας είναι και ο 25χρονος σέντερ Αλεν Όμιτς. Σε 8 φιλικά προετοιμασίας, οι Σλοβένοι πέτυχαν 5 νίκες και 3 ήττες. Μαζί με τις Ισλανδία και Φινλανδία, η Σλοβενία αγωνίζεται πλήρης στον Α΄ όμιλο. Στη Λιλ το 2015, οι Σλοβένοι αποκλείστηκαν στον νοκ άουτ αγώνα για τη φάση των «16» και κατέλαβαν την 12η θέση.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η οικοδέσποινα Φινλανδία με Ομοσπονδιακό προπονητή τον Χένρικ Ντέτμαν, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, να είναι μέσα στην τετράδα του Α΄ ομίλου και να προκριθεί, όπως και το 2015, στη φάση των «16». Αστέρας της είναι ο 29χρονος γκαρντ Πέτερι Κοπόνεν, ενώ στα φιλικά προετοιμασίας, θετικά ήταν τα δείγματα από τον 20χρονο σέντερ (2.13, 1997) Λάουρι Μαρκάνεν. Η εικόνα πάντως από τα φιλικά δεν οδηγεί σε αισιόδοξες προβλέψεις αυτή τη φορά, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Ντέτμαν πέτυχε 1 μόνο νίκη και 7 ήττες. Το σίγουρο είναι πως οι Έλληνες διεθνείς δεν πρέπει να ξεχάσουν εκείνη την απρόσμενη ήττα, στο Ευρωμπάσκετ του 2013, από τους Φινλανδούς, με 77-86!

ΠΟΛΩΝΙΑ

Σε πένθος βυθίστηκε το πολωνικό μπάσκετ την περασμένη Κυριακή (27/8/2017) λόγω του θανάτου του παλαίμαχου Άνταμ Βόιτσικ, με θητεία στο Περιστέρι. από λευχαιμία, σε ηλικία 47 ετών. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Πολωνών Μάικ Τέιλορ έχει στα χέρια του ένα νεανικό σύνολο, σε μία μεταβατική περίοδο, καθώς ο χρόνος επήλθε για να αποχωρήσει ο Μάρτσιν Γκόρτατ, ενώ η δυσάρεστη είδηση της τελευταίας στιγμής ήταν η απουσία του βετεράνου Ματσίε Λάμπε. Στο Ευρωμπάσκετ του 2015, η Πολωνία τερμάτισε στην 11η θέση και ευελπιστεί σε μία ανάλογη παρουσία, έχοντας στις τάξεις της τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς Ματέι Πονίτκα και Πρζέμισλαβ Καρνόφσκι, καθώς και τον έμπειρο γκαρντ της Βιλερμπάν Εϊ Τζέι Σλότερ, αλλά και τους φόργουορντ Άνταμ Βατσίνσκι και Ντάμιεν Κούλιγκ. Με 6 νίκες και 4 ήττες στα φιλικά προετοιμασίας, οι Πολωνοί αναμένεται να προβάλουν σθεναρή αντίσταση απέναντι στους ισχυρούς του Α΄ ομίλου, Γαλλία, Ελλάδα, Σλοβενία.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Ο «αδύναμος κρίκος» του Α΄ ομίλου είναι η πρώτη αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 2017, Ισλανδία. Δύο χρόνια νωρίτερα κατέλαβαν την 24η και τελευταία θέση στο Ευρωμπάσκετ (2015) και στόχος τους είναι μία αξιοπρεπής παρουσία στη φάση των ομίλων στη Φινλανδία. Ο Γιον Στέφανσον είναι ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι νησιώτες, από μία ομάδα της οποίας η φροντ λάιν δεν αποτελεί φόβητρο για τις αντιπάλους.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved