Φλεβαράκης: «Υπέρβαση με ΑΕΚ»

Φλεβαράκης: «Υπέρβαση με ΑΕΚ»

Μονόδρομος είναι η νίκη για τα Τρίκαλα BC στον εντός έδρας αγώνα τους με την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Οι Θεσσαλοί θα υποδεχθούν το Σάββατο (13/12, 17.00) στο Δημοτικό Κλειστό Κατσιμήδου την «Ένωση», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League, και «καίγονται» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου όπως τόνισε και ο προπονητής τους στη σημερινή (11/12) συνέντευξη Τύπου: «Βρισκόμαστε παραμονές ακόμα ενός σημαντικού παιχνιδιού με την ΑΕΚ, που είναι ιστορική ομάδα με ανιούσα πορεία και με οικονομικά δεδομένα ισχυρά, η οποία βασίζεται σε παίκτες με εμπειρία και ικανότητα. Ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος και ποιος είναι ο στόχος του χρειαζόμαστε την υπέρβαση. Πλησιάζουμε τώρα τελευταία σε μεγάλες νίκες, αλλά δεν τις παίρνουμε. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα». Είπε ακόμα…

Για το εάν τους έχουν επηρεάσει οι αλλαγές στο ρόστερ: «Σίγουρα, μας έχουν επηρεάσει οι αλλαγές, αλλά δεν έχουμε χάσει την ομαδικότητά μας και αυτό φαίνεται στα ποσοστά μας σε ασίστ και επίθεση. Αυτό δείχνει σωστή νοοτροπία και ομαδικό πνεύμα, πρέπει όμως να περάσουμε τις λεπτές γραμμές εκείνες που πρέπει να υπερβούμε για να πάρουμε τις μεγάλες νίκες».

Για το «κλειδί» της νίκης απέναντι στην ΑΕΚ: «Χρειαζόμαστε σίγουρα πάθος και να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε δύο τομείς που έχουμε αδυναμία, τα ριμπάουντ και τα λάθη. Αν εκεί είμαστε καλοί μπορούμε να ελπίζουμε. Παιδιά που έχουν ρόλους «κλειδιά» θα πρέπει να βγουν μπροστά να δείξουν προσωπικότητα, νοοτροπία και μαγκιά μέσα στο παρκέ».

Για τους φιλάθλους: «Ο κόσμος μπορεί να παίξει ρόλο, να μας σπρώξει, το πόσο αγαπάει κάποιος μια ομάδα, το πόσο μας αγαπάει ο κόσμος τώρα θα πρέπει να το δείξει».

Για το εάν υπάρχει προβληματισμός από τις τελευταίες, διαδοχικές, ήττες: «Έχουμε προβληματισμό, αλλά παλεύουμε κάθε παιχνίδι, σε ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Μία νίκη θα είναι πραγματικό οξυγόνο στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα του πρώτου γύρου για να πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο πιο βατό πρόγραμμα του δεύτερου γύρου».

Για το τι φταίει και η ομάδα, αν και ψαλιδίζει τις μεγάλες διαφορές στο τέλος, δεν μπορεί τελικά να κερδίσει: «Σίγουρα, υπάρχει κάποιο άγχος, παίζουμε με ομάδες που είναι εκ των προτέρων φαβορί. Επίσης, κούραση αλλά και διαιτητικά λάθη σε κρίσιμα σημεία παίζουν το ρόλο τους. Θέλουμε ίση αντιμετώπιση, τη δικαιούμαστε πιστεύω, θέλω να βάζω τελευταίο το θέμα κάποιας ενδεχόμενης υστεροβουλίας και κακής στιγμής αλλά όταν γίνεται μία, δύο, τρεις φορές συνεχόμενα προβληματίζεσαι».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: «Επειδή είμαστε σε ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεταγραφική ενίσχυση. Υπάρχουν σκέψεις, αλλά είναι κάτι που θα το δούμε στη διακοπή και αφού τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα δείξουν τι αξίζουν το Σάββατο (13/12)».



ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved