«Έπαιξε και κάηκε η ΑΕΚ»

«Έπαιξε και κάηκε η ΑΕΚ»

Στα αίτια του υποβιβασμού στην Α2, αλλά και στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ αναφέρθηκαν πέντε μορφές της «κιτρινόμαυρης» ομάδας.

Η εφημερίδα «Sportday» τους απηύθυνε τις παρακάτω ερωτήσεις…

1. Τι έφταιξε και η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το σημείο;
2. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για την επόμενη ημέρα της ομάδας;

Δείτε τι απάντησαν…

Χρήστος Ζούπας: 1. «Ήταν επόμενο να υποβιβαστεί η ομάδα από τη στιγμή που έφτασε έως εδώ. Έπαψε να υπάρχει ένα σοβαρό μπάτζετ. Επίσης, είχαμε την ατυχία να κατορθώσουμε να διώξουμε έναν άνθρωπο από κοντά μας, ο οποίος είχε προσφέρει πολλά στην ομάδα. Αναφέρομαι στον Γιάννη Φιλίππου. Έδωσε πολλά και δεν εκτιμήθηκε δεόντως. Το δυστύχημα είναι ότι όσοι ασχολούνται με την ΑΕΚ παίρνουν περισσότερα από όσα δίνουν κι έτσι όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Τα τελευταία χρόνια η «Ένωση» φυτοζωούσε».

2. «Πλέον είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ να στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Υπάρχουν άτομα που την αγαπούν κι έχουν κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα θα πρέπει να βασιστεί στα Ελληνόπουλα και να μπολιαστεί από 2-3 έμπειρους παίκτες στην επόμενη μέρα της».

Γιώργος Τρόντζος: 1. «Η ομάδα έπεσε κατηγορία διότι το υλικό που είχε δεν ήταν αυτό που έπρεπε για να ανταγωνιστεί τις άλλες ομάδες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε είχαν καλύτερο. Φυσικά δεν κρίνω και δεν κατακρίνω τους παίκτες, οι οποίοι έδωσαν ό,τι μπορούσαν στο παρκέ. Απλώς δεν υπήρχαν πολλά χρήματα για να ενισχυθεί περισσότερο η ομάδα, έφυγε και ο Γκράντι και η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι χρόνιο. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έπαιζε με τη φωτιά και κάηκε».

2. «Η ΑΕΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον χρόνο στην Α2. Πρωτίστως να ενισχυθεί αρκετά και να επανέλθει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα δικά της παιδιά και να τα αναδείξει. Θα στηριχθεί σε αυτά και να επανέλθει πιο δυνατή σε στέρεες βάσεις κι όχι να υπάρχουν πολλά πράγματα στον αέρα».

Κώστας Παταβούκας: 1. «Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Από τη διοικητική αδυναμία των πολλών ετών, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Συν τις λάθος επιλογές που έχουν γίνει και στοίχισαν πολύ στην ομάδα. Το πρόβλημα είναι χρόνιο για μια τόσο μεγάλη ομάδα και ιστορική όπως είναι η ΑΕΚ. Άρα όλα αυτά αποτελούν τη συνιστώσα των τελευταίων ετών».

2. «Θα πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά από όλους στην ομάδα. Να γίνουν σωστή διαχείριση και σωστές κινήσεις, γιατί με ευχές και μόνο δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Να γίνει υπάρξει άθροιση δυνάμεων όσο αγαπούν την ΑΕΚ αλλά και παραγόντων που δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα και θέλουν να συμβάλουν οικονομικά σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Χρειάζονται σχέδιο και υπομονή».

Φώτης Κατσικάρης: 1. «Δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο πράγμα το οποίο φταίει για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Α2. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων και καταστάσεων που έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τέσσερις τίτλους στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ήταν σε καλή κατάσταση. Μετά άρχισαν τα διοικητικά προβλήματα, τα οποία δεν βοήθησαν την ομάδα, κι έτσι αυτό υπήρχε κάθε χρόνο. Ωστόσο, για μένα ακόμα και τώρα αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι υποβιβάστηκε. Θα μπορούσε να μείνει στην Α1».

2. «Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια αν πάρουμε για παράδειγμα ομάδες ανάλογου βεληνεκούς στην Ευρώπη που έπεσαν κι ανέβηκαν κατηγορία. Η ΑΕΚ θα πρέπει να καθαρίσει σε όλους τους τομείς και σιγά σιγά με υπομονή να φτιάξει μια ομάδα σε σωστές βάσεις, αν και υπάρχει και το κοινωνικό πρόβλημα λόγω της κρίσης. Μια υγιής ΑΕΚ με γερές βάσεις».

Θανάσης Σκουρτόπουλος: 1. «Στην ομάδα, από τη στιγμή που έφυγε ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης, άρχισαν τα προβλήματα. Ούτε επί Δρόσου υπήρξε αποτέλεσμα. Δεν βρέθηκαν οι σωστές λύσεις. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγήθηκε η ομάδα σε αυτό το αποτέλεσμα, μια και τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, ενώ στο διοικητικό κομμάτι υπήρχε αδράνεια. Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε να υπάρχει προβληματική κατάσταση».

2. «Είναι ευκαιρία να συσπειρωθούν όλοι στην ομάδα. Να υπάρχει και βοήθεια από τον κόσμο που τον έχει ανάγκη. Σχετικά με τα χρέη, αν και υπάρχει και η οικονομική κρίση, θα πρέπει ο Γιάννης Φιλίππου να εξοφλεί σιγά σιγά και να αρχίσει να ανασάνει η ΑΕΚ, ώστε να καθαρίσει κι έτσι να βρεθεί κάποιος άνθρωπος να την αγοράσει, απαλλαγμένη από τα χρέη. Να εμφανιστεί μια ΑΕΚ γεμάτη υγεία και σταθερότητα σε όλους τους τομείς».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved