ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ιωνικό και Κολοσσό

ΕΣΑΚΕ: Η γλώσσα των αριθμών για Ιωνικό και Κολοσσό

Τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης του Ιωνικού με τον Κολοσσό

Στο κλειστό της Νίκαιας θα γίνει ένας από τους δύο, εξ αναβολής αγώνες της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Ο Ιωνικός θα υποδεχτεί την Τετάρτη (30/3, 17:00) τον Κολοσσό H Hotels προερχόμενος από την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο Megabolt που ήταν η ένατη συνεχόμενη και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ηρακλή επί του Απόλλωνα Oscar, τον άφησε μόνο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Κολοσσός H Hotels από την πλευρά του προέρχεται από τις δύο διαδοχικές, εντός έδρας ήττες από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ.

Οι Νικαιώτες δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 12 Δεκεμβρίου όταν επικράτησαν εκτός έδρας του Περιστερίου Vitabiotics με 82-79. Ως γηπεδούχοι δε, μετά την επικράτηση επί του Άρη στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν φέτος στο κλειστό του «Πλάτωνα», μετρούν επτά σερί ήττες.

Οι Ρόδιοι από την άλλη πλευρά έχουν ρεκόρ 3-4 μακριά από το νησί και αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνο που έδωσαν στην Πάτρα στις 12 Φεβρουαρίου, όταν και νίκησαν τον Απόλλωνα Oscar με 80-76.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου, αφού είχε επιβληθεί του Ιωνικού με 88-81. Είχε στηριχτεί στην τριάδα των Τζόρνταν Φλόιντ (24π.), Κένι Ουίλιαμς (21π, 6/10τρ.) και Βασίλη Ξανθόπουλου (4π, 12ασ.). Ο Κωστής Γόντικας (21π, 12ρ, 31rank.) και ο Γιουτζίν Τζέρμαν (20π.) ήταν οι κορυφαίοι του Ιωνικού.

Με το αποτέλεσμα της 23ης Οκτωβρίου, ο Κολοσσός H Hotels μετράει πλέον τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κόντρα στον Ιωνικό για τη Stoiximan Basket League. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στην Αθήνα.

*Ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε στο ματς της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2019-20 με 86-79 (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 20π (ρεκόρ καριέρας), 4/5δ, 3/3τρ, Τζαμάλ Τζόουνς 17π, 6ρ. - Λασάν Κρομά 17π, 6ρ, 5ασ, Τράβις Ντάνιελς 14π, 7ρ.).

*Ο Ιωνικός ήταν αυτός που έμεινε όρθιος στο θρίλερ της 22ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος, αφού επικράτησε με 86-85 στην παράταση (Με λέι απ του Πρίτζετ, Βασίλης Τολιόπουλος 16π, 5ρ, 5ασ, Σαγίντ Πρίτζετ 15π, 6ασ. - Θόδωρος Ζάρας 24, Ντομινίκ Άρτις 18π, 9ασ, Κερέμ Καντέρ 14π, 19ρ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

*Με τη 256η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ο Γιάννης Αθηναίου θα μπει στην πρώτη 80άδα της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Σιούτη.

ΤΑ ΣΕΡΙ

*Ο Μουχαϊμίν Μουσταφά συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα παιχνίδια με 5+ ριμπάουντ, έχοντας 8+ στα τρία τελευταία από αυτά.

*Ο Νίκος Αρσενόπουλος μετράει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντα, έχοντας συνολικά 7/18 ενώ στα πρώτα επτά παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος είχε 3/14.

*Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ μετράει ο Γιώργος Γκιουζέλης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός είχε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ στα έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια του. Έχει μέσο όρο 11,06 ενώ στην περσινή σεζόν είχε 10,41.

- Ο Ιωνικός δέχτηκε περισσότερους από 90 πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια της με ΑΕΚ και Λαύριο Megabolt ενώ είχε ανάλογο παθητικό (90+ πόντων) τρεις φορές στα 15 προηγούμενα παιχνίδια του.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Το επόμενο εύστοχο τρίποντο του Βασίλη Ξανθόπουλου θα είναι το 250ό του στη Stoiximan Basket League. Σε 456 αγώνες ο διεθνής γκαρντ μετράει 249/770 (32,33%).

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Έξι συνεχόμενα και συνολικά 12 στα 16 παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League με 30+ λεπτά παρουσίας στο παρκέ, μετράει ο Κένι Ουίλιαμς. Έχει τον έκτο μεγαλύτερο μέσο όρο με 31:43 και ένας από τους πέντε που έχουν ξεπεράσει τα 500 λεπτά συμμετοχής στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Στα επτά παιχνίδια με ένα κλέψιμο έφτασε το σερί του Στέφαν Ποτ.

* Ο Τζόρνταν Φλόιντ μετράει οχτώ σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και ενώ είχε προηγηθεί ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς εύστοχο σουτ από την περίμετρο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels είχε στα επτά τελευταία παιχνίδια του περισσότερες ασίστ από λάθη. Αρνητικός ήταν ο συντελεστής του για δεύτερη συνολικά και τελευταία φορά στο ματς του Δεκεμβρίου με το Περιστέρι Vitabiotics (14 ασίστ / 16 λάθη).

- Τρία σερί παιχνίδια με λιγότερα από οχτώ εύστοχα τρίποντα μετράει ο Κολοσσός H Hotels. Ήταν τα εντός έδρας ματς με Άρη, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ΑΕΚ στα οποία είχε 21/82 τρίποντα (25,6%).

 



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved