Τρίκαλα BC: Εύστοχα… Καλάθια Αγάπης (photos)
SHARE

Τρίκαλα BC: Εύστοχα… Καλάθια Αγάπης (photos)

Το κοινωνικό πρόσωπό τους έδειξαν στα Τρίκαλα BC, στο περιθώριο της εντός έδρας αναμέτρησής τους με τον Άρη.

Ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την ΚΑΕ, τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων διένειμε πενήντα «Καλάθια Αγάπης» σε άπορες οικογένειες της περιοχής, ενώ οι Τρικαλινοί φίλαθλοι πρόσφεραν τρόφιμα τα οποία δόθηκαν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του δήμου και της ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων. «Σαν οικοδεσπότης της δράσης του ΕΣΑΚΕ «Καλάθια Αγάπης» χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί με τους συνεργάτες μου στην πόλη των Τρικάλων. Τα «Καλάθια Αγάπης» ξεκίνησαν από την Πάτρα, την Αμαλιάδα, τη Ρόδο, σήμερα στα Τρίκαλα κι έπεται συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είναι μια δράση ευαισθητοποίησης του κοινού σε μια δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι. Ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες προσπαθούν, από την πλευρά τους, να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, το μητροπολίτη, το δήμαρχο, την Περιφέρεια και φυσικά την ομάδα των Τρικάλων και τους φιλάθλους της οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή τη δράση του ΕΣΑΚΕ», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Χαλβατζάκης.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών μίλησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Αλέξιος Κανίνας: «Εκ μέρους και του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ για την πρωτοβουλία, την επιμέλεια και τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες χαλεπές εποχές ο αθλητισμός να προβάλλει τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τη δημιουργία του στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και όπως εκφράζεται από την σύγχρονη παρουσία του στην κοινωνία μας. Πανανθρώπινα ιδεώδη όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και ο σεβασμός στον άνθρωπο και ειδικά στον πάσχοντα συνάνθρωπο προβάλλονται σήμερα ενώπιόν μας και μας διδάσκουν πολλαπλά μηνύματα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σημείωσε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια στους συντελεστές όλης αυτής της προσπάθειας για την ιδέα και για την προσφορά στην κοινωνία μας. Πιστεύω πως η κοινωνία μας σήμερα περνάει μια ιδιαίτερη κρίση και όσοι έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το μήνυμα και να ανταποκριθούμε θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η πόλη των Τρικάλων χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και προσφορά, στηρίζουμε την προσπάθεια του ΕΣΑΚΕ ως Περιφέρεια και ευχόμαστε να βρεθούν και άλλοι μιμητές». Εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων μίλησε ο αντιδήμαρχος Χρυσόστομος Κυρίτσης: «Ευχαριστώ πολύ τον ΕΣΑΚΕ και την ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και στις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων. Ενέργειες σαν και αυτές δείχνουν τον σεβασμό που τρέφουν τόσο η Πολιτεία όσο και οι άνθρωποι του αθλητισμού στους συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται. Ο Δήμος Τρικκαίων μέσω των κοινωνικών δομών του αυτή τη στιγμή σιτίζει σε ημερήσια βάση περίπου 130 άτομα και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον».

Τέλος, ο πρόεδρος των Τρικάλων BC Βαγγέλης Φρύδας επεσήμανε: «Είμαι χαρούμενος αλλά και συγκινημένος γιατί συνδέεται το μπάσκετ, το οποίο όλοι τόσο πολύ αγαπάμε, με την κοινωνία μας. Δεν είναι μόνο η προσφορά, αλλά και η κίνηση που δείχνει ότι δεν είμαστε ξεκομμένοι από την κοινωνία, ίσα ίσα είμαστε αυτοί που θα βγούμε μπροστά βοηθώντας τους συνανθρώπους μας και τους συμπολίτες μας. Το μήνυμα που περνάμε σήμερα είναι ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για το διπλανό μας, κάτι μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι πολύ σημαντική κίνηση του συνδέσμου μας, η οποία και ξεκίνησε επιτυχημένα και θα συνεχιστεί ακόμα πιο επιτυχημένα».

8 PHOTOS
«Με τον Αναστασιάδη θα τα δείτε όλα»
«Με τον Αναστασιάδη θα τα δείτε όλα»
Ο Φεντερίκο Μακέντα τα λέει… όλα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»! (VIDEO)
Ο Φεντερίκο Μακέντα τα λέει… όλα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»! (VIDEO)
Βλαχοδήμος: «Χαίρομαι για το ντεμπούτο μου!»
Βλαχοδήμος: «Χαίρομαι για το ντεμπούτο μου!»
Αναστασιάδης: «Τα παιδιά προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα»
Αναστασιάδης: «Τα παιδιά προσπάθησαν και τα έδωσαν όλα»


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies