ΕΣΑΚΕ: Τρεις παίκτες του Προμηθέα έφυγαν με ρεκόρ καριέρας από το Περιστέρι

ΕΣΑΚΕ: Τρεις παίκτες του Προμηθέα έφυγαν με ρεκόρ καριέρας από το Περιστέρι

Ρεκόρ καριέρας έκαναν τρεις παίκτες του Προμηθέα κόντρα στο περιστέρι

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με το Περιστέρι, εξασφάλισε επί της ουσίας μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου και τα κατάφερε, μεταξύ άλλων, χάρη και στην παρουσία των αδερφών Γκραντ και του Μιχάλη Λούντζη.

Όλοι τους έφυγαν από το Περιστέρι με κάποιο ρεκόρ καριέρας.

Πιο συγκεκριμένα...

*Ο Τζέριαν Γκραντ τα έκανε όλα στο παρκέ με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, εννιά ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του αφού τόσες είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για να τελειώσει το παιχνίδι με 34 βαθμούς στο ranking. Στατιστικά το αποψινό ήταν το καλύτερο από τα 12 παιχνίδια του στη Basket League.
*Ο Τζεράι Γκραντ έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα στις ρακέτες, τελειώνοντας το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας στη Basket League αφού είχε 21 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 17 που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.
*Ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις έξι ασίστ που μοίρασε, αφού είχε από πέντε, δύο φορές ως παίκτης των Τρικάλων BC Aries στη σεζόν 2017-18 (στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πανιώνιο και το Λαύριο) και μία ως παίκτης του Λαυρίου στη σεζόν 2018-19 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Πέραν όσων κατάφεραν οι τρεις πρωταγωνιστές της νίκης του, για τον Προμηθέα ακόμη...

*Με τη μοναδική τάπα του στο αποψινό παιχνίδι, ο Ντάνι Αγκμπελέζε έφτασε στις 108 και στην 37η θέση της σχετικής λίστας της Basket League τον Πι Τζέι Μπράουν.
Ο Αμερικανός σέντερ παράλληλα έφτασε στη 2η θέση της λίστας των μπλοκέρ του Προμηθέα, στα 30 κοψίματα τον Μουχάμεντ Φαγιέ.
*Με τους τρεις πόντους του ο Γιάννης Αγραβάνης ξεπέρασε τους 300 σε 75 αγώνες στην κατηγορία.
*Ο Προμηθέας επικράτησε παρότι εξελίχθηκε σε σοβαρή αδυναμία του στη διάρκεια του αγώνα, το σκορ από επιθετικά ριμπάουντ αφού πήρε μόνο δύο πόντους με αυτόν τον τρόπο, έναντι 17 των γηπεδούχων. Απέφυγε πάντως τη μηδενική επίδοση στην οποία έμειναν δύο φορές το Μεσολόγγι και μία το Περιστέρι.

Το 300ό έφερε τις 800 ασίστ για τον Μάντζαρη

Κόντρα στην ομάδα με την οποία άρχισε τη σεζόν, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπορεί να έμεινε άποντος όμως έφτασε σε δύο μεγάλα επιτεύγματα. Ο αποψινός αγώνας ήταν ο 300ός του στη Basket League και έγινε ο 49ος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).
Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ με τις δύο ασίστ που μοίρασε στο σημερινό παιχνίδι, έγινε ο 14ος στα χρόνια της Basket League που έφτασε τις 800.

Ακόμη για το Περιστέρι...

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τους 12 πόντους του έγινε ο 75ος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 1.900. Το κατάφερε στο 309ο παιχνίδι του στην κατηγορία.
*Τα 800 ριμπάουντ καριέρας ξεπέρασε ο Χρήστος Σαλούστρος που μάζεψε επτά στο αποψινό παιχνίδι.
*Με τους 17 πόντους που σημείωσε, ο Μάρβιν Τζόουνς ξεπέρασε τους 400 στο 44ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved