Μπάνκι: «Υποφέρουμε στα ριμπάουντ, δεν είναι στο επίπεδο που θέλω η χημεία»

Μπάνκι: «Υποφέρουμε στα ριμπάουντ, δεν είναι στο επίπεδο που θέλω η χημεία»

Ο Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε στα στοιχεία που χρίζουν βελτίωσης στην ΑΕΚ, ενώ ο Βαγγέλης Ζιάγκος στάθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, καλή νίκη και ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσεις το πρωτάθλημα μετά από το κενό που θα προκύψει. Σήμερα δεν ήταν εύκολο. Το Ρέθυμνο έγινε πολύ ανταγωνιστικό με τις προσθήκες πουν έκανε. Δεν παίξαμε με τη σωστή και την ανάλογη διάρκεια στη διάρκεια του αγώνα. Ήταν όμως σημαντικό που ανεβάσαμε τον ρυθμό. Τρομερή δουλειά από Ξανθόπουλο, που ανέβασε τον ρυθμό μας όταν έπρεπε και φυσικά από την υπόλοιπη ομάδα, που ακολούθησε το παράδειγμά του. Νομίζω ότι οι παίκτες του Ρεθύμνου είναι εξαιρετικοί και μπορούν να βοηθήσουν. Καλοί αθλητές. Ειδικά, ο Τζόουνς και ο Κλάντον, μας έκλεισαν πολύ στο ζωγραφιστό. Δεν ήταν εύκολο να σκοράρουμε, να ανοίξουμε το σκορ. Κάναμε λάθη. Αλλά ήμασταν υπομονετικοί και στο τέλος μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη»

Στη συνέχεια μίλησε...

Για τα ριμπάουντ αν τον προβληματίζει: «Τα νούμερα δείχνουν ότι υποφέρουμε στο ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα ένα πρόβλημα για την ομάδα. Προτιμώ να μιλάω με τους αθλητές μου, με έναν διαφορετικό τρόπο για την ομάδα. Είναι κάτι στο οποίο υποφέρουμε από την αρχή της σεζόν. Χάνουμε σε μέγεθος, προσπαθούμε να έχουμε όμως μία δυναμική και επιθετική άμυνα, η οποία να μας δίνει πλεονεκτήματα και να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Οπότε αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ταυτότητα, πρέπει να αποδεχτούμε αρχικά ότι υποφέρουμε. Σε ένα ματς όπως το σημερινό, έλειπε ο Σάκοτα, φυσικά και ο Καββαδάς, ο οποίος λείπει όμως πολύ καιρό, άρα είναι δεδομένη η απουσία του, στο μυαλό μου. Πρέπει να παίξουμε με χαμηλή πεντάδα, με τον Ματσιούλις στο 4, οπότε πρέπει να βάλουμε στην ταυτότητα της ομάδας, τη δυναμικότητα, την αθλητικότητα, για να είναι πολεμιστές οι παίκτες. Δεν έχουμε κάποιον παίκτη που μπορούμε να πούμε ότι υπερισχύει στη ρακέτα. Άρα πρέπει να κάνουμε μπλοκ-άουτ, να γίνεται ομαδική προσπάθεια και εκεί όπου μας λείπει το ύψος, να καλύψουμε αυτή τη διαφορά, με θέληση».

Για το Διηπειρωτικό, αλλά και για το ότι πρώτα θα βρεθεί ο ίδιος στο All Star Game: «Πρώτα ξεχνάμε ότι την Τετάρτη έχουμε ένα σημαντικό ματς. Καλύτερα να μιλήσουμε για αυτό το ματς, γιατί νιώθω μια παράξενη ατμόσφαιρα. Κάποιοι έχουν πάει να ψωνίσουν… μαγιό από τώρα. Χρειαζόμαστε… κασκόλ, τα παλτά μας και να μπούμε σε μία χειμωνιάτικη διάθεση. Οπότε την Τετάρτη είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας, στο φινάλε της κανονικής σεζόν του BCL. Είμαστε η πρώτη ομάδα που πέρασε στους 16 του BCL, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό, αλλά ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε άλλη μία νίκη για να πετύχουμε τον στόχο μας, την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο. Κάτι το οποίο δεν περιμέναμε την ημέρα της κλήρωσης, όταν κληρωθήκαμε με δύο από τα φαβορί της κατάκτησης του BCL, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και τη Μπάμπεργκ. Οπότε είναι καλή ευκαιρία να νικήσουμε την Τετάρτη και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να αφήσουμε τα μαγιό στην άκρη. Μετά απόν αυτό το ματς, θα έχουμε χρόνο και το πιο σημαντικό είναι να προσαρμοστούμε για το Διηπειρωτικό. Το πρόγραμμα δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα, γιατί θα χάσουμε δύο παίκτες το Σάββατο και τρεις την Κυριακή. Ωστόσο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που και εγώ και οι παίκτες μου, θα συμμετέχουμε σε αυτού του είδους τον αγώνα και για εμένα, για τον πρώτο μου χρόνο στην Ελλάδα, το γεγονός ότι είμαι ένας από τους κόουτς του All Star Game, είναι μεγάλη μου τιμή. Αλλά φυσικά μετά από την Αντβέρπ, αντικειμενικά το μυαλό όλων μας, θα είναι στο να προετοιμαστούμε για το Final-4 στο Διηπειρωτικό. Οπότε θέλουμε και τους οπαδούς μας, να έρθουν την Τετάρτη να μας βοηθήσουν, γιατί είναι ένας σημαντικός αγώνας»

Για το αν η ομάδα έχει βρει τη χημεία που θέλει ο ίδιος: «Μπορώ να πω, όχι ακόμα. Δεν είναι στο επίπεδο που θέλω, αλλά παρά το δύσκολο πρόγραμμα, μην ξεχνάμε ότι παίξαμε τρεις αγώνες συνεχόμενους εκτός έδρας. Περισσότερο ταξιδεύαμε, παρά προπονούμασταν, αλλά όταν προπονηθήκαμε, η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για αυτό. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ την εξυπνάδα και την εμπειρία δύο παικτών του βεληνεκούς του Τζόρνταν Θίοντορ και του Ντελρόι Τζέιμς, στο να προσαρμοστούν και να νιώσουν άνετοι στο σύστημά μας».

«Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ»

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος ανέφερε από την πλευρα του: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της και συγχαρητήρια για την ευρωπαϊκή της, παρουσία. Είμαστε υπερήφανοι που μας εκπροσωπεί επάξια και δημιουργεί προσδοκίες για την περσινή παρουσία της και αυτό της ευχόμαστε ολόψυχα. Για το παιχνίδι είχαμε θέσει ως προτεραιότητα, την ανθεκτικότητά μας, στην άμυνα της ΑΕΚ. Χρησιμοποιεί τα χέρια, κυνηγάει το κλέψιμο, θέλει να δημιουργήσει συνθήκες αιφνιδιασμού, είναι πολύ καλή σε αυτό. Ο αριθμός των λαθών είναι σημαντικός. Δύο φορές καταφέραμε να φέρουμε το ματς σε απόσταση καλαθιού. Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την ίδια προσοχή μέχρι τέλος. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ποιότητα και ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν αρκετός, μόλις η ΑΕΚ ξέφυγε στο στο τέλος. Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί αγωνίστηκαν όλοι οι αθλητές μας, εκτός από τον τραυματία, Ελάιζα (Τζόνσον). Πιστεύω να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ΑΕΚ για το Διηπειρωτικό».

 



Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved