Θρήνος στο Ρέθυμνο!  «Έφυγε» ο Μίνωας Ζομπανάκης
2 SHARES

Θρήνος στο Ρέθυμνο! «Έφυγε» ο Μίνωας Ζομπανάκης

Τον χαμό του πατέρα του Μίνωα θρηνεί ο πρόεδρος του Ρεθύμνου Κωστής Ζομπανάκης με την κρητική ομάδα να στέλνει με ανακοίνωση της τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings θρηνεί σήμερα και αποχαιρετά έναν σπουδαίο Κρητικό, τον Μίνωα Ζομπανάκη, πατέρα του προέδρου της ομάδας μας Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Μίνως Ζομπανάκης, γεννημένος στις Καλύβες Χανίων το 1926, ανεδείχθη κατά τη διάρκεια μιας πεντηκονταετούς σταδιοδρομίας σε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τραπεζικής βιομηχανίας. Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ, ενώ τον Απρίλιο του 2010 η Σχολή Κένεντι ίδρυσε την έδρα που φέρει το όνομα του. Επίσης, υπήρξε άτυπος και άμισθος σύμβουλος όλων των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων – συνομιλητής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – και ξεχώρισε στο διεθνές τραπεζικό στερέωμα με τις μεγάλες επιτυχίες του.

Ακόμη, ο Μίνως Ζομπανάκης ορίστηκε σημαίνων λαϊκός αξιωματούχος (έξαρχος) της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ τα τελευταία χρόνια διεύθυνε το δικό του κέντρο έρευνας (GISE AG) και οργάνωνε το ετήσιο Σεμινάριο των Αθηνών για κορυφαίους από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και ιδίως του ακαδημαϊκού χώρου.

Πάνω από όλα και πριν από όλα όμως, ο Μίνωας Ζομπανάκης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε με πάθος το νησί του, την Κρήτη και πάσχιζε πάντα για την πρόοδο του τόπου και τον ανθρώπων του.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά του Κωστής και Ανδρέας, που έχουν μπολιαστεί με την αγάπη και το πάθος του πατέρα τους για δημιουργία και κοινωνική προσφορά, θα συνεχίσουν με περηφάνια το έργο του κρατώντας τη μνήμη του ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ο Barrice εντυπωσίασε στο πλευρό της Ραλλίας Χρηστίδου
Ο Barrice εντυπωσίασε στο πλευρό της Ραλλίας Χρηστίδου
ΑΕΛ: Τέλος» ο Πίτι
ΑΕΛ: Τέλος» ο Πίτι
Οι τραυματισμοί έφεραν… παίκτη στην Μπασκόνια!
Οι τραυματισμοί έφεραν… παίκτη στην Μπασκόνια!
Πήρε Κασασόλα η Δόξα Δράμας
Πήρε Κασασόλα η Δόξα Δράμας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies