Σφαιρόπουλος: «Συγγνώμη στον κύριο Πεδουλάκη»

Σφαιρόπουλος: «Συγγνώμη στον κύριο Πεδουλάκη»

Ικανοποιημένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ και την ισοφάριση σε 1-1 της σειράς των τελικών.

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν χαιρέτησε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγγνώμη από τον κύριο Πεδουλάκη και από τους παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς έτρεξα να πανηγυρίσω και δεν έδωσα το χέρι μου. Όσον αφορά το παιχνίδι αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα. Δεχτήκαμε μόνο 14 πόντους και ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμα και όταν χάναμε. Κρατούσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά σε δημιουργία και στο σκορ. Ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε το προβάδισμα. Ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Από την άμυνα ελέγξαμε τον ρυθμό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και δίκαια κερδίσαμε στο τέλος αλλά μπήκαν μεγάλα σουτ από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Δικαιούμασταν τη νίκη με την εικόνα μας στο γήπεδο. Και ο Παναθηναϊκός αν νικούσε θα ήταν δίκαιο. Σήμερα όλη η ομάδα δούλεψε για το αποτέλεσμα. Όσοι έπαιξαν δούλεψαν για τη νίκη κι αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την ομαδική προσπάθεια που έκαναν. Είναι μόνο το 1-1. Έχουμε την εμπειρία να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον Πρίντεζη και την πνευματική ετοιμότητά του: «Έδειξε μεγαλείο ψυχής. Είναι αθλητής που δεν είναι εύκολο να κάνει αυτό που έκανε. Του αξίζουν συγχαρητήρια και του αφιερώνουμε αυτή τη νίκη».

Για το αν θα έκανε φάουλ ενώ προηγείται με τρεις πόντους: «Εξαρτάται από το παιχνίδι. Θέλαμε να παίξουμε την τελευταία άμυνα, χωρίς να δεχτούμε τρίποντο. Αν δεχόμασταν θέλαμε να δεχτούμε τρίποντο. Ο Διαμαντίδης έβαλε αυτό το τρίποντο. Πιστεύουμε στην άμυνά μας. Δεν θα ήθελα να δώσουμε στη δυνατότητα να πάει το ματς στην παράταση. Δεν θέλαμε να δώσουμε εύκολους πόντους».

Για τους εντελώς διαφορετικούς πρώτους τελικούς: «Για ποιο λόγο έκανε ο Παναθηναϊκός 29 ασίστ ξέρετε; Είχε 42% στα τρίποντα. Άρα είχε ασίστ από εκεί. Δεύτερον στην πρώτη περίοδο μπήκαμε εκτός κλίματος και κάνανε πέντε καρφώματα. Δεν ήταν θέμα ασίστ, αλλά εμείς δεν παίζαμε. Δώδεκα ασίστ έκαναν σήμερα σε όλο το παιχνίδι και 17 στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έκαναν κάτι οι αντίπαλοι. Ήμασταν εμείς λάθος. Για να πάμε στο πρώτο παιχνίδι. Μας κόστισε που μείναμε εννιά μέρες χωρίς παιχνίδι, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό. Δυστυχώς οι εννιά μέρες μας κόστισαν τον αγωνιστικό μας ρυθμό και περάσαμε μπροστά στο σκορ στην τρίτη περίοδο του πρώτου αγώνα. Αυτό μας κόστισε στο πρώτο παιχνίδι και νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε την πνευματική δυνατότητα και θέληση να μπούμε συγκεντρωμένοι και να αλλάξουμε το ρου της σειράς. Ξεκίνησε στραβά το πρώτο παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο να βρεις συγκέντρωση και να ξαναμπείς το παιχνίδι. Στο τέλος έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και κέρδισαν το παιχνίδι, είναι φυσιολογικό. Αν είχαμε βάλει τα ελεύθερα σουτ θα κερδίζαμε πιο εύκολα. Είναι σημαντικό που κάναμε μπρέικ στο μπρέικ».

Για την τελευταία φάση του Σπανούλη που έκανε βήματα: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, δεν θα ήθελα να μιλήσω συνολικά για την διαιτησία. Το ματς θα μπορούσε να μην είχε πάει στο τελευταίο σουτ».

Για την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού: «Θέλαμε να παίξουμε πικ εν ρολ για να βάλουμε δίποντο. Στα παιχνίδια αυτά μετράει η προσωπικότητα των παικτών».

Για το αν μπορεί να επηρεάσει έναν παίκτη όπως τον Χάντερ για την επικείμενη μεταγραφή του στη Ρεάλ: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Μπορεί να είναι επίσημο ή να μην είναι. Εμείς ασχολούμαστε με την δουλειά στο γήπεδο. Ό,τι και να γίνει είναι το σημαντικότερο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες ήταν απαραίτητοι σήμερα για να κερδίσουμε, είτε σκέφτονται να φύγουην είτε να μείνουν. Αυτό είναι ο επαγγελματισμός».



Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved