ΚΑΕ Άρης: «Έχουμε υπερβεί τους εαυτούς μας, αν καλυφθεί η ΑΜΚ θα μπουν βάσεις εξυγίανσης»

ΚΑΕ Άρης: «Έχουμε υπερβεί τους εαυτούς μας, αν καλυφθεί η ΑΜΚ θα μπουν βάσεις εξυγίανσης»

Την ΑΜΚ κατά 500.000 ευρώ ανακοίνωσε μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΚΑΕ Άρης

Στο πάνελ μίλησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Χάρης Παπαπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης και ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου, ανέφερε αρχικά: “Λίγο πριν πάμε στα πεπραγμένα της διοίκησης, να αφιερώσουμε χρόνο και πολύ συναίσθημα για την πολύ μεγάλη απώλεια του Άλκη. Είναι κάτι που μας πλήγωσε πραγματικά, ιδιαίτερα εμένα και την γενιά μου, που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον αθλητισμό, έχουμε γαλουχηθεί από τις πανανθρώπινες αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι” και δεν είχαμε φανταστεί ποτέ στην εξέλιξη του αθλητισμού, τέτοια φαινόμενα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον Άλκη. Δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.”

Στη συνέχεια υπογράμμισε: “Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Α’ γύρου και της έναρξης του Β’, αλλά και με την συγκυρία διακοπής του πρωταθλήματος, θεωρήσαμε σκόπιμο να έχουμε αυτή τη συνάντηση για να αναφερθούμε στα πεπραγμένα της διοίκησης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια διοίκηση πρωτοδικείου, που αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού. Στο διάστημα που είμαστε ως διοίκηση, έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για τον αγαπημένο μας σύλλογο, έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο από την καθημερινότητα μας για να αντιμετωπίσουμε ένα πολυπλόκαμο θηρίο, για το οποίο χρειάζεται να αντλήσουμε ψυχικά αποθέματα και πολύ δύναμη.”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης: “Θα ξεκινήσω από την δολοφονία του Αλκιβιάδη. Θα πω ότι είναι κάτι που ο Αρης δεν θα αφήσει και θα το πάει μέχρι τέλους ώστε αυτή η εγκληματική οργάνωση να εξαθρωθεί εντελώς και να εξαφανιστεί από τον Ελληνικό αθλητισμό” σημείωσε αρχικά για τον Άλκη.

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης: “Ο ΑΣ πήρε την πρωτοβουλία για να κρατήσει ζωντανό αυτό το τμήμα, το 2019. Η πρώτη κουβέντα που θέλω να πω, είναι από τα θετικά μηνύματα της χορηγίας της Watt+Wolt. Η χορηγία θα συνεχιστεί και του χρόνου. Επειδή η χορηγία προέκυψε μερικές μέρες πριν τη δολοφονία, δεν την εξειδικεύσαμε και δεν ενημερώσαμε ακριβώς. Είναι μια δυναμική χορηγία, με κάποιο ποσό ως δεδομένο. Αν στηριχθεί από τον κόσμο, δουλευτεί από την ΚΑΕ, θα αποφέρει πολλά χρήματα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με την στήριξη του κόσμου του Άρη, όταν συμμετέχει στην καμπάνια της εταιρίας, μέσα από το banner της ΚΑΕ στην ιστοσελίδα μας. Όταν μπαίνουμε στο link, προχωράμε τα βήματα, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας και ενημερωνόμαστε από την εταιρία. Στο τέλος κάθε μήνα, αυτό σημαίνει… χρήμα για την ΚΑΕ.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να αναφερθώ, είναι η νέα εφαρμογή της ΚΑΕ Αρης. Όσο περισσότερα άτομα το κατεβάζουν, στο μέλλον θα αξιοποιηθεί από το τμήμα μάρκετινγκ. Έτσι θα δημιουργηθούν και από εκεί έσοδα. Θα αξιοποιηθεί στο μέλλον με 1000+2 μορφές. Ο υπεύθυνος είναι ο Θωμάς Ντούλης.

“Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ποια είναι η φιλοσοφία μας. Ο στόχος μας ήταν η σωτηρία της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση της. Πέσαμε στο ζήτημα της πανδημίας. Σε λίγο θα ακούσετε κάποια νούμερα. Έχουμε κάνει παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα υπερβούμε τόσο τους εαυτούς μας. Συχνά-πυκνά, θέλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο με νούμερο. Διαχειριζόμαστε ή φέρνουμε κάποια έσοδα. Πάμε στα νούμερα. Αυτά τα δύο χρόνια, σε παλιά χρέη έχουμε πληρώσει 1.205.00 ευρώ! Αυτά είναι σε παλιά χρέη, είτε για το Δημόσιο, είτε πιστωτές, παίκτες, μάνατζερ.

Για φέτος, για το 2021-22 να σας πω ένα πάρα πολύ μεγάλο και σημαντικό νούμερο. Εϊμαστε περίπου στη μέση της σεζόν. Ήδη, η ΚΑΕ έχει πληρώσει 1.127.000 ευρώ! Έχουμε φύγει από την τσέπη μας τόσα χρήματα και είμαστε ακόμα στη μέση της σεζόν. Οι 600 χιλιάδες εξ αυτών, είναι σε παλιά χρέη (πχ ban). Για να κλείσουμε τη σεζόν, θα χρειαστούμε ακόμα 600-700 χιλιάδες ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται το τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται, όταν πέρσι δεν είχαμε έσοδα από εισιτήρια, όταν δεν έχουμε το τηλεοπτικό. Κάποιοι, όχι ένας, αλλά πολλοί, έβαλαν το χέρι στη τσέπη.

Ένα άλλο ζήτημα, από τις 1.127.000 που έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα, από εισιτήρια πόρτας και εισιτήρια διαρκείας, είμαστε λίγο κάτω από τις 200 χιλιάδες, δηλαδή περίπου το 18%. Αν σκεφτούμε ότι η σεζόν θα κλείσει στα 1,7-1,8 εκ. ευρώ, θα πέσει κι άλλο αυτό το ποσοστό. Καταλαβαίνεται ότι έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά στο υπόλοιπο κομμάτι. Θα έπρεπε φυσικά τα έσοδα από τα εισιτήρια να είναι λίγο παραπάνω, αλλά εμείς προχωράμε και κάνουμε τη προσπάθεια ούτως ή άλλως. Καθημερινά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Στις 25 του Φεβρουαρίου, πρέπει να πληρώσουμε 35 χιλιάδες ευρώ στις δόσεις Σανικίτζε-Τζένκινς. Τόση είναι όλη η μηνιαία μισθοδοσία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στους παίκτες. Καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο πράγμα, είναι να πληρώνεις 2-3 μπάτζετ σε εποχής πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, δόξα το Θεό, έχουμε φτάσει ως εδώ και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Εννοείται, στο τέλος της σεζόν θα έχετε πλήρη ενημέρωση για το πόσο έχουν μειωθεί τα χρέη, από τα 5,6 τα οποία είχαμε αναλάβει όταν έφυγε ο κ. Γουλιέλμος. Υπάρχουν σταθερά έξοδα, ομάδας, εφορίας, ταξίδια, διαιτητές. Εμείς φέτος κάναμε ένα πάρα πολύ χαμηλό μπάτζετ. Είχαμε τον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει έναν ψηλό πιο νωρίς, να είμαι άλλες τρεις νίκες και να λέμε, α τι ώραία, είμαστε τετράδα τώρα. Προσπαθήσαμε όμως να κάνουμε οικονομία, άσχετα από το αν δυσκολευόμαστε στο αγωνιστικό και πολλές φορές αυτό μας οδηγεί σε επιθέσεις και ύβρεις μετά από κάθε ήττα. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και προχωράμε.

Τα έσοδα όμως μεταβάλονται. Τα γήπεδα είναι κλειστά, υπάρχει πανδημία. Οι επιχειρήσεις έχουν προβλήματα άρα μειώνονται οι χορηγίες. Υπήρξε μεγάλη αναμονή και απ’ όλες τις ομάδες για τα έσοδα που προϋπολογίσαμε από την φορολογία του στοιχήματος. Σε αυτό, οι ΚΑΕ δεν έκαναν κάποιο λάθος. Τα νούμερα ήταν συγκεκριμένα. Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα. Άρχισε την εκκαθάριση από τον Ιούλιο του 2021, οπότε αυτά είναι τα χρήματα που έπρεπε να μοιραστούν και ορθώς τα μοίρασαν. Δεν έχουμε να πάρουμε κάτι άλλο. Θα εμφανιστούν ξανά έσοδα από την φορολογία, τον Ιανουάριο του 2023. Άρα, θα βγάλουμε το 2022 χωρίς ένα μεγάλο έσοδο.

Γι’αυτό και έχουμε ένα άνοιγμα και ξεκινήσαμε το θέμα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την πολυμετοχικότητα που δεν πραγματοποιήσαμε για πολλούς λόγους. Ένας σημαντικός λόγος είναι οι 19 μεσεγγυούχοι, όπου χρειάζονται πολλές υπογραφές για να μειωθεί πρώτα το κεφάλαιο. Σιγά-σιγά μαζεύονται. Στο διάστημα αυτό, είχαμε δύο ενδιαφερόμενους για την ΚΑΕ Άρης και θα ήταν πολύ πιο εύκολο να γίνει μεταβίβαση της εταιρίας παρά να υπάρχουν χιλιάδες μέτοχοι. Οι δύο περιπτώσεις δεν προχώρησαν, δεν βγήκε όπως θέλαμε. Ο τρίτος λόγος ήταν το τάιμινγκ. Η φετινή ομάδα είναι μια ομάδα την οποία αγαπάει ο Αρειανός. Παλεύει στο γήπεδο, έχει πάθος, συναίσθημα. Αργήσαμε, μας πρόλαβαν άλλοι στο θέμα της πολυμετοχικότητας. Θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για όλα.


Μετά την τελευταία εν μέρη κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής από τον Δημήτρη Βεργίνη, καλύφθηκε και έχουμε στείλει την εγγυητική επιστολή στην επιτροπή. Είναι η πέμπτη που ανοίγουμε! Εχουμε αιτηθεί στην εφορία, ρύθμιση 24 δόσεων για χρέη που αφορούν το δημόσιο και τις 72 δόσεις για τα χρέη επί εποχής Covid”.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ Αχιλλέας Ρουσιαμάνης:

“Να εκφράσω και εγώ τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Αλκιβιάδη. Ελπίζω καμία ομάδα να μη περάσει αυτά που περάσαμε τις τελευταίες 15 μέρες και καμία οικογένεια να μην χάσει άνθρωπο. Συνέβη και με τον Τόσκο στο παρελθόν.

Για να συνεχίσει με τον απολογισμό:

Απαιτούνται ακόμα 700 χιλιάδες. Αυτό δεν αφορά τις υποχρεώσεις της τρέχουσας ομάδας. Έχουν να κάνουν με διακανονισμούς, μπαν κτλ απαιτήσεις του παρελθόντος. Το ποσό της ΑΜΚ ορίστηκε στις 500 χιλιάδες ευρώ, που δεν είναι τυχαίο ποσό. Τόσα υπολογίσαμε ότι θα λαμβάναμε από το στοίχημα. Τα λεφτά που χάθηκαν από διαφημίσεις και εισιτήρια, ξεπερνούν κατά πολύ το νούμερο αυτό. Το νούμερο το οποίο μόλις συμπληρωθεί, δημιουργεί τις βάσεις για έναν πολύ πιο ισχυρό Άρη. Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εμείς εδώ του χρόνου, αλλά όποιος είναι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες με εμάς. Δηλαδή, δεν θα υπάρχουν μπαν, υποχρεώσεις μεγάλες. Όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα δώσω μια πληροφορία: η μείωση των συνολικών χρεών του Άρη, έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και θα δούμε που θα φτάσει. Όλο αυτό έγινε με την προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης, των ανθρώπων στα γραφεία, του προπονητή μας με την δημιουργία της ομάδας με χαμηλό μπάτζετ. Έκανε την καλύτερη value for money ομάδα. Ο προπονητής πέτυχε αυτό που είχε να κάνει. Πρέπει να περάσουμε στο επόμενο βήμα.

Χωρίς αυτά τα λεφτά, δεν μπορεί να συντηρηθεί ο Αρης. Δεν μπορεί να υπάρξει ο Άρης. Να το θέσω αλλιώς όμως. Οι μεγαλύτεροι δεν συνηθίσαμε τον Αρη να προσπαθεί κάθε χρόνο ομάδα, για να μην είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό τον βραχνά. Θέλουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε μπάτζετ 700 χιλιάδες-1 εκατ. που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Με την ΑΜΚ και 1-2 ακόμα συντηρητικές χρονιές, η ομάδα θα λήξει όλα τις τα προβλήματα. Πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Είναι αλλιώς να βάζεις λεφτά για να συντηρείται και να υπάρχει μια ομάδα και αλλιώς να τα βάζεις για να δεις ότι προοδεύει. Αλλίως είναι να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις, αλλιώς να ματώνεις σε κάθε παιχνίδι. Η κάθε μετοχή θα έχει αξία 10 ευρώ, με μίνιμουμ δύο μετοχών. Δεν χρειάζεται να πάμε στην πλατιά μάζα του Αρη στον άνθρωπο τον Αρειανό που δίνει από το υστέρημα του. Υπάρχουν Αρειανοί επιχειρηματίες. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν, χωρίς να ματώσουν. Ειδικά γι’αυτά τα χρήματα, που θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό, θα ανακοινωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ για το που έχουν πάει. 

Όσοι θυμάστε και από την τελευταία συνέντευξη τύπου, δεν θέλουμε να πάρουμε 500 χιλιάδες μετρητά και να τα κάνουμε… 500 χιλιάδες. Σκοπός μας είναι να πάρουμε αυτά τα χρήματα, να τα δώσουμε σε πιστωτές που όλοι θέλουν να βοηθήσουν όταν υπάρχουν μετρητά. Θέλουμε να τα κάνουμε κάτι παραπάνω, μετά από… ψαλίδισμα. Οι υπόλοιπες χιλιάδες ευρώ ως το τέλος της σεζόν, θα καλυφθούν από τις χορηγίες που ψάχνουμε κάθε μέρα, από εισιτήρια και λεφτά Αρειανών. Τα λεφτά που έχουν μπει, έχουν μπει από Αρειανούς που δεν θέλουν καν να ακουστεί το όνομα τους. Πιστεύουμε ότι η αύξηση αυτή είναι μικρή και θα πρέπει να καλυφθεί πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να μετρηθούμε…

Οι άνθρωποι που αγοράζουν μετοχές, θα έχουν και λόγο για την επόμενη μέρα του Αρη. Σκοπός μας είναι οι βάσεις για να πάει η ομάδα μπροστά, όχι για να μείνουμε εμείς εδώ. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να γίνει η αύξηση, να καλυφθεί, να πληρωθούν οι πάντες και αύριο το πρωί να έρθει κάποιος να αναλάβει τη διαχείριση, βλέποντας βιώσιμα χρέη. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες της πόλης. Δεν είναι λύση να ζητήσουμε λεφτά από 10 χιλιάδες Αρειανούς. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Δεν πιστεύω ότι δεν θα βρεθούν άνθρωποι να καλύψουν, όταν ξέρουν ότι τα λεφτά τους πιάνουν τόσο. Πρέπει να καλυφθεί γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά τα λεφτά του στοιχήματος, όλοι τα περιμέναμε. Ξεκίνησαν με δύο δόσεις των 500 χιλιάδων, έγινε μια δόση των 250 χιλιάδων. Φυσικά ήταν μια λάθος ενημέρωση, γιατί η εκκαθάριση έγινε. Τώρα από που υπήρχαν οι πληροφορίες στον ΕΣΑΚΕ, ότι έρχονται λεφτά, δεν το γνωρίζω και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά αυτά τα λεφτά που έπρεπε να πάρουμε. Είμαστε ιδιωτική επιχείρηση και πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Όπως αυτή η χρονιά είναι πετυχημένη, έτσι πρέπει να είναι και η επόμενη. Η ομάδα πρέπει να πάει μπροστά.

Για την ΑΜΚ του κεφαλαίου και το ποσοστό: “Θα ανακοινωθούν επίσημα κατά την διάρκεια της αυριανής μέρας. Θα γίνει πρώτα μια μείωση και έπειτα μια αύξηση. Επειδή όλα πρέπει να γίνουν νομότυπα και να ξέρει τα πάντα ο κόσμος, αύριο θα γνωρίζει τα πάντα με επίσημη ανακοίνωση. Αν σας έλεγα σήμερα ένα ποσοστό, σε 1,5 μήνα ίσως ήταν κάτι άλλο. Αύριο θα βγουν όλα γνωστά. Το μετοχικό κεφάλαιο περίπου είναι 5 εκ. και θα γίνει 2,5 εκ.

Για τα χρήματα που έδωσε η ΚΑΕ: “Έχουν δοθεί περίπου 330 χιλιάδες ευρώ στα ban και 240 χιλιάδες σε παλιούς Έλληνες καλαθοσφαιριστές. Μόνο για φέτος, κοντά στις 600 χιλιάδες.”

Για την κάλυψη του ποσού του στοιχήματος: 

Λ. Αρβανίτης: “Αυτός είναι ένας από τους λόγους για την διάθεση των μετοχών. Αυτό είναι ένας λόγος, του να γίνει ο Αρειανός συμμέτοχος. Φανταζόμαστε ότι δεν μπορεί ο ΑΣ και οι άνθρωποι να συντηρεί ένα τμήμα με τόσο μεγάλα χρέη. Οπότε, θα πρέπει να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι, να αισθανθούν δική τους την ομάδα. Να γίνουμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Να συζητούν, γιατί εμείς μπορεί να μην είμαστε γιατί δε θέλουμε, αφού υπάρχει και ο ΑΣ. Θέλουμε μια συνέργεια, με επαγγελματίες για να βοηθηθεί και η ομάδα. Η χορηγία ης Watt+Wolt θα καλύψει ένα κομμάτι. Συνεχώς ψάχνουμε νέες χορηγίες. Καθυστερήσαμε με το app, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά έσοδα αν στηριχθεί. Όλοι μας είπαμε πως στόχος μας είναι να γίνει η ομάδα ελκυστική και να μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, να έρθει να την αναλάβει και να την πάει μπροστά.

Για την “επικοινωνία” και τις προωθητικές κινήσεις της ΑΜΚ:

Α.Ρ: “Τα χρήματα που ειπώθηκαν παραπάνω, έφυγαν από την τράπεζα. Τα έβαλαν κάποιοι Αρειανοί. Είναι η πρώτη φορά που πάρα πολλοί άνθρωποι έβαλαν από 10-15 χιλιάδες και ήταν κοντά στην ομάδα. Νέος κόσμος που έβαλε λεφτά στην ομάδα. Φυσικά προωθητικές ενέργειες λόγω και του κορωνοϊού, είναι δύσκολα. Είχαμε πει ότι θα περιμένουμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Εγώ πιστεύω πως θα καλυφθούν τα λεφτά αυτά. Είναι στα σκαριά ένα βίντεο για την προώθηση, θα υπάρχει και άνθρωπος αποκλειστικά για τους μικρομετόχους. Στο τέλος θα το πετύχουμε νομίζω!

Το νούμερο της αύξησης του κεφάλαιού και το ποσοστό του Ερασιτέχνη, θέλουμε να ξεπερνάει το 33%. Ώστε, να μπορεί κάποιος επιχειρηματίας που θα θέλει να αγοράσει την ομάδα, να μην έχει πάνω από το 67%. Όμως, αν κάποιος θέλει να πάρει και το κομμάτι αυτό, ίσως να πρέπει να πληρώσει και τους ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά. Απλώς είναι μια κουβέντα για το αύριο.”

Για την ανάγκη ενός ποσού, της τάξης των 600 χιλιάδων σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η ΑΜΚ:

Α.Ρ: “Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Εμείς δεν έχουμε σταματήσει, δουλεύουμε και το plan b. Εμείς δεν περιμέναμε τα λεφτά του κράτους. Εμείς δεν περιμένουμε να ξεκινήσει η αύξηση. Τα λεφτά της εγγυητικής μπήκαν. Οι προωθητικές ενέργειες συνεχίζονται. Μπορεί να ανακοινωθεί κι άλλη χορηγία, ως την αύξηση, που θα είναι “+”. Ας θυμηθούμε τα δυναμικά χρέη. Οι 500 χιλιάδες τώρα, μπορούν να γίνουν 700 χιλιάδες σβησμένα χρέη αλλά αν δεν βρούμε τα χρέη από 500 θα γίνουν 700. Έχει σημασία. Δεν κάνουμε τη δική μας ζωή πιο εύκολη.

Λ.Α: Εμείς, όλα αυτά τα χρόνια ελάχιστες φορές ζητήσαμε από τον κόσμο χρήματα. Πάντα παλεύουμε κάθε μέρα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Αυτό που κάνουμε τώρα, είναι μια επιτάχυνση. Η μείωση των χρεών, είναι κάθε μέρα και περισσότερη. Αντί σε δύο χρόνια, ίσως τελειώσουμε και σε τρία, ή αλλιώς και σε 1,5. Τα νούμερα θα γίνουν γνωστά στο τέλος της σεζόν. Φανταστείτε ότι δεν είναι μόνο αυτά τα χρήματα που μειώθηκαν. Υπήρχαν και κουρέματα.

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα αυτή τη στιγμή:

Α.Ρ: “Οι ομάδες αποτελούνται από ανθρώπους. Δεν έχουμε να κάνουμε με εμπορεύματα. Γνωρίζετε όλοι την ιστορία με τον Κέλι. Για ένα προσωπικό ζήτημα, ήρθε το παιδί και ζήτησε να φύγει. Όχι να παίξει αλλού, αλλά να πάει δίπλα στην οικογένεια του. Αυτό για εμάς ήταν πληγή μεγάλη. Για όσους δεν γνωρίζουν, 20 μέρες πριν, τον ζήτησε μια ομάδα και αρνηθήκαμε να τον πουλήσουμε. Αρνηθήκαμε τα χρήματα που είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Δεν έπρεπε να τον αφήσουμε. Καλά κάναμε τότε, καλά κάναμε και τον αφήσαμε τώρα. Η ομάδα θα ενισχυθεί.”

Για τον χρονικό ορίζοντα της κάλυψης της ΑΜΚ και αν θα υπάρξει και δεύτερη, εφόσον η πρώτη συμπληρωθεί ταχύτατα:

Α.Ρ.: “Ο ορίζοντας θα ανακοινωθεί σύντομα. Ως συνήθως, είναι αρκετά μεγάλος για να ολοκληρωθεί η αύξηση. Αν πάει καλά, θα αλλάξουν τα δεδομένα άμεσα. Αν πετύχει από 40 επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης, είναι πολύ πιο εύκολο να συζητήσεις και για μια δεύτερη. Αν είναι από τους απλούς οπαδούς του ΑΡΗ, είναι πολύ πιο δύσκολο να βγούμε και να ζητήσουμε ξανά. Εμείς προϋπολογίσαμε ότι με τα λεφτά αυτά και όσα θα βρούμε, δεν θα χρειαστεί μια αύξηση για τουλάχιστον έναν χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι αν φέτος ολοκληρωθεί αυτή η αύξηση και πληρωθούν όσα πρέπει, θα ξεκινήσουμε με μηδέν μπαν την επόμενη.”

Για το ενδιαφέρον δύο επενδυτικών περιπτώσεων:

Λ.Α: “Είχαμε πει από την προηγούμενη συνέντευξη τύπου, ότι η μια περίπτωση δεν μας φάνηκε κάτι σοβαρό και αποδείχθηκε γιατί δεν εμφανίστηκαν καθόλου οι άνθρωποι αυτοί. Γι’αυτή τη περίπτωση υπήρξε… ράδιο αρβύλα, ότι μας ψάχνουν και δεν μας βρίσκουν. Για τη δεύτερη περίπτωση, δεν προχώρησαν οι επενδύσεις τους στην Ελλάδα λόγω Covid όσο θα έπρεπε. Έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Βλέποντας αυτή τη κατάσταση, έπρεπε να κάνουμε κάτι και να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Είναι και φυσιολογικό, λόγω χρεών και οικονομικής κατάστασης της χώρας.”

Για το πως μπορεί να γίνει λειτουργική η πολυμετοχικότητα:

Α.Ρ.: “Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν λόγο στη διοίκηση, είτε τώρα, είτε στο επόμενο βήμα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο. Όσοι λιγότεροι είναι οι μέτοχοι αυτού του ποσού, τόσο πιο εύκολη θα είναι η συνεννόηση. Παρ’ όλα αυτά, σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν παραδείγματα. Όταν όλοι ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.”

Λ.Α.: “Είναι λάθος όρος το πολυμετοχικότητα. Είναι αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Καταλαβαίνω που πάει το μυαλό όλων των Αρειανών. Υπάρχουν πρόσωπα και… πρόσωπα στον Αρη. Όταν έφυγε ο Δαμιανίδης το 2012, αφήνοντας 5,5 εκ. χρέη, ήμασταν εμείς εδώ που κάναμε 5 πράγματα και η ομάδα προχώρησε μπροστά. Πάλι είμαστε εδώ, έχουμε αποδείξει πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Πώς επενδύουμε τα χρήματα του Αρειανού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Στο ΑΣ αποδεικνύεται πιο έντονα, με τα 7000 τακτοποιημένα μέλη. Όταν χρειάστηκε να γίνει έρανος επί Γουλιέλμου, ο ΑΣ μάζεψε 40 χιλιάδες ευρώ. 37 χιλιάδες ευρώ από τον ΑΣ και 3 από τους συνδέσμου. Στον αμέσως προηγούμενο έρανο, μαζεύτηκαν 13 χιλιάδες οι 6 από τον ΑΣ και οι 7 από τους συνδέσμους. Κάθε μέρα προχωράμε. Όταν πας και ζητάς κάποια χρήματα, του λες ότι έχω αυτό το πρόβλημα. Ξέρουν όλοι που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Λέμε πάντα την αλήθεια και προχωράμε. Εννοείται ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή μια διοίκηση και κάποιοι στιγμή θα υπάρχουν και οι μικρομέτοχοι.”

Για το τωρινό ρόστερ και την επόμενη μέρα:

Λ.Α: “Νομίζω ότι δεν είναι της παρούσης, γιατί η ομάδα παίζει.

Α.Ρ: “Εμείς είπαμε και την προηγούμενη φορά ότι δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στο αγωνιστικό, όσον αφορά τις επιλογές. Εμείς συζητάμε μαζί του, ξέρουμε τι θα θέλαμε να έχουμε του χρόνου αλλά είναι καθαρά θέμα προπονητή”.

Για το αν η ομάδα θα ενισχυθεί, με τα πρώτα χρήματα από την ΑΜΚ:

Α.Ρ.: “Εννοείται ότι αν τα χρήματα αυτά έρθουν γρήγορα, εκεί που θα έλυνες ένα πρόβλημα ανά βδομάδα, θα πας να λύσεις και τα τέσσερα προβλήματα σε μια εβδομάδα. Άρα, θα τα λύσεις πολύ γρηγορότερα, άρα πολύ πιο γρήγορη έτοιμη την ομάδα σου. Άλλο να λύνεις ένα πρόβλημα ανά χρονικό διάστημα, άλλο με τα λεφτά αυτά”.

Για το αν σκέφτεται ο ίδιος να μετοχοποιήσει τα χρήματα που έχει βάλει:

Α.Ρ: “Δεν έχω βάλει μόνο εγώ. Έχουν βάλει πολλοί άνθρωποι. Όσοι βάζουν λεφτά στον Αρη τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τα βάζουν από την καρδιά τους για τον Αρη. Αν εγώ περίμενα την ΑΜΚ για να τα μετοχοποιήσω… Όχι, τελείωσαν αυτά. Όσοι βάζουν και είμαστε εμείς εδώ, τα βάζουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Όχι για να κάνουμε μια αύξηση και να κάνουν μετοχοποίηση. Θα δείξουμε κάθε ευρώ που θα πάει. Δεν είναι… η καρτέλα του καθενός.”

Λ.Α: “Πολλές φορές, έχω πει εγώ προσωπικά στους ανθρώπους που χρηματοδοτούν την ομάδα, να πάρουν τις μετοχές και να διοικήσουν αυτοί την ομάδα. Λένε όχι, γιατί μας αναφέρουν ότι αγαπούν την ομάδα και πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Πολλές φορές το έχουμε πει, να φύγει η ομάδα από πάνω μας. Μέχρι προχθές ακουγόταν ότι θέλουμε να διοικούμε με τα λεφτά των άλλων. Τους παρακαλάμε εμείς. Ο Αρης έχει ευθύνες, ο Αρης έχει χρέη, οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Ξέρετε πόσο μειωμένα είναι τα έσοδα. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αναλάβει μια ομάδα όπως ο Αρης. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να βγουν προς τα έξω τα ονόματα τους, για διάφορους λόγους. Δεν θέλουν να μπουν και στην διοίκηση.”

Για την υπόθεση του Κέλι:

“Μιλάμε καθημερινά με τον μάνατζερ του και ο προπονητής μαζί του. Χθες μιλήσαμε ξανά και μας είπε ότι προπονείται κανονικά. Προσπαθεί. Δεν έχει κλειδώσει κάποια πιθανή ημερομηνία επιστροφής. Ευελπιστούμε να έρθει. Η ενίσχυση είναι άμεσα συνυφασμένη με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Θα γίνει αλλά όσο πιο γρήγορα γίνει η ΑΜΚ, τόσο πιο γρήγορα θα ενισχυθεί και η ομάδα. Είχαμε πάρα πολλές ατυχίες φέτος.”



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved