«Δεν υπάρχει αφεντικό στην ΑΕΚ»

«Δεν υπάρχει αφεντικό στην ΑΕΚ»

Η απουσία ενός ισχυρού χρηματοδότη οδήγησε την ΑΕΚ στον υποβιβασμό στην Α2, σύμφωνα με το Γιάννη Γρανίτσα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για την κατρακύλα της ομάδας, την αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου, την προσπάθεια του Μπάμπη Καραμανλή, αλλά και την επόμενη ημέρα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ: «Αυτή η κατάσταση με στενοχωρεί περισσότερο από όλους γιατί έζησα αυτή την ομάδα από μέσα για δέκα και πλέον χρόνια. Ήμουν εκεί δίπλα της από το πρωί έως το βράδυ και σε καλές και σε κακές στιγμές και σε μεγάλες χαρές και σε μεγάλες λύπες. Μου είναι δύσκολο να βλέπω την ομάδα να έχει φθάσει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορεί η ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα, που πήρε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, που πήρε Κύπελλα, που έβγαλε παίκτες που στήριξαν για χρόνια το ελληνικό μπάσκετ και ήταν από τις βασικές κολόνες του οικοδομήματός του να έχει φθάσει στο σημείο να υποβιβάζεται».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου: «Δεν ήταν μόνο η κόντρα με τον κόσμο που έκανε το Γιάννη Φιλίππου να αποχωρήσει. Έβαλε πολλά εκατομμύρια στην ομάδα, αλλά, το πιο σημαντικό, είχε καλή πρόθεση και ανιδιοτέλεια και αυτό είναι που τα λέει όλα. Έφερε το πρωτάθλημα, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, έφερε και πάλι τίτλους στην ΑΕΚ. Ήταν πολλά χρόνια. Δεν μπορούσε να είναι αιώνια εκεί. Κάποιοι δυστυχώς τον έβριζαν… Δεν μπορείς να βάζεις τα λεφτά σου, να είσαι συνέχεια δίπλα στην ομάδα και να σε βρίζουν. Δεν πάει… Δεν είναι σωστό. Είναι άδικο».

Για τον Μπάμπη Καραμανλή: «Έκανε μεγάλες προσπάθειες να κρατηθεί, με δεδομένο βέβαια τις οικονομικές του δυνατότητες. Πολέμησε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Δεν ήταν δυνατό να δώσει περισσότερα. Έμεινε μόνος του στο τέλος. Η ΑΕΚ ήθελε τη βοήθεια όλων εκείνη την περίοδο. Όλων. Ο Καραμανλής είχε καλές προθέσεις».

Για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ: «Τώρα πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα. δεν ξέρω με ποιον τρόπο και πώς θα γίνει, αλλά πρέπει να σταθούμε δίπλα της. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από όλους. Έφθασε έως εδώ γιατί δεν υπάρχει αφεντικό στην ομάδα, γιατί δεν υπάρχει ένας μεγάλος χρηματοδότης. Αυτά δεν ισχύουν μόνο για την ΑΕΚ. Ισχύουν για όλες τις ομάδες. Τα ευχολόγια είναι ωραία, αλλά όταν δεν υπάρχουν λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει κάποιον να βάλει λεφτά και με την οικονομική κρίση που μαστίζει τα πάντα φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να βρεθούν χρήματα, καθώς μέσα σε όλα είναι πλέον περιορισμένα τα κέρδη από χορηγίες και από την τηλεόραση. Η ΑΕΚ θέλει πλέον τη στήριξη του κόσμου και ανθρώπων που την αγαπάνε και ενδιαφέρονται. Υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που ενδιαφέρονται κι έχουν φιλοδοξίες να προσφέρουν. Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι αυτοί σε συνεννόηση με τη νυν διοίκηση ή την Ερασιτεχνική. Μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί να βοηθήσουν όλοι. Οι στιγμές είναι δύσκολες. Πολύ δύσκολες».Παρί Σεν Ζερμέν: Άρχισαν τα… καψώνια στον Εμπαπέ!
Παρί Σεν Ζερμέν: Άρχισαν τα… καψώνια στον Εμπαπέ!
Ετήσιες τακτικές κρισεις των αξιωματικών του στρατού - Αποφάσεις Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου
Ετήσιες τακτικές κρισεις των αξιωματικών του στρατού - Αποφάσεις Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Μυθική Φέμκε Μπολ χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ!
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Μυθική Φέμκε Μπολ χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ!
Νότια Αφρική: Όρκα σκοτώνει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μέσα σε μόλις δύο λεπτά (Bίντεο)
Νότια Αφρική: Όρκα σκοτώνει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μέσα σε μόλις δύο λεπτά (Bίντεο)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved