Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 98-67: Ωραίος, βελτιωμένος και με διπλό κέρδος (vid+pics)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 98-67: Ωραίος, βελτιωμένος και με διπλό κέρδος (vid+pics)

Ο Παναθηναϊκός έκοψε τα φτερά της ανεβασμένης Λάρισας στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση και κερδίζοντας τους Νίκο Χουγκάζ και Τζέρεμι Έβανς.

Ο Παναθηναϊκός είδε τη Λάρισα να προηγείται μέχρι και με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ξυπνώντας τα «φαντάσματα» των προβληματικών φετινών εμφανίσεων.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα από τη στιγμή που άφησε πίσω της το πρώτο κακό 5λεπτο, πάτησε γκάζι και δεν ξαναείδε τους αντιπάλους της.

Το κυριότερο παρουσιάζοντας βελτίωση σε πολλούς τομείς. Με σταθερά καλή άμυνα για περισσότερα από 30 λεπτά και έμφαση στην προσπάθεια να τρέξει το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός ήταν για δεύτερο σερί ματς εντυπωσιακός στην επίθεση.

Ακόμα πιο σημαντικός ότι μέσα από αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Νίκο Χουγκάζ, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και έδωσε τρομερές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

Εξαιρετικός και ο Τζέρεμι Έβανς, πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους (5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς και να είναι σημαντική μονάδα σκοραρίσματος και δημιουργίας (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Γιώργος Βόβορας επέλεξε ίδια πεντάδα με τον αγώνα κόντρα στο Λαύριο, με τον Σαντ Ρος ως playmaker και τον Μέικον στο «2», τους Παπαπέτρου και Ουάιτ στα φόργουορντ και τον Έβανς στο «5». Η πίεση της Λάρισας στην μπάλα, αλλά και η αδυναμία του Παναθηναϊκού να ακουμπήσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό», όπως είχε κάνει επιτυχημένα στο Λαύριο, τον ανάγκασε να πάρει πολλά τρίποντα, τα οποία ως συνήθως δεν ήταν εύστοχα.

Στα πρώτα 4 λεπτά οι «πράσινοι» είχαν 5 προσπάθειες, με μόλις μία εύστοχη από τον Τζέρεμι Έβανς, ενώ ταυτόχρονα αμυντικά δεν έβγαλαν καθόλου ενέργεια, με τους αντιπάλους να εισβάλουν πανεύκολα στη ρακέτα και να πετυχαίνουν εύκολους πόντους. Κάπως έτσι το 5-2 στο 2' έγινε 5-15 στο 5', με σερί 0-13. Ο Έβανς πέτυχε δύο σερί τρίποντα, αλλά αμέσως έκανε το 2ο φάουλ του (το ένα ανύπαρκτο από τον Ζαχάρη, που είχε αρκετές αμφιλεγόμενες αποφάσεις) και έκατσε στον πάγκο. Η άμυνα των γηπεδούχων έσφιξε στο τελευταίο 3λεπτο της περιόδου, αλλά η αστοχία συνεχίστηκε (2/9 δίποντα, 4/12 τρίποντα), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 17-20.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα 0-4 της Λάρισας που την έφερε στο +7, αλλά η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική. Με ψηλό σχήμα, τον Παπαπέτρου στο «2» και τον Κασελάκη στο «3», ανέβασε την πίεση στην μπάλα, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και με τον Βόβορα να ζητά επίμονα από τους παίκτες του να τρέξουν στο γήπεδο, έκανε ένα σερί 11-0 αρχικά για το προσπέρασμα σε 3 λεπτά και εν συνεχεία 19-3 συνολικά για το +9 στο 16' (36-27), με τον Έβανς να θυμίζει Νέντοβιτς με 5/7 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας στους 6 (39-33), αλλά με καλές επιθέσεις από Παπαπέτρου, Οκάρο και Χουγκάζ ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (49-35).

Πέρα από την πολύ καλή άμυνα, το τριφύλλι ήταν εξαιρετικό επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου σε 9 λεπτά ουσιαστικά πέτυχε 32 πόντους, με 4/6 τρίποντα και 8/12 δίποντα.

Με το πόδι στο γκάζι ξεκίνησε και το δεύτερο ημιχρονο ο Παναθηναϊκός. Με τον Μέικον να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι και τον Χουγκάζ να αρπάζει την ευκαιρία του Βόβορα από τα μαλλιά και να δίνει μάχες και λύσεις σε άμυνα και επίθεση η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (62-41 στο 25'), ενώ πήγε και στο +25 (73-48) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (73-50).

Η τέταρτη περίοδος ήταν πλέον διαδικαστική, με τον Χουγκάζ να κερδίζει κι άλλο χρόνο συμμετοχής, τον Βόβορα να δοκιμάζει σχήμα με αυτόν στο 5 και τον Οκάρο στο 4, ενώ στο τελευταίο 6λεπτο μπήκε και ο Νεοκλής Αβδάλας.

Δεκάλεπτα: 17-20, 49-35, 73-50, 98-67

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης και των παικτών:



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved