ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ιωνικό και Ολυμπιακό

ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ιωνικό και Ολυμπιακό

Τα αριθμητικά δεδομένα της συνάντησης Ιωνικός-Ολυμπιακός στο κλειστό της Νίκαιας

Με την αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Ολυμπιακό θα πέσει την Κυριακή (8/5, 20:00) η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα της Νίκαιας προέρχεται από δύο νίκες επί του Ηρακλή εντός και του ΠΑΟΚ εκτός έδρας και εξακολουθεί να ορίζει τη μοίρα του αφού έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με τον Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 14 διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος και βέβαια προέρχονται από την πρόκριση στο final four της Ευρωλίγκας.

Ο Ιωνικός έχει το ίδιο ρεκόρ εντός και εκτός έδρας (3-8). Στο κλειστό του Πλάτωνα επιβλήθηκε κατά σειρά του Άρη στις 9 Οκτωβρίου (93-83), του Κολοσσού στις 30 Μαρτίου (86-84) και του Ηρακλή στις 27 Απριλίου (74-62).

Δεδομένου ότι αυτό θα είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του δεν θα μπορέσει να φτάσει στον εντός έδρας απολογισμό των δύο προηγούμενων σεζόν. Είχε ρεκόρ 6-4 στη σεζόν 2019-20 και 5-6 στη σεζόν 2020-21.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος μακριά από το ΣΕΦ έχοντας κάνει το 10/10. Αν τα καταφέρει αύριο στο κλειστό της Νίκαιας και την προσεχή Τετάρτη (11/5, 19:15) στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του για την κανονική περίοδο, θα μείνει αήττητος εκτός έδρας για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Basket League.

Η πρώτη φορά που έκανε το απόλυτο ως φιλοξενούμενος ήταν στην περίοδο 2010-11 όταν και έμεινε συνολικά αήττητος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 26-0.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Εύκολο ήταν το έργο του Ολυμπιακού στο ματς της 15ης Ιανουαρίου όταν επιβλήθηκε του Ιωνικού στο ΣΕΦ με 109-65. Έβαλε τις βάσεις από την πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με σκορ 30-12 για να φτάσει στην επικράτηση με κορυφαίους τους Σάσα Βεζένκοφ (16π, 6ρ, 3ασ.) και Γιαννούλη Λαρεντζάκη (15π, 3/3δ, 3/5τρ, 7ασ.). Για τον Ιωνικό καλύτεροι ήταν ο Γιουτζίν Τζέρμαν με 13 πόντους και ο Γιάννης Αθηναίου με 11 πόντους και επτά ασίστ.

Ήταν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League αλλά η ιστορία αυτών των αγώνων άρχισε να γράφεται το 1975. Από τότε σε 25 αγώνες ο Ολυμπιακός σημείωσε 19 νίκες και ο Ιωνικός έξι. Η τελευταία φορά που οι Νικαιώτες υποδέχτηκαν τους «ερυθρόλευκους» ήταν για την περίοδο 1986-87 όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 92-86. Σε σύνολο 12 αγώνων με γηπεδούχο τον Ιωνικό, οι Νικαιώτες έχουν τέσσερις και οι Πειραιώτες οχτώ νίκες.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Εκτελώντας δύο βολές ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα φτάσει τις 1.000 στη Stoiximan Basket League.
ΤΑ ΣΕΡΙ
* Ο Ντάνιελ Χάμιλτον είχε 13+ πόντους, 6+ ριμπάουντ, 1+ασίστ και 10+ ranking στα επτά παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.
* 10 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο συμπλήρωσε ο Νίκος Αρσενόπουλος.
* Ο Ιωσήφ Κολοβέρος είχε 2+ κερδισμένα φάουλ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ιωνικού.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός έχει 10,82 επιθετικά ριμπάουντ που τον κατατάσσουν 5ο μεταξύ των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League. Στην ίδια θέση ήταν και στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος ανανεώνοντας κατά μέσο όρο 10,41 επιθέσεις του.
- Η ομάδα της Νίκαιας με 13,64 ασίστ έχει τον μικρότερο μέσο όρο του φετινού Πρωταθλήματος. Στην κανονική περίοδο της περασμένης σεζόν είχε 15,09 και ήταν 9η μεταξύ 12 ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Σάσα Βεζένκοφ χρειάζεται 22 πόντους για να γίνει ο 44ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 500.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είχε 10/10 δίποντα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού.
* Ο Τόμας Ουόκαπ είχε από δύο κλεψίματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.
* Ο Κώστας Σλούκας μετράει επτά συνεχόμενα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League με 2+ ασίστ και 1+ κλέψιμο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος σημειώνοντας 92,85 πόντους ανά αγώνα. Στην προηγούμενη παρουσία του στη Stoiximan Basket League, στη σεζόν 2018-19, είχε μέσο όρο 84,32 πόντων.
- Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι η κατηγορία στην οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται χαμηλότερα από κάθε άλλη. Με 10,8 ανά αγώνα κατατάσσεται στην 6η θέση της λίστας των 13 ομάδων της κατηγορίας.

 



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved