Κολοσσός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 64-88: Ο «βομβαρδισμός» τον έβγαλε από το αδιέξοδο (vids+pics)

Κολοσσός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 64-88: Ο «βομβαρδισμός» τον έβγαλε από το αδιέξοδο (vids+pics)

Ένα σερί 32-0 στο δεύτερο ημίχρονο με έξι τρίποντα από τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Ντάριλ Μέικον έβγαλαν τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Πρίφτη από τη δύσκολη θέση απέναντι στον καλύτερο στο πρώτο μέρος Κολοσσό Ρόδου.

Ο Παναθηναϊκός ήθελα να βγάλει αντίδραση μετά την εφιαλτική βραδιά κόντρα στον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα, ωστόσο για ένα ημίχρονο, ο Δημήτρης Πρίφτης έβλεπε την ομάδα του να δίνει συνέχεια στην αρνητική εικόνα που βγάζει σε μεγάλο χρονικό διάστημα φέτος.

Ο Κολοσσός προηγήθηκε μέχρι και 9 πόντους (42-33) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο αρχικά ο Ντάριλ Μέικον και εν συνεχεία ο Νεμάνια Νέντοβιτς «βομβάρδισαν» το αντίπαλο καλάθι με τρίποντα, δίνοντας το έναυσμα για ένα σερί 0-32 που έδωσε στους «πράσινους» μια ευρεία νίκη με 88-64.

Ο Μέικον (16π. με 4/6 τρίποντα) ήταν αυτός που έκανε την αρχή για την πράσινη αντεπίθεση, με τον Νέντοβιτς να ξεπερνά το κακό πρώτο ημίχρονο (7 πόντους με 0/6 τρίποντα) και να είναι πρώτος σκόρερ με 27 πόντους, ενώ ο Οκάρο Ουάιτ είχε 15πόντους και ο Γιώργος Παπαγιάννης 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ηταν ο Τζόρνταν Φλόιντ (19 πόντοι), εξαιρετικός στο πρώτο μέρος ο Μανώλης Χατζηδάκης (15 πόντους), ενώ ο Ξανθόπουλος έδωσε 7 ασίστ (6 στο πρώτο ημίχρονο), αλλά ήταν πολύ άστοχος.


Η εξέλιξη του αγώνα

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φάνηκε να μπαίνει συγκεντρωμένη σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση και να θέλει να αντιδράσει μετά την ντροπιαστική εμφάνιση στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο καλάθι του αγώνα (τρίποντο του Μαργαρίτη) έτρεξαν ένα σερί 0-10 και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Η αστοχία του Νέντοβιτς από μακριά (0/3 τρίποντα), σε συνδυασμό με τις αλλαγές των δύο ομάδων όμως ανέδειξαν τα προβλήματα των πράσινων.


Με Ξανθόπουλο και Χατζηδάκη να πετυχαίνουν 12 πόντους από τον πάγκο και τους Μέικον, Έβανς και Καββαδά κανέναν, ο Κολοσσός έτρεξε ένα σερί 8-2 στα τελευταία 2:30 λεπτά και έκλεισε την περίοδο στο 17-18. Το δεύτερο τρίποντο του Κασελάκη έδωσε μια μικρή ανάσα στον Παναθηναϊκό, αλλά 7 σερί πόντοι του Φλόιντ για τον Κολοσσό έκαναν το 24-24 και στη συνέχεια ο τρομερός Χατζηδάκης έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του μετά το ξεκίνημα (27-24) με καλάθι και φάουλ.


Τα λάθη στην επίθεση συνεχίστηκαν και μετά το τάιμ άουτ του Πρίφτη, με τους πράσινουν να σπαταλούν 5 σερί προσπάθειες και τον Κολοσσό να ξεφεύγει με +8, με το σερί να του φτάνει στο 10-0 (32-24) στο 17'. Ένα τρίποντο του Μέικον από τα 8 μέτρα ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό κι ένα ακόμα τον έφερε σε απόσταση αναπνοής (32-31), αλλά ο Μαργαρίτης απάντησε με δικό του μακρινό σουτ (35-31). Ο Νέντοβιτς συνέχισε να ρίχνει τουβλα στο πρώτο ημίχρονο (0/5 με 2 airball και γενικά άσχημα σουτ), με τον Κολοσσό να κλείνει το 20λεπτο στο +7 (40-33).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κολοσσό να βρίσκεται δύο φορές στο μέγιστο +9, αλλά το ξύπνημα του Μέικον, μαζί με ένα τυχερό τρίποντο του Ουάιτ και συνεχόμενες καλές άμυνες, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ενός σουτ μετά από ώρα (48-45), αλλά οι Οκάρο και Νέντοβιτς αστόχησε σε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες για την ισοφάριση. Τελικά, ο Μέικον με το τέταρτο τρίποντο σε αντίστοιχες προσπάθειες έκανε το 48-48, αλλά ο Μίλερ απάντησε με δικό του τρίποντο.


Ο Νεμάνια Νέντοβιτς βρήκε στόχο μετά από 6 άστοχα τρίποντα για τη νέα ισοφάριση (51-51). Ο Οκάρο έδωσε μετά από ώρα προβάδισμα στο τριφύλλι και ο Νέντοβιτς στον αιφνιδιασμό ανάγκασε τον Ηλία Κατζούρη σε τάιμ άουτ (51-55), καθώς ο Παναθηναϊκός παίζοντας καλές άμυνες, έτρεξε ένα σερί 3-15. Το οποίο συνεχίστηκε και μετά το τάιμ άουτ με 2 ακόμα τρίποντα του Νέντοβιτς και 6 πόντους του Ουάιτ για το +16 του Παναθηναϊκού (51-67) στο τέλος της τρίτης περιόδου (τους 34 πόντους του 10λέπτου τους πέτυχαν οι Νέντοβιτς, Μέικον και Οκάρο).


Το εντυπωσιακό σερί του Παναθηναϊκού έφτασε μέχρι και το 0-32 (51-80), με τον Κολοσσό να μένει χωρίς πόντο για περισσότερα από 10 λεπτά. Στο τελευταίο 6λεπτο ο Πρίφτης βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε Νέντοβιτς και Παπαγιάννη, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί εν τέλει με .

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-33, 51-67, 64-88.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved