Ιωνικός-Καρδίτσα: Οι δυο χειρότερες άμυνες στο παρκέ!

Ιωνικός-Καρδίτσα: Οι δυο χειρότερες άμυνες στο παρκέ!

Ο Ιωνικός και η Καρδίτσα θα αναμετρηθούν σ’ ένα παιχνίδι, όπου διαθέτουν τις δυο χειρότερες άμυνες της Basket League

Ένα ακόμη σημαντικό, για την τελευταία ζώνη της βαθμολογίας, παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο (7/1, 17:00, ΕΡΤ Sports) μετά από εκείνα του Λαυρίου Megabolt με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον Ιωνικό στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Αυτή τη φορά η ομάδα της Νίκαιας περιμένει στο κλειστό του Πλάτωνα τους νεοφώτιστους.

Ο Ιωνικός προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στις οποίες μάλιστα είχε παθητικό από 95 ως 97 πόντων. Είχε δεχτεί 96 από το Περιστέρι bwin, 97 από τον Άρη και 95 από το Λαύριο Megabolt. Οι Νικαιώτες έχουν άλλωστε τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας αφού δέχονται κατά μέσο όρο 91,1 πόντους ενώ αρκετά πιο πίσω είναι η δεύτερη χειρότερη, της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό με 84,3.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό προέρχεται από την ήττα από τον Προμηθέα και με αυτήν ισοφάρισε το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της φετινής Basket League αφού έχασε στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της. Με το ίδιο σερί ηττών μπήκε στο Πρωτάθλημα το Λαύριο Megabolt. Η θεσσαλική ομάδα έχει συμπληρώσει δύο μήνες χωρίς επιτυχία αφού το σερί των οχτώ ηττών της άρχισε στις 22 Οκτωβρίου στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώνονται έπειτα από τέσσερα χρόνια αφού συνυπήρξαν στην Α2 Εθνική κατηγορία της περιόδου 2018-19, με τον Ιωνικό να κάνει το 2/2. Είχε επικρατήσει ως γηπεδούχος στο ματς του δεύτερου γύρου με 90-70 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κανονίδη που σημείωσε 24 πόντους με πέντε τρίποντα ενώ για τη θεσσαλική ομάδα ο Μαγκουνής είχε 20.

Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Ιωνικός είχε περάσει από την Καρδίτσα με 88-79 έχοντας πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη (24π, 12ρ.) και Καράμπουλα (22π.). Για την Καρδίτσα σε εκείνο το παιχνίδι ο Κακλαμάνος είχε 17.
Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Ιωνικός είχε κατακτήσει τον τίτλο της Α2 μαζί με το εισιτήριο της επανόδου του στη «μεγάλη» κατηγορία ενώ η Καρδίτσα είχε τερματίσει στην τρίτη θέση.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρεις πόντους θα γίνει ο 82ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που θα φτάσει τους 1.900.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε double-double στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με το Λαύριο Megabolt και μοιράζεται την κορυφή της λίστας με τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν έχοντας από τέσσερα.
* Ο Νταντέ Χόκινς είναι ο παίκτης με τα ρεκόρ αμυντικών και συνολικών ριμπάουντ του φετινού Πρωταθλήματος, με τα 13 και τα 19 αντίστοιχα, που μάζεψε στο ματς της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco.
* Ο Ντάνιελ Χάμιλτον είχε 13 ασίστ την περασμένη Δευτέρα στο Λαύριο, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ιωνικού και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ περιόδου.
ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –
+ Ο Ιωνικός έκανε ένα 15-0 στη διάρκεια του αγώνα του με τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σερί της φετινής Basket League.
- Η ομάδα της Νίκαιας έχει το αρνητικό ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα της φετινής Basket League, αφού εκτέλεσε με 34,28% (12/35) στο ματς της πρεμιέρας με τον Κολοσσό H Hotels.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

MILESTONE
* Ο πρώτος πόντος του Γιάννη Αθηναίου θα τον οδηγήσει στους 1.600 στην Basket League. Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ με δύο αμυντικά ριμπάουντ θα φτάσει τα 400.
FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ
* Ο Σαΐντ Πρίτζετ είχε μονοψήφιο ranking στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα αλλά είχε διψήφια επίδοση στα έξι που ακολούθησαν.
* Ο Γιάννης Αθηναίου είχε 12 ασίστ στα πρώτα έξι φετινά παιχνίδια του και 17 ασίστ στα τρία τελευταία.
* Ο Τζέιμς Μπέιτμον είχε 12 κερδισμένα φάουλ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επίδοση που είναι η κορυφαία του φετινού Πρωταθλήματος. 

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό σημείωσε τη μοναδική νίκη της, εκείνη επί του Κολοσσού H Hotels, ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων. Είναι η μεγαλύτερη επιστροφή της φετινής Basket League.
- Η θεσσαλική ομάδα έχει το αρνητικό τριπόντων της σεζόν τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστό, με το 1/23 που είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco.

 



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved