Ανάλυση: Έτσι… διάλυσε το Βέλγιο η Ελλάδα (videos)

Ανάλυση: Έτσι… διάλυσε το Βέλγιο η Ελλάδα (videos)

Ο Γιώργος Βόβορας αναλύει με πολλά βίντεο στο Onsports το εξαιρετικό… διάβασμα της «επίσημης αγαπημένης» κόντρα στο Βέλγιο που έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Ο Έλληνας προπονητής, παρουσιάζει, μόνο για σας, τον τρόπο παιχνιδιού του «συγκροτήματος» του Φώτη Κατσικάρη…

Στο πρώτο νοκ άουτ ματς η Εθνική μας ομάδα εμφανίστηκε πάρα πολύ συγκεντρωμένη και διαβασμένη απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην ήταν το μεγάλο φόβητρο αλλά θα μπορούσε να γίνει μια επικίνδυνη ομάδα αν έβρισκε το ρυθμό της στην επίθεση.

Η άμυνα μας οδήγησε την εθνική ομάδα σε μια εύκολη νίκη καθώς κρατήσαμε τους Βέλγους στους 54 πόντους (μόλις 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο), οπού μέχρι τώρα στο τουρνουά είχαν μ.ο. 74. Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που στηρίζει το παιχνίδι της στο περιφερειακό της σουτ, έχοντας μέχρι το παιχνίδι μας 24 τριποντά ανά παιχνίδι με 40%. Με την καλή μας αμυντική προσέγγιση που είχαμε στο παιχνίδι, είτε με τις αλλαγές στα screen, είτε στα PnROLL τους οδηγήσαμε να σουτάρουν κάτω από κακές προϋποθέσεις ρίχνοντας το ποσοστό τους στο 24%.

Στην αρχή του παιχνιδιού οι Βέλγοι προσπάθησαν να βγάλουν τους ψηλούς τους στην περιφέρεια και να απειλήσουν με το σουτ, αλλά γρήγορα προσαρμόσαμε την άμυνα μας και τους δυσκολέψαμε και αυτά τα σουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο το Βέλγιο είχε επιβλέψει, είτε άμυνα ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ με σαφή προσανατολισμό να ρισκάρουν τα σουτ του Αντετοκούνμπο για να κλείσουν τους διάδρομους, είτε άμυνα ζώνης οπού σε αυτό το διάστημα είχαμε κακές επιλογές που δεν μας άφησε να ανοίξουμε την διαφορά στο παιχνίδι νωρίτερα με τις 3 επιτυχημένες επιθέσεις στις 10 άμυνες εναντίον ζώνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο επιθετικά είχαμε πολύ καλές επιλογές, είτε από PnROLL, είτε μέσα από το καλάθι οπού είχαμε σαφές πλεονέκτημα αλλά και εναντίον ζώνης.

Ένα χαρακτηριστικό του βαθμού συγκέντρωσης των παικτών της εθνικής ομάδας είναι ποσό έξυπνα χρησιμοποίησαν τα φάουλ ώστε να κόψουν την προσπάθεια των Βέλγων να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.



Greek Basketball League: Πέφτει η αυλαία της σεζόν με ΑΕΚ - Προμηθέας | Η ώρα και το κανάλι
Greek Basketball League: Πέφτει η αυλαία της σεζόν με ΑΕΚ - Προμηθέας | Η ώρα και το κανάλι
Formula 1: Η αδιανόητη διπλή προσπέραση του Φερστάπεν σε Πιάστρι και Ράσελ - Δείτε βίντεο
Formula 1: Η αδιανόητη διπλή προσπέραση του Φερστάπεν σε Πιάστρι και Ράσελ - Δείτε βίντεο
Γιαννακόπουλος για Σλούκα: «Μεγάλος παίκτης γίνεσαι με το να βάζεις τα μεγάλα σουτ όταν χρειάζεται»
Γιαννακόπουλος για Σλούκα: «Μεγάλος παίκτης γίνεσαι με το να βάζεις τα μεγάλα σουτ όταν χρειάζεται»
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05)
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved